February 19, 2012 - Lousy...

Note: Funny when my company gave us the option to work 4 and half days week, the intention is for the employees to have a work-life balance...
Not so much for me, when I feel like I am happier at work than I am at home...
Although I am at my happiest when I am around Qis and Qaiser...
Just not at home.

Anyway Qis was scheduled to shoot her scene at Putrajaya today...
Initially her Dad was gonna send her... but he changed his mind at the very last minute.
Yup. So Qis was late this morning...
Things like this that I don't like.
Kalau dier btau awal² I can always arrange for the runner to pick her up in the morning...
Saje nak menyusahkan hidup orang lain.
Tsk tsk.
Thinking that this involve other people's time and money...
And that we have promised to be committed at all time, I had to send her no matter how.
It also shows how irresponsible some people can be... kan?

So this morning I had to send her.
And being a lousy driver, it was miraculous that I actually managed to find the way to the location...
Tapi time balik, I couldn't find the exit to MEX Highway...
We ended up in Puchong, then luckily I found MEX right after IOI Mall...
Sheesh.
The road seems never ending!

Lousy.

Hope Qis had fun.

Cause my Sunday sure was hell...

Not so XoXo

February 16, 2012 - Kesian anak mama...

Tadi hari ke-dua Qis 'bekerja'...
Semalam satu hari duk main² je... makan gaji buta... ;P
Sebab camera problem...

Hari ni subuh kul 6.30 aku kejutkan Qis...
Daddy cuti... So dier hanta aku gi keje dulu then baru hantar Qis gi location...
Lip lap lip lap...
Aku dah habis keje...tapi Qis masih bekerja...
Nak catch up kan scene² yang patutnya buat semalam tu...
Sudahnye pukul 9.30 malam baru Qis sampai rumah...
Kesian anak mama...
Terserlah muka keletihan....

Aku kate:
Sian anak mama penat... seronok tak?

Qis jawab:
Seronok lah jugak...

Aku:
Seronok la jugak?? Esok nak buat lagi tak?

Qis:
Nakkkk....!

Lepas tu aku suapkan dier makan...
Qis bila dah letih, lempeh cam gitu memang la manja nyeee hai...
Kalah Qaiser...

Yang Qaiser pulak duk mengendeng kat kakak dier...
Rindu la tu...
Sebok la nak cium²...

~ muke letih tunggu mama suap makan... Qaiser pulak tengah sayang² kakak dier...~

Pastu aku cakap
tak pe la kakak...
Pengalaman kan? Untuk kakak belajar berlakon...
Pastu aku btau dier... Nanti ade lah gaji kakak...
Memang dorang dah bagi 50% payment.
Tapi aku tak nak bagitau Qis berapa dier dapat...
Tak nak ajar dier pasal duit. Nanti jadi giler duit plak anak aku...
Aku cuma bagitau dier, dier ade la gaji sikit...
Dier kata, dier nak bank akaun baru... kolej... dengan...
err... mainan!
;P
Baru la ceria skit muka dier...

Memang niat aku nak bukak kan akaun bank baru untuk Qis...
Nanti aku belila kat dier menan ape yg dier nak...
Dah sesusah keje gini kan?
Sian anak mama...

Esok shooting start kul 2.30pm...
Total school days had to be scarifice so far: 3 days...
Haihh...

XoXo


February 14, 2012 - And the journey begins...

Hari tu kan aku bawak Qis gi casting...
Tadi Daddy bawak Qis pergi 'fitting' pulak...
Team casting cakap jumpa untuk fitting tapi rupanya untuk dorang assign role...
Cuma berapa orang je dapat main role...
Alhamdulillah Qis is one of them...!

So esok dah start shooting...
Harap² Qis boleh buat dengan baik...
Kalau ada rezeki dia InsyaAllah adalah...
Janji dia cuba buat yang terbaik.
Janji dia minat...
Janji dia have fun...
Walaupun kena sacrifies sikit waktu sekolah...
Haih satu hal nak catch up pelajaran Qis...
InsyaAllah dipermudahkan... kan?

So malam ni busy tolong dia menghafal skrip.
Everything is so new to us!
A lot of things to learn...
nasib baik ada kawan ni tolong selok belok.

Go Qistina!
Mama wish you all the best!

XoXo

February 13, 2012 - Leggings Inspired

All photos from Chictopia.com
Memang aku akan pi kat sane tuk inspiration...


Love the jacket...!


Love the red blazer...!


Love the Grey and black combination...!


Just love the reds...!

Love love love

XoXo

February 12, 2012 - His toys

Kat satu corner kat living room tuh ade dua boxes...
The two boxes are made of cloth...
Filled with his toys...

Kalau dier dah duduk kat situ memunggah mainan dier, buat la ape pun kat dier...
Dier akan buat dunno je...
Budak ni memang cam tu!
Geram! Geram!
;P

That's a little scribble about Qaiser and his toys.
Kalau tak sibuk dengan mainan dier, dier akan pusing satu rumah membuli orang lain...


Yang sebenarnya sedikit susah hati memikirkan hal Qistina...
Tapi ahh lain kali la cerita...!







XoXo

February 10, 2012 - Jalan Jumaat

Tadi pas da habis keje gi lunch kat The Melting Pot, Concorde...
Pastu balik terus tak sedap perut...
Gaknye perut aku ni tak gi sekolah kot...
Asal makan kat hotel je meragam.
Perut: Mane tak meragam, kalau makan kat hotel, semua ko bedal! mementang la buffet...tapi lenkali tuh agak² la...!!!
:S
Tak kisah ler.
janji sempat camwhore.




Nak pi makan pun sempat amik gamba ke?
Hahaha aku nak amik gamba ade mood...
Kalau Kak Ana nih (aku panggil paparazi sebab dier memang suke amik gamba) kat memane pun jadi...
So hari ni aku telah terjebak... ;P

Pastu merayap ke Sg Wang and Times Sq...
Susah tul nak tahan nafsu dari shopping...
So tuk cukup syarat aku beli satu legging in grey je...
And satu lagi bahan eksperimen rambut ngeee ;P

Pompuan, kalau berjalan cuci mate je memang tak sah!
;P

Saje nak cari mood bloggin...
Even though it's just an everyday crap.

XoXo

February 8, 2012 - Dah lulus...!

Tadi tetengah tension buat keje kat ofis (maklum ler, 4 hari cuti...)
Giler busy sampai tetau central air-cond dah off - maknenye dah pukul 5 petang... and keje aku masih lagi melambak²...

Anyway, tetengah kusyuk buat keje tetibe ade orang call handphone...
Orang tu nak inform yang Qis and anak buah aku Dina dah di shortlisted...
And maybe next week dorang dah start shooting...!

Wah mama dier pun excited ok...
Walaupun tak tau rancangan ape and ape role yang diorang ni kene buat...
Kalau cam rancangan Tom Tom Bak tuh ke best jugak...!
At least tercapai la jugak permintaan Qis...
Dari dier umur 3 tahun sebok mintak aku bawak gi tengok Tom Tom Bak tuh live...
Tapi aku mane la layan mende² gini...
Pergi casting ari tu pun sebab adik aku rajin ajak...
Alhamdulillah lah anak...
Rezeki you nak rase camne bebudak gedik² depan camera tuh!
Just go and have fun!
Peluang camni tak dapat hari²...
Esok boleh ingat sampai dah besar ye!

Lagipun...
You memang drama queen pun!
;P


XoXo

February 7, 2012 - Experience baru untuk budak - budak...

Hari Sabtu baru ni aku and adik bawak bebudak gi casting tuk rancangan kanak-kanak...
Aku tau pun sebab dapat text dari kawan lame...
Tetibe je text after 2 years mendiamkan diri...
Well at least it feels good to know dat someone actually saved your handphone no till now... :p

So kitorang pun pegi la around 5 ish (jalan kat depan ISKL nih manjang la jammed!)
Nasib baik casting kat Taman Melawati je...
Sesampai kene isi borang...
Then bebudak tu dibawak ke bilik lain...
Parents x boleh ikut ye...
Yela kan bebudak ni kalau depan parents lain perangainye...
So aku dgn adik tunggu la kat ofis tu...
After about 30 minutes or so the girls came back...
Excited!
Citer pasal how they put some make-up on them...
How they asked them to sing, dance and act...
Tapi anak buah aku yg sulung, abang Danial segan sikit...
But at least he went on with it and do what they told him to do...(mak long is so proud of you abang!)

Kawan aku cakap 'petah betul anak ko bercakap!'
I take it as a good sign...
Our hopes are on the girls...
We hope to hear good news from them.
If not it's ok too.. Niat nak bagi bebudak new experience je...
And yg paling penting they had fun!
Couldnt stop singing all the way back home! :D

Nanti aku tempek gambar...
Sayang Qis... Sayang Dania... Sayang Danial... Sayang Danish and Sayang Damia...

Xoxo
<3

February 3, 2012 - Oh my Poppy love...

Nope... it's not a typo error...
It IS Poppy love...
Coach Poppy Love...
:D
Kenape tak beli yang signature?
Aku berkenan yang ni...
Color dier cantek... punch pink...
Tapi dalam hati dah ade yang berkenan dengan satu Signature Coach...
Camne nih?
hmm ;P

Madison yang baru pun lawa gak...
Eii jangan ikut nafsu weh...!!

~ Poppy and Bubu: Ma saye pun nak beg macam nih jugak...! -_-' ~


No more shopping!
Simpan duit untuk signature plak...
Pastu esok Daddy cakap tido je la dengan beg tuh! Hehe

XoXo