7 July 2014 (9 Ramadhan) - Saying hello..

To my antique sewing machine yang dah agak lama di abandoned...
Sorry la mesen.. mood tak sampai²..
Ni pun aku gigih kan jugak sebab takut sampai raya mood tak sampai, tak de la langsir baru tuk pintu² dalam rumah tu..
Langsir yang ada sekarang ni aku jahit masa Qaiser pun belum wujud rasanya..
Dah 4-5 tahun ada kot..
Walaupun elok lagi tapi warna dia coklat..
Buat ruang makan tu nampak suram.. Dah la dinding purple! :S
Daddy kata nak cat warna light brown(biji jambu??) cam warna pantry belakang.. tapi entahla sampai ke tak mood dia nak mengecat tuh..
 
So aku pun pilih warna creamish yang bright skit..
Dengan harapan boleh menceriakan sikit ruang makan yang suram tuh...
Alhamdulillah walaupun rasa cam terpaksa je menjahit semalam siap gak langsir tuh..
Bukan susah pun kan straight je..
Kiri, kanan, atas, bawah, siap!
Cuma nak melayan selingan² kerenah encik Qaiser and cik Qistina tu je..
Kalau tak lagi cepat siap kot.
 
Tak sabar nak pasang langsir baru..
Nak pasang sekarang ke?
Semangat je.. raya 3 minggu lagi kak..
:P

 
 
 
XoXo
♥

2 comments:

Shada Dadadoodoo said...

Bestnya pandai jahit!
Masa baru kawen, I dah start to have this urge to sew..so belilah portable sewing machine yang boleh sew lurus je haha.
Tu pun tak reti pakai!
Hahaahhaa!

Maybe I should try sew lagi. At least dapat jahit tepi alas meja makan oklah kan? Alas meja makan mahal mahal lah. I beli kain dua meter rm5 dah dapat alas meja DIY.

Tapi jahit tepi pakai tangan lah hikhikhik

Hanie Ly said...

Try la cik Shada.. senang je! promise! Zaman skang ni bleh blaja dari Google je.. nak jahit ape sme boleh.. :P

Alas meja ye.. hmm tu la pasal mmg mahal pun ari tu survey² kat Jusco seratus lebeh gak.. ohh memang tidak ler alas meja lagi mahal dari baju raya hehe.. idea yg bagus tu nak jahit sendiri.. i pun nak gi google skang :P