23 February 2013 - Refashion - L size sleeveless dress to S size sleeved blouse

Sabtu... tangan ni da gatal nak pegang mesin jahit...
Pagi da bangun coz Qis ada kursus Pengawas Cemerlang kat sekolah...
When she first told me, my reaction was;
kalau kursus pelajar cemerlang ke syok skit mama dengar... -_-'
Kejam. I know..

Anyway back to the topic..
This is the L size sleevess dress that bought at a 2nd hand shop at Ampang Park yesterday...
Aku suka print dia.. tak tau kenapa?
Dunno why Im so into orange colour lately...



Aku ni kan sangat 'rajin' so takde pattern... Pattern nye baju yang aku boleh sarung je untuk pakai coz baju ni takde zip or butang... Kalau pakai hentam takut tak muat plak...
So mula-mula aku ikut ukuran baju kuning tu... pin and potong... Lepas tu jahit tepi so that benangnye x keluar...




Lepastu jahit tepi badan dulu and tinggalkan lengan... Comel juge baju ni kalau sleeveless tapi misi aku ialah mengumpul baju yang sopan so that bile balik umah mak mertua takdela aku pakai baju itu itu itu aje...



Lepas tu potongkan lengan and cantum...

Dah siap la blouse...



Amcam? Ok tak?
:p
xOxO

No comments: