19 May 2014 - Oh my kitchen cabinet!!! Part 2

Semalam abang contractor tu datang nak discuss pasal material, colour etc etc..
Mula² abang tu tunjuk drawing dia.. 
Dia pun explain... ada berapa partition... ada berapa pintu... dish rack kat mana.. bla bla bla...


Lepas tu dia suruh pilih warna pintu cabinet..
Dia pun tunjuk lah catalog dia..
Initially I wanted black counter top and white cabinets..
Tapi aku tak nak solid.. aku nak yang ada texture.. urat kayu punya texture tu..
Tengok punya tengok... discuss punya discuss we ended up with the very light brown..
Gambar bawah ni yang sebelah dengan almost black punya surface tu...
Hadassah  kot namanya..
Sebab abang tu kata yang itu cantik... bila combine dengan counter top hitam jadi la macam dalam gambar tu.. lebih kurang..
fine..
You're the expert..
Fikir² balik pun at least tak berapa susah nak maintain..
Kalau putih confirmlah kene lap selalu...
And then dia bawak sekali sample handle tu...with Aluminium bind.. 
Dia kata kalau nak handle pun boleh..
Tapi aku rasa amik je la yang gini...
Lain sikit kot.. mebbe dah common cuma aku je yang tak pernah nampak..
I dont know....




Lepas tu dia tengok pantry belakang...
Sebab nak alih cabinet lama ke belakang kan..
Dia notice ada satu paip... so macam tak muat nak alih kabinet yang lama tu atas washing machine..
So dia suggest letak atas pintu aje.. It will be a bit high..
tapi boleh la buat simpan barang² yang tak nak pakai tu..
More storage for us! :P
If you are like us, jenis yang SAYANG sangat nak buang barang, then you will understand why more storage means a big plus.. :P

Lepas dah finalize all of the details and everything, abang tu amik final measurement..
Finalize the drawing and kami pun bayar la deposit..

InsyaAllah this Wednesday or Thursday dia akan start buat kerja..
Estimated date of completion is 2 weeks from the start date..
Mungkin lebih awal.
Katanya nak tunggu simen kering, nak pasang tiles tu yang amik masa sikit..
Nak pasang kabinet kejap je coz dia akan buat siap² di kilang dia..

Orang yang paling paling paling excited ialah.. surprisingly not me..
Qistina..
Semalam jugak dia ajak kemas barang² kat almari tu..
So last night aku pun agak bersemangat jugak lah pergi carik kotak nak simpan pinggan mangkuk kaca temporarily..
Yang tupperware plastik sumbat je dalam plastic sampah yang besar tu..

More cleaning to do today..

Hopefully it will go swell..

XoXo

No comments: