February 16, 2012 - Kesian anak mama...

Tadi hari ke-dua Qis 'bekerja'...
Semalam satu hari duk main² je... makan gaji buta... ;P
Sebab camera problem...

Hari ni subuh kul 6.30 aku kejutkan Qis...
Daddy cuti... So dier hanta aku gi keje dulu then baru hantar Qis gi location...
Lip lap lip lap...
Aku dah habis keje...tapi Qis masih bekerja...
Nak catch up kan scene² yang patutnya buat semalam tu...
Sudahnye pukul 9.30 malam baru Qis sampai rumah...
Kesian anak mama...
Terserlah muka keletihan....

Aku kate:
Sian anak mama penat... seronok tak?

Qis jawab:
Seronok lah jugak...

Aku:
Seronok la jugak?? Esok nak buat lagi tak?

Qis:
Nakkkk....!

Lepas tu aku suapkan dier makan...
Qis bila dah letih, lempeh cam gitu memang la manja nyeee hai...
Kalah Qaiser...

Yang Qaiser pulak duk mengendeng kat kakak dier...
Rindu la tu...
Sebok la nak cium²...

~ muke letih tunggu mama suap makan... Qaiser pulak tengah sayang² kakak dier...~

Pastu aku cakap
tak pe la kakak...
Pengalaman kan? Untuk kakak belajar berlakon...
Pastu aku btau dier... Nanti ade lah gaji kakak...
Memang dorang dah bagi 50% payment.
Tapi aku tak nak bagitau Qis berapa dier dapat...
Tak nak ajar dier pasal duit. Nanti jadi giler duit plak anak aku...
Aku cuma bagitau dier, dier ade la gaji sikit...
Dier kata, dier nak bank akaun baru... kolej... dengan...
err... mainan!
;P
Baru la ceria skit muka dier...

Memang niat aku nak bukak kan akaun bank baru untuk Qis...
Nanti aku belila kat dier menan ape yg dier nak...
Dah sesusah keje gini kan?
Sian anak mama...

Esok shooting start kul 2.30pm...
Total school days had to be scarifice so far: 3 days...
Haihh...

XoXo


2 comments:

illafira said...

bape dia byr tue???

Hanie Ly said...

dier baya ikut hari...