14 May 2014 - Teacher's Day sewing project

So, since semalam Public Holiday, I took the chance to complete the Teacher's Day sewing project..
Hari Jumaat ni sekolah Qis ada sambutan hari guru..
Memandangkan aku serabut tengok kain banyak sangat... yes.. banyak!! Beli ikut nafsu..
So I decided to sew a few totes for her teachers..

Aku ikut tutorial dari Make-it Love-it.com
Senang sangat nak jahit tote ni..
Cuma sebab aku pakai kain yang nipis so kena buat interfacing dengan kertas gam yang agak tebal..
Apekah interfacing? google aje.. aku tak reti nak explain..I just hate ironing them on the fabric..
Tu je lah part yang paling melecehkan untuk buat totes ni..for me..

Ada yang kata sekali tengok macam goodie bag!
Ha kalau kecik boleh juga buat goodie bag.. kalau rajin nak jahit banyak² la..
but this one is BIG..
Size dalam 18" x 15"..
Besarkan?

Just nice untuk cikgu² buat isi buku or bawak pergi grocery shopping..


Kalau tak nak guna boleh lipat² and simpan..

I hope her teachers will like it!
I've never seen Qis so excited to celebrate Teacher's Day before... :P


Now, on to the next project...!

I really need to stop procrastinating!!
Coz project ni dah linger in my head for a loooong time..
Tapi aku asyik tangguh², malam tadi baru potong kain..
-_-'


XoXo

No comments: