14 July 2014 (16 Ramadhan) - Kuih raya and SALE! Things that make me happy!

Last Friday lepas amik Qis balik sekolah, kitorang terus pergi TM Point nak purchase remote HyppTV sebab yang lama dah rosak..
Tetiba je rosak.. lampu ada tapi tekan² tak boleh..
Turned out, TM Point takde yang baru.. ada yang second hand je tapi in good condition..
Tak kisah la.. janji boleh guna..
So I bought it for RM10.. Kalau yang baru harga dia RM25..

Lepas tu Qis sebok ajak aku pergi Ampang Point sebab kawan dia kata ada Mr DIY baru bukak kat sana..
Lagipun dah lama tak jalan berdua dengan mama katanya..
Fine.. aku ikutkan je..
Luckily I did, if not we wont discover this cool new store, Spotlight!
Memang crafters heaven... Dari quilt, sewing, crafts, home accesories .. semua ada..
Memang jadi gila jap aku kat sana..
But since the promoter kata esok grand opening, SALE pun start esok so we didnt buy anything and decided to come back tomorrow...

Ngam² nak balik tu Ah Wai call kata nak hantar dapur...
Yippee! Double joy for me today... :D

So Saturday morning, bersemangat lah nak pergi Spotlight nye Grand Opening tuh...
Aku excited bukan sebab apa, sebab tengok Simplicity Sewing Pattern RM11 aje!!
Dah la susah nak carik kat Malaysia nih..
Kalau nak order online USD5 to USD20 satu OK.. mahal.. postage fee lagi?
Sampai je Ampang Point tu nak masuk parking dah jam..
Nasib baik ada gak parking space tuk keter buruk aku tu..

Naik je Spotlight tuuu dia ramainyeee manusia..
Terus pergi kat tempat sewing pattern tu..
Orang memang ramai la.. katalognye ada dua je..
Satu aku tengok elok je orang share..
Yang lagi satu nih, makcik (walaupun pangkat akak tapi sebab menyampah aku panggil makcik) ni take her own sweet time to browse..
Sakit hati tak?
Tak peduli pun orang tengah tunggu ke ape ke..
Amboi ko sorang je yang ada duit nak beli ye?
Geram aku.. Nasib baik bulan puasa..
Tapi last² aku selambe je cakap 'Sorry, share boleh?' sambil aku flip the pages kat sebelah kiri..
Tak tunggu dia respond. Tak kuasa.
Buku tu tebal.. ko flip pages kat sebelah kanan... bagi la org len tengok belah kiri..
Tak luak pun.. Dapat gak aku 6 pattern.. 1 for Qaiser, 2 for me and 3 for Qistina..
Lepas tu aku dah sesak nafas, kitorang dapat la grab a few other things..
Then pergi queue untuk bayar..
Line dia tuuu dia... daripada entrance sampai la exit...
Panajng gila..
Aku beratur dekat 2 jam ade..
Nasib baik atuk ikut.. tolong tengok Qaiser yang dah bosan..
So dia main toys dia kat luar..selamber..
Masa kitorang nak balik tu tengok dorang siap hold orang tak bagi masuk..
Sebab dah ramai sangat agaknye..
Padahal sale sampai 22 July...
Hehe Grand opening sangat... Pening!!


Balik je rumah Qis ajak buat raya cookies..
Bersemangat nak try oven baru...
Siang buat, malam buat,
Semalam lagi buat..
Hahaha tak tau la excited nak raya atau excited dengan oven baru..
 

 
* biskut oats *


*biskut koko krunch *

* Qaiser pun sebok nak tolong.. sampai bergaduh² dengan kakak *

* muka budak happy dapat buat biskut raya *
 
Esok cuti, malam ni plan nak buat lagi dengan Qis!
:P
Oh ye.. Suria FM dah start main lagu raya!
:D
 
XoXo
♥

No comments: