16 June 2014 - The weirdest birthday party ever..

Last Saturday Qis got a birthday party invitation from one of our neighbors..
Kad tu tulis from 8PM to 10PM and the venue is the condo's swimming pool...
So I thought mesti dorang ni book the hall by the swimming pool..
Aku & nenek pun agreed to accompany Qis and Qaiser..
Sebab Qaiser mesti nak ikut kakak dia..
 
So pukul 8 sharp kitorang pun pergi lah ke swimming pool tu..
Tengok hall tu gelap je.. Nasib baik aku tak dress up... pakai t-shirt and jeans je..
but we waited..
and waited..
and I finally told the kids, kalau by 9PM takde orang jugak, kita balik...
Ramai jugak bebudak condo tu tunggu..
Sian dorang..
 
Pukul 9-ish budak² ni kata the birthday boy is coming...
So aku pun bagi la lagi 5 minutes..
Nasib baik dorang datang..
Tapi bukan buat kat hall..
Just kat tepi kolam je - literally.
Siap ada swimming contest.. dah memalam tuh..
Memang takde la aku nak bagi anak² aku join...
 
It was OK...as long as the children werent disspointed..
10.30PM aku ajak bebudak balik..
tu pun tak habis lagi..
-_-'
Ada contest tiup belon... sand art.. tiup tepung..
At least the children had fun..
 
But Qistina demam semalam...
Tadi pagi² dah call suruh aku amik kat sekolah...
Still demam and pening katanye..
Nasib baik Daddy still ada kat rumah.. kalau tak EL lagi la aku jawabnya..

 



 
 
 
On Qaiser pulak,
This is him bullying atok on Father's Day... :P
Kami tak celebrate Father's day sangat coz atuk's birthday just passed.
And Daddy's birthday is in 2 weeks time..
So we'll just celebrate their birthdays..
cukup lerr...
Besides, we appreciate them everyday anyway kan?
:P
 
Alhamdulillah, last weekend Qaiser dah pandai wee wee kat toilet..
Tetau kang dia dah bogel and told us 'adik dah kencing dalam toilet..'
So kitorang pun check la kot² dia kencing kat memane... takde..
Spender and seluar dia pun elok kering...
Good boy!
Cumanya lepas tu syok pulak dia bogel.. -_-'
 
Aku train dia starting last weekend guna method yang setengah jam sekali bawak gi toilet..
On weekend je coz aku cuti.. sehari je on weekday Qis train dia coz of the school holiday..
Nak train on weekdays sian kat atuk and nenek nanti nak lap kencing dia...
This week dah OK... Alhamdulillah..
 
Time nak tidur je aku masih pakaikan pampers...
Belum confident lagi nak biar dia tidur pakai spender..
 
Sekarang nak train dia guna toilet seat untuk poo poo..
Dia takut jatuh dalam...
One step at a time ye adik?
 
XoXo
 

No comments: