31 May 2014 - Sekali macam dah nak raya daaa

My husband is a weird guy..
Yeap Encik Daddy ialah seorang yang pelik...

Pagi-pagi tadi bangun je dia terus ajak kitorang gi tengok movie..
Citer ape tau? Cier Abang Long Fadil!!!
OMG.. aku memang tak layan la citer tu..
Tapi nasib baik bila nak beli ticket online, dier tulis age restricted to 18 and above only!!!
Selamat guwe...dan anak-anak.. :P
So aku suggest X-Men... but PG13..
So tak leh gak... takut Qaiser nightmare..
So aku pun cakap, dari tengok movie citer tak best baik gi shopping baju raya bebudak...
Ha ha too early??
Tunggu ye..

So in the end, Daddy cakap mama pergi lah dengan bebudak, Daddy bagi duit jek...
-_-'
Of course..
Me and the kids only.. again.. as usual..

Kalau aku nak beli baju bebudak, aku suka pergi ke Jusco Alpha Angel tu (sekarang da jadi AEON ek?)
Atau SOGO...
So aku pun ajak la Dayang kot kot dia nak gi...
Sebab aku tak suka nak park kat SOGO..
Aku tau mesti ramai orang...
Luckily Dayang wants to join us so I parked at LRT Dang Wangi and she picked us up at the station.


Memang la aku expect akan ada ramai orang kat SOGO tu...
Because SOGO tu sentiasa SALE!
Tapi takdelah aku nak expect ramai nye manusia macam esok lusa dah nak raya!!
OMG...
Seriously...
RAMAI!
Sesak nafas aku..
Orang ramai amik kesempatan cuti sekolah beli baju raya anak gak..
OK at least I know I'm not the weird one who buys baju raya before Ramadhan even started..!

Dah lah Qistina sekarang susah nak pilih baju...
Luckily ada lah 2 pasang baju yang dia berkenan from Seed Girls...
Somerset Bay tuh sumer dah tak berkenan dah dia...
Oh my.. my little girl dah besar...!

Dah settle kakak, Qaiser pulak...
Qaiser pun memilih tapi aku tau je taste dia buat masa ni...
Janji it's red and it has Cars on it..
Dapat sepasang untuk Qaiser, aku surrender...
Aku tak boleh ramai ramai sangat orang, lama-lama... aku jadi pening...

Lepas tu Qis nak makan... so kitorang makan je kat The Loaf kat luar tu..coz kat bawah dah sah sah pack..
Then balik..


By the time nak balik badan encik Qaiser dah macam suam-suam balik.. -_-'

At least adelah sepasang sorang... 
Esok kalau aku rajin ke tempat len pulak...
Kalau tak pun InsyaAllah banyaaaaak lagi masa...

Yang sedih tu, nak carik kasut sendiri pun susah nak jumpe yg berkenan di hati...
Balik dengan angan kosong untuk mama... :(

Nak pi ubat hati yang terluka dengan sewing skit..

XoXo

No comments: