12 May 2014 - My list!

Busy with what?
Nanti lah citer..

Last weekend semangat je plan dengan my sister nak celebrate Mom's day on Sunday...
She said she'll bake a choc moist cake.. So I asked her apa yang dia nak makan?
And she said kari ayam mak long yang sedap..
I was like wwhhaaatt.. Aku paling paling paling tak reti masak kari ayam! Camne boleh jadi sedapp?? hmm

But anyway, Daddy ajak lepak Serendah on Saturday..
Sian pulak kat MIL, dah lama tak jenguk rumah sendiri..
Ye la.. since my FIL passed away, she has been living with her children...
Kejap kat rumah Along.. kejap kat rumah Mak Ngah... kejap ke Sepang..
So I spent the weekend at Serendah..
Kemas² rumah sikit.. dah lama takde orang..
lantai pun bleh rasa berabuk...
Best part is I didnt have to cook!
Ye ler.. coz dah lama tak de orang kat rumah.. raw food pun tak simpan :P

On Sunday sampai rumah je dah pukul 4 petang..
Celah mana nak masak kari?
My sister pun dah dekat nak sampai.. so dia tapau KFC je..
and she couldnt bake Choc moist so she baked a lovely Red Velvet cake..
Still yumm!
No photo on the Mom's day celebration though..
Semua dah melekit.. malas nak amik photo.. :P

So today I was practically dragging myself to work..
Memikirkan esok PH je yg aku rajinkan jugak gi office..
I managed to do a little bit of sewing yesterday..
Nantilah dah siap semua baru aku share kat sini...

I have a looong to-do list..
Banyak sangat benda yang aku nak jahit..
Maybe I should start a list and a deadline to complete all of it..

At the moment this is what I have in mind:
1. quilted cushion covers and table runners (yes...'s' for a lot of them! :P)
2. Kitchen towel
3. Bed skirt
4. Qis's dress for Aidilfitri (kalau sempat... just look at the list!)
5. A little project for Teacher's Day

Ambitious kan?

When weekend is here, I wont even have time to look at the fabrics!
* sigh *

InsyaAllah.. I can do it!
I will!!

Tonite I'm going to finish up the Teacher's day project..
InsyaAllah... kalau mata ni tak rasa nak tido by 9PM..

XoXo


No comments: