27 June 2016 (22 Ramadhan) - As long as they are happy...

Less than 2 weeks to Aidilfitri...
As usual, I am the busiest around this time of the year...
Anak nak masuk sekolah pun tak busy camni...
Memang cuti weekends tak sempat la nak duduk depan TV lepak² ke ape...
I will be outside most of the time...

Hari Sabtu lepas gigih pergi Spotlight jugak... Nak beli kain langsir...
This time dah siap ukur size semua...
Dah siap atas bawah...tinggal kemaskan bahagian tepi je...
Im so happy! Spent RM200++ on the curtain... this is for the sliding door...
Aku rasa murah la... hopefully can last for another couple of years...

Then took Qishie to the clinic coz she has been complaining of chest pain... I suspect its just gastric...
Since Qishie pun bagi vague description je to the doctor, so the doctor advised us to do ECG...

Lepas tu lari pergi ke Jalan TAR jap dengan Mr H...
We parked at Dang Wangi and took LRT to Masjid Jamek...
Kalau nak drive pergi sana memang carik pasal...
And berbaloi coz the same skirt that we saw at Ampang Point was only RM35... Compared to the price at Ampang Point, RM69.. Compare to the price at AEON Alpha Angle, RM89... sheesshh

Then we rushed home to buy them some food for nenek and the kids buka puasa...
Atuk buka puasa kat rumah Uncle.. nenek as usual tak nak ikut...
So duk rumah with the kids...
Nak beli McD, sekali McD kat depan International School tu tutup pulak..renovate..
So we bought KFC instead...
Then we rushed to Seri Kembangan... Dah janji dengan kawan² Mr H nak buka puasa sama...
Sampai sana da pukul 7PM... but Chop N Steak managed the food well...
The food arrived right before azan Maghrib... and the drinks came shortly after...
My chicken was a bit dry...overcooked... but it was OK...

On Sunday, pagi² (well, takde la pagi sangat) dah pergi TESCO stock up groceries dulu...
Then bawak my parents and the kids to AEON Alpha Angel shopping barang dorang pulak...
As long as they're happy, Im happy...
I'll worry about the rest of the month Later...
Haha

Dapat la ibu and atuk baju sepasang and kasut...
Dah itu aje yang dia berkenan...

Happy faces

After that, ngam ngam gerak ke Chop N Steak Kg Bharu...
Semalam Chop N Steak Seri Kembangan, hari ni Chop N Steak Kg Bharu plak...
I dunno why but my parents love it there...
Alhamdulillah Allah mudahkan urusan kitorang hari ni...
Dari takde parking, tiba² dah masuk ada orang nak keluar...
Food pun sampai just on time...




My beloved


My all

Balik rumah, kaki badan semua dah sengal²...
Mesen jahit pun tak usik this week...
Luckily office dah announce cuti from 4th until the 8th of July...
And I still have 1 more weekend to settle barang dapur pulak...

Last year tak berapa nak beraya...
This year I am blessed with the presence of Mr H...
Takde la aku nak ke hulu ke hilir sensorang sampai tak cukup kaki...

XoXo


23 June 2016 (18 Ramadhan) - Warna warni Aidilfitri...

Semalam cuti Nuzul Al Quran...
Ingat nak jahit langsir sliding door... sian langsir tu dah rabak di kerjakan Mia...
Agaknye langsir tu da reput...
Dah berapa tahun dah pun...

So when Mr H fetch me from work on Tuesday, ajak dia singgah Spotlight Ampang Point...
Konon-konon nak beli kain...
But they are not like a fabric store where they can recommend the measurement etc etc.
We have to know the actual measurement sebab kain dia dah siap labuh... tinggal jahit tepi je...
So tak jadi la jahit langsir...

I spent a couple of hours sewing new cushion covers instead...
memang dah potong kain sikit² so tinggal potong sikit lagi and jahit je...
Memang Qishie pun kata Mama ni time nak raya je rajin jahit... :P

By noon siap sudah cushion warna warni ku ini...
Sila abaikan encik Qaiser yang masam tu...


Then Qishie nak buat kuih raya pulak...
Dalam malas² tu suruh la jugak dia carik resepi...
Nasib baik dia pilih resepi yang tak yah bake²...
Legaaaaa.... Beli barang RM23... dapat 4 balang... jimat tak?? :P
Ni pun ngam2 time nak masak baru siap...


Jadilah... yang lain nanti beli je kot...
Kalau datang rajin esok boleh la buat lagi...

Ofis baru announce yang ofis akan di tutup bermula 4hb sampai 8hb...
Mood raya tak sampai lagi...
Camne nak buat ni?

XoXo


20 June 2016 (15 Ramadhan) - New beginning...

So many things has changed in the past 2 years...
I am a single mom now... I left my job of 5 years to a new job...
Challenging but that was the reason why I wanted to make the move anyway... 

Kejap je dah 15 Ramadhan... Alhamdulillah Qis puasa penuh so far..
Qaiser manja terlajak skit so tak puasa... dapat 2 hari je tu pun time aku cuti...
Kalau duduk dengan atuk & nenek, dia mintak susu je cair atuk & neneknye...
Rasenye nak kene stop susu dulu baru boleh puasa...
InshaAllah by next year...
He is 5 this year... Dah start sekolah...
Alhamdulillah no problem waking up in the morning...

On to puasa.. Alhamdulillah baju budak2 semua dah settle... 
Aku da start beli sikit-sikit since 2-3 bulan lepas...
Tinggal cari jeans je for the kids..
Aku, as usual, beli baju siap...
Order from Zalora je... :P
Tak tau nape still tak sampai lagi mood raya tahun ni...
Radio da start main lagu raya... duk kat ofis ni lemau je dengar...

Alahai hati...
BTW, nak bukak pose ape eh hari...?

XoXo