23 June 2016 (18 Ramadhan) - Warna warni Aidilfitri...

Semalam cuti Nuzul Al Quran...
Ingat nak jahit langsir sliding door... sian langsir tu dah rabak di kerjakan Mia...
Agaknye langsir tu da reput...
Dah berapa tahun dah pun...

So when Mr H fetch me from work on Tuesday, ajak dia singgah Spotlight Ampang Point...
Konon-konon nak beli kain...
But they are not like a fabric store where they can recommend the measurement etc etc.
We have to know the actual measurement sebab kain dia dah siap labuh... tinggal jahit tepi je...
So tak jadi la jahit langsir...

I spent a couple of hours sewing new cushion covers instead...
memang dah potong kain sikit² so tinggal potong sikit lagi and jahit je...
Memang Qishie pun kata Mama ni time nak raya je rajin jahit... :P

By noon siap sudah cushion warna warni ku ini...
Sila abaikan encik Qaiser yang masam tu...


Then Qishie nak buat kuih raya pulak...
Dalam malas² tu suruh la jugak dia carik resepi...
Nasib baik dia pilih resepi yang tak yah bake²...
Legaaaaa.... Beli barang RM23... dapat 4 balang... jimat tak?? :P
Ni pun ngam2 time nak masak baru siap...


Jadilah... yang lain nanti beli je kot...
Kalau datang rajin esok boleh la buat lagi...

Ofis baru announce yang ofis akan di tutup bermula 4hb sampai 8hb...
Mood raya tak sampai lagi...
Camne nak buat ni?

XoXo


No comments: