16 July 2014 (18 Ramadhan 2014) - Apron! Lotsa aprons!

The story about apron started on the day we went to Spotlight's grand opening last Saturday..
Qis suka sangat with this one plastic apron yang berharga RM50..
Plastic OK!!
I will not buy her a piece of plastic for RM50!
Memang lah cute... ada gambar cupcakes all over it..
But RM50!! for a piece of PLASTIC!!
No way...
 
So aku cakap tak payah la kakak... nanti aku jahitkan je..
SInce semalam cuti, dia pun tuntut lah apron yang aku janji nak jahit tu...
Maka bersemangatlah mama ni pun menjahit apron...
Senang je pun nak membuatnye...

 

* potong *

* jahit *

* siap! Qaiser pun dapat satu... well, most master chefs in the world are male right? *
 
Lepas tu aku pun happily post it on FB..
Tak sampai seminit ada sorang kawan adik aku mintak jahitkan for her 2 nieces..
Tak sampai hati plak nak kata tak... so I said yes..
Aku tau if I put it aside, entah la bila nak siap apron tu, so aku pun jahitlah terus...
Sempat gi param, masak semua, ngam² sebelum bukak puasa siap apron² tu...



* ta da~! *
 
Maka, ke laut lah plan aku nak jahit alas meja tuk raya...
Maybe this weekend?
 
XoXo

No comments: