January 22, 2012 - Manyak syok wooo ini macam!

Ape yang syok?
Rumah baru masuk Unifi... Download torrent manyak syok wooo...
1 Gb file download in 20 minutes...
Nak tengok movie tak yah tunggu a few days... or weeks lagi...
Memang syok!
Untuk para lanun yang tak kisah download files dari beli DVD yang ori...like me...!
;P

Hypp TV is not so interesting to me...
I'm sticking to Astro.
SO yea..I'm subscribing Unifi just for the sake of faster broadband.

The installation takes a few weeks after registration...
Aku mintak dorang terminatekan TM sekali mase register(register pun via phone je)
Then mase nak verify order, dorang call pastu btau yang aku kene gi TM Point untuk terminate TM...
So aku cakap mase register dier kate boleh terminate skali...tu sebab aku agree tuk subscribe!
Kalau nak kene pergi TMPoint tu memang aku takde mase la nak pergi.
So dier kate sekarang system problem la... ape la..
Aku tanye sampai bile system nak problem?
She said she'll get back...
After a few minutes she called back and kate dorang boleh terminatekan sekali.
Haiya... ade je nak buat hidup orang miserable sebelum senang kan? -_-'

Then mase dorang datang install I wasnt home... My abah was.
A few hours after that aku balik rumah...
Try connect to phone tak boleh.
Abah try connect to PC and tab pun tak boleh...
So I called that guy balik...
Boleh tak memula dier kate 'Samsung memang tak boleh kak... adik saya sampai jual dier punye samsung'
I was like WTH? Fine.
Tapi takkan desktop pun tak boleh?
So dier datang balik.
Then try semua boleh... Mengarut lah Samsung tak boleh connect to Unifi...
Kalau betul mesti ramai orang dah make a bad review about Unifi...
And aku pun takkan nak subscribe...
And all he needed to do was reboot the whole thing!
-_-'

But after all of that, the speed does take the pain away!
:D

On another story, 2 days ago Qaiser demam... then kebah then demam...
Today batuk pulak... and flu...
Aishhh manyak tak syok...
Today Qis pulak demam...Qaiser pun tak baik lagi... aishh...
Since last night.
So malam tadi dier duk wake me up every hour...
Haishhh... pengorbanan seorang mama kan?
Sian dier tak boleh tido...
Her temperature was so high... So i couldnt really sleep myself...
Takut fit.
So everytime she woke me up, aku lap badan dier dengan kain basah...
Hoping the temperature will come down....
Double tak syok...

I just hope lepas ni Qis and Qaiser akan diberikan kesihatan yang lebih baik...
Dan tak sakit lagi...Amin!
My poor babies...
:(

p/s: Happy Chinese New Year to those who celebrate!

XoXo

1 comment:

IxoR@ said...

Syoknya.....

Kite ni masih bersabar terkedek2 dgn internet yg ado ni.....