January 31, 2012 - Eksperimen Rambut

Rambut aku nih jenis lurus yang degil...
Kalau aku perm kene perm kat kedai pun kene buat 2 kali...
Sebab lepas sekali perm, aku balik rumah je pastu dier lurus balik...
So amoi saloon tu memang menyampah la tengok muke aku kalau nak buat perm... Sebab charge nye untuk sekali je...tapi dier kene buat 2 kali... ;P
(rambut da lurus gatal nak bagi krinting...)

Kalau aku perm sendiri pakai curling iron tu memang jadi...
Tapi kene hold lame skit... so memang confirm la rambut aku rosak...
Pastu confirm la pas 2-3 jam dier lurus balik...
Haaa begitulah degil nye rambut aku nih...

Tapi kalau lurus cantik halus cam rambut amoi² tu takpe gak...
Ni lurus degil pastu kembang...
Kekadang bengkang bengkok sini sane sebab aku selit kat telinga...
Rimas bile nak buat keje...
Frust je...

So hari tu aku buat eksperimen...
I saw on youtube, dorang perm pakai paperbag punye kertas je...
Basah kan rambut, gulungkan pakai kertas pastu ikat...
Camtu...

Erk. Tak koser aku nak potong paperbag bagai ok...
So aku carik alternatifnye...
Bende alah ni aku beli kat Mr.DIY Jusco AU... RM1.90 je... ade 6 pieces.

Aku basah kan sikit rambut...
Pastu gulungkan pakai bendealah nih... Cam ni ha...

Pastu, dengan muke aku cam yg kat bawah ni aku gi makan kat food court...
Tak cukup dengan itu Qaiser bagi aku mandi air laicikang kat situ...
Kalau korang ade kat situ time and tertanya² badut mane kah dengan span pink kat rambut dier dan bermandikan laicikang tu aku ler tuh... -_-'

Haaaaa lepas tu, tido sekali dengan span² tuh...
Im SERIOUS. Tido dengan span tuh, esok pagi baru bukak.
Nasib baik span... kalau kertas boleh ko tido camtu?

Dan esok nye.... memang aku kagum OK...
Rambut aku da gulung² kat bawah...
And tahan dari pagi sampai la ke malam...

Rambut pun tak rosak...
I laike sepan nih...
Esok aku nak borong banyak²! ;P
Asalnye nak beli sponge yang macam bebola bulat² tuh...
Tapi out of stock gaknye...
Raye cine, kilang tutup seminggu... ;P
So cube korang try plak...?

XoXo

2 comments:

illafira said...

walau ade span skali pun.. tetap nampk cam fesyen .. hehhe

Hanie Ly said...

fesyen katenye... hehehe.. aku ingat nak pi makan jauh dari umah so takpe la...takde org kenal..skali laki aku makan kat area umah gak... -_-'