10 July 2014 (12 Ramadhan) - Gloomy Thursday

Pagi ni gloomy je... memula aku tengok macam mendung..
Kejap lagi tengok kat luar dah basah..
Entah bila yang hujan aku pun tak tau..

Nak bangun pergi kerja, berat je..
Petang semalam boss panggil.. he wants me to help with recruitment..
RECRUITMENT!!
Haihh
Memang la ada buat pun selama ni..tapi takde lah 100% focus on recruitment..
Aku ni dah la cepat bosan...
Kalau tengok CV lelama bertambah rabun la mata aku yang dah memang rabun nih...
Besides, I thought I have told him that recruitment is not my forte...
Haihh

On top of that, I have to move again... this time from 26th floor to 17th floor..
Today!
So that I can be with the rest of the HRs..
Senang nak suruh aku buat kerja lah tuh...
Another sighs..

I just cant believe yang kat entity lagi satu yang punya lah ramai HR tuh semua pun tak boleh tolong buat recruitment..
Adakah dia suruh aku buat sebab dia ingat aku nih takde kerja nak buat?
Atau sebab dia ingat aku nih senang je nak di suruh buat itu ini..

I think I have more responsibilities than them.. I have to cover everything..
they are responsible for one thing.. ONE..!
For example if A is doing work permit, she just do work permit..
If B is handling the system, he just nees to look after the system..

Haihh I just feel like I needed to let it out..
Fine. I'll give it a try..
But dont say I didnt warn that recruitment is not my forte!!

Nama pun kerja kan..
Nasib baik bukan aku yang boss..
:P

Sampaikan hari pun meratapi kesedihan aku..
Gloomy as my heart..
Thank God tomorrow is Friday...


Not so XoXo

No comments: