24 March 2013 - Mari kita hapuskan...!

There is one thing on my face that I dont like...
The fact that it is filled with oil seeds!
Oil seeds everywhere!!!
Especially kat area hidung.

Ape tu oil seed? I guess its like skin tags but a bit different...
Macam buntilan(does this word even exists?) kecil yang lutsinar... Well, not really lutsinar la kot...
More to skin colored seeds...
Menyampah betul aku tgk...
So semalam aku tekad pergi jugak Herbaline Lot 10 tu...

Hari tu (I mean last November.. :p) da buat trial 3 ketul RM50...
Ok je...takde scar...walaupun tangan aku ni gatal mengopeknye...
Maybe sebab aku letak vitamin E oil...

Lepas dah settle masak sume, pukul 2 baru gerak ke lot 10...
Nasib baik jalan x berape nak jem...
Ramai org dah gi holiday kot cuti sekolah nih... Bagus untuk aku...
Appointment kol 2pm tapi 2.45 baru aku sampai...
Nasib baik tak ramai orang so aku takyah nak tunggu...
Dia terus buat je...
Dekat sejam gak la nak remove oilseed kat tepi mata and hidung aku ni... Yang banyak nya kat hidung ler...
Sakitnya bearable lagi sampai amoi tu kate aku terel...
Tapi ade seketul dua yg agak sakit gak la tapi aku cover je ayu...
Walaupun sebenarnye mata da berair...
Nasib baik dier tutup mata aku dengan tisu...
Aku rasa adela dalam 18 biji oil seed yang dia remove...
And it costs me RM280.
OKla... Kalau satu or dua dia charge RM50...
Mahal...

Sudahnya aku berjalan kat Sg Wang tu dengan rupe idung macam nih... -_-'



Kalau ikut aku nak balik terus...
Tapi sian plak kat Qis...
Nak cari pencil case baru...
Kebetulan Vinci tgh sale...
Aku pun sempat la grab sepasang flats... RM30 jer!! Murahkan?

Pastu baru sampai umah Qaiser ajak jalan...
Aku pun gatal je ajak Daddy usha kedai bundle baru kat Ampang Waterfront tu...
Besar giler...
Tetiap kali lalu cam memanggil-manggil je tempat tu...
Bile da masuk memang giler pon...
Dekat 2 jam jugak kat dalam tuh...
Daddy dengan Qis la seronok...
Aku kene layan encik Qaiser...
Lasaknyeee ya ampunn...
Dia suka lari sana sini...
Adoiyai... Tak yah gi gym pun aku ade muscle dah ni haaa... -_-'
Aku dapatla sehelai jeans - Uniqlo for RM15...Tu pun Daddy yang carikkan...
And a dress for my next project for RM5...
Tak tau ape yg Daddy borong sampai sehatus lebeh kat situ... Huhu....
I have made a mental note to go there...Alone!
:p
Kedai bundle ni kene cari slow²...kalau nasib baik jumpela baju branded yg elok... Kan?
Ni kalau dah nak kene jaga si lasak tu camano yg aku nak pilih baju??



Tiring day...
Balik umah, mandikan Qaiser, bagi susu, terus dia berlayar...
Kalau tak kerana rerun Transformer 2 kat TV2 kol 10.30mlm aku pun da join berlayar sekali... :p

XoXo

2 comments:

brenda Brenda said...

Bundle tu family bundle store ke?

Hanie Ly said...

Yeap.. I rasa lah... it's the only shop at the end of Ampang Waterfront...