10 December 2012 - Destressing the stress

Last Saturday aku bawak Qis gi Spa...
Kengkonon nak relax dengan full body massage.
Tapi akak tu massage kuat giler sudahnye aku sakit bahu sampai 2 hari baru hilang...
Ouch ouch ouch

Was it supposed to be like that?

7.58pm I'm still in the office.
Tak banyak keje pun actually but I have to wait for Daddy...
Tetibe hari ni kene keje lewat...
Dem. Hence the post...

Singgah nak baca blog orang je...tapi sekarang sumer blog pun banyak ads je...
Bosan.
Orang sumer dah tak bloggin eh?

Not so XoXo

August 17, 2012 - Salam Aidilfitri 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri kengkawan...!
Please please please drive safe...
Maaf zahir dan Batin

XoXo

March 17, 2012 - Cuti macam tak cuti bagi aku tapi...

Last week was school holiday right?
Bagi aku macam biasa je la...
Qis boleh stay at home and do whatever she wants...
Tapi kene buat latihan ulangkaji...

Tapi bile aku duk kat ofis, sorang-sorang tanye aku
'Cuti sekolah ma... You tak bawak anak jalan meh?'
'You tak cuti ke? bawak anak you jalan²'


So sesikit tu aku pun cam terpengaruh dengan soalan² dorang nih...
Aku rase cam... tak best plak kalau aku tak bawak dier gi memane...
By that time it was already Wednesday... So aku mintak cuti ari Jumaat je...

Qis is not so hard to please...
Tapi letih jugak la aku melayan kerenah dier...
Aku bawak dier gi KLCC...
Niat utama nak layan The Lorax...
Tapi tau la kalau da sampai KLCC...
Dier nak gi Toys 'r' Us...

~ KAchingggg~~! ~

Lepas tu dier nak makan ais krim... kalau zaman aku dedulu eskrem doposen je... dier nih nak eskrem yg doploh hengget satu mangkuk... haaaaa

~ Haaa kachinngggg lagi~~~~

Lepas tu dier nak lip gloss plak... hmmm

Lepas tu dier nak popcorn and what not...

Dah habis movie dier nak gimain kat taman plak... by now kaki aku da macam nak tercabut...!

Lepas tu....
Mama dier plak ternampak ade SALE kat Mothercare!!
Hahaha Adoiyai...
Beli baju tuk ape tau?
Haaaa Tuk raye! hahaha Anak dah due, 3 bulan awal kene buat preparation dah...
;P



Lepas tu jumpe Dayang jap...
Lelepak minum, dinner...
Pastu aku surrender!
Balik umah terus flat...
Pengajarannye jangan la kuar dengan budak kecik ni pakai high heels...
-_-'

XoXo



March 1, 2012 - Jumpa lagi 2 tahun...

Alhamdulillah Qis nye shooting dah habis...!
Kesian aku tengok dier...kekadang lewat baru balik....
Tapi dier gigih jugak nak habiskan scene dier...
So pasni boleh la dier concentrate on exam plak...

Anyway, one of my best friend is going to Oman this Saturday...
Ikut husband dier keje kat sana...
So last night we had a farewell dinner kat Fullhouse Jln Yap Kwan Seng...
Memasing tak pernah try walaupun da bape tahun tempat tuh kat situ...
So we took this chance to try that place out.
My comment : tempat cantik... food not so... tak banyak option...

So camwhore je lebih...
Lepas pun sampai dah nak tutup...
Orang sumer da balik... so itu tempat kitorang yang punyaaaa...
hahaha

No other can replace these two... even tho we could be bitches to each other sometimes... dat's what friends are for kan? Ups and downs?


~ I'm so gonna miss these two!! ~

Comel je budak dua nih pinjam spec dorg... ;P



She will not be back until 2014...
Qaiser and Putra pun da jadi big boys by then...
Gonna miss ya beb!
Take care...~!

XoXo

February 19, 2012 - Lousy...

Note: Funny when my company gave us the option to work 4 and half days week, the intention is for the employees to have a work-life balance...
Not so much for me, when I feel like I am happier at work than I am at home...
Although I am at my happiest when I am around Qis and Qaiser...
Just not at home.

Anyway Qis was scheduled to shoot her scene at Putrajaya today...
Initially her Dad was gonna send her... but he changed his mind at the very last minute.
Yup. So Qis was late this morning...
Things like this that I don't like.
Kalau dier btau awal² I can always arrange for the runner to pick her up in the morning...
Saje nak menyusahkan hidup orang lain.
Tsk tsk.
Thinking that this involve other people's time and money...
And that we have promised to be committed at all time, I had to send her no matter how.
It also shows how irresponsible some people can be... kan?

So this morning I had to send her.
And being a lousy driver, it was miraculous that I actually managed to find the way to the location...
Tapi time balik, I couldn't find the exit to MEX Highway...
We ended up in Puchong, then luckily I found MEX right after IOI Mall...
Sheesh.
The road seems never ending!

Lousy.

Hope Qis had fun.

Cause my Sunday sure was hell...

Not so XoXo

February 16, 2012 - Kesian anak mama...

Tadi hari ke-dua Qis 'bekerja'...
Semalam satu hari duk main² je... makan gaji buta... ;P
Sebab camera problem...

Hari ni subuh kul 6.30 aku kejutkan Qis...
Daddy cuti... So dier hanta aku gi keje dulu then baru hantar Qis gi location...
Lip lap lip lap...
Aku dah habis keje...tapi Qis masih bekerja...
Nak catch up kan scene² yang patutnya buat semalam tu...
Sudahnye pukul 9.30 malam baru Qis sampai rumah...
Kesian anak mama...
Terserlah muka keletihan....

Aku kate:
Sian anak mama penat... seronok tak?

Qis jawab:
Seronok lah jugak...

Aku:
Seronok la jugak?? Esok nak buat lagi tak?

Qis:
Nakkkk....!

Lepas tu aku suapkan dier makan...
Qis bila dah letih, lempeh cam gitu memang la manja nyeee hai...
Kalah Qaiser...

Yang Qaiser pulak duk mengendeng kat kakak dier...
Rindu la tu...
Sebok la nak cium²...

~ muke letih tunggu mama suap makan... Qaiser pulak tengah sayang² kakak dier...~

Pastu aku cakap
tak pe la kakak...
Pengalaman kan? Untuk kakak belajar berlakon...
Pastu aku btau dier... Nanti ade lah gaji kakak...
Memang dorang dah bagi 50% payment.
Tapi aku tak nak bagitau Qis berapa dier dapat...
Tak nak ajar dier pasal duit. Nanti jadi giler duit plak anak aku...
Aku cuma bagitau dier, dier ade la gaji sikit...
Dier kata, dier nak bank akaun baru... kolej... dengan...
err... mainan!
;P
Baru la ceria skit muka dier...

Memang niat aku nak bukak kan akaun bank baru untuk Qis...
Nanti aku belila kat dier menan ape yg dier nak...
Dah sesusah keje gini kan?
Sian anak mama...

Esok shooting start kul 2.30pm...
Total school days had to be scarifice so far: 3 days...
Haihh...

XoXo


February 14, 2012 - And the journey begins...

Hari tu kan aku bawak Qis gi casting...
Tadi Daddy bawak Qis pergi 'fitting' pulak...
Team casting cakap jumpa untuk fitting tapi rupanya untuk dorang assign role...
Cuma berapa orang je dapat main role...
Alhamdulillah Qis is one of them...!

So esok dah start shooting...
Harap² Qis boleh buat dengan baik...
Kalau ada rezeki dia InsyaAllah adalah...
Janji dia cuba buat yang terbaik.
Janji dia minat...
Janji dia have fun...
Walaupun kena sacrifies sikit waktu sekolah...
Haih satu hal nak catch up pelajaran Qis...
InsyaAllah dipermudahkan... kan?

So malam ni busy tolong dia menghafal skrip.
Everything is so new to us!
A lot of things to learn...
nasib baik ada kawan ni tolong selok belok.

Go Qistina!
Mama wish you all the best!

XoXo

February 13, 2012 - Leggings Inspired

All photos from Chictopia.com
Memang aku akan pi kat sane tuk inspiration...


Love the jacket...!


Love the red blazer...!


Love the Grey and black combination...!


Just love the reds...!

Love love love

XoXo

February 12, 2012 - His toys

Kat satu corner kat living room tuh ade dua boxes...
The two boxes are made of cloth...
Filled with his toys...

Kalau dier dah duduk kat situ memunggah mainan dier, buat la ape pun kat dier...
Dier akan buat dunno je...
Budak ni memang cam tu!
Geram! Geram!
;P

That's a little scribble about Qaiser and his toys.
Kalau tak sibuk dengan mainan dier, dier akan pusing satu rumah membuli orang lain...


Yang sebenarnya sedikit susah hati memikirkan hal Qistina...
Tapi ahh lain kali la cerita...!







XoXo

February 10, 2012 - Jalan Jumaat

Tadi pas da habis keje gi lunch kat The Melting Pot, Concorde...
Pastu balik terus tak sedap perut...
Gaknye perut aku ni tak gi sekolah kot...
Asal makan kat hotel je meragam.
Perut: Mane tak meragam, kalau makan kat hotel, semua ko bedal! mementang la buffet...tapi lenkali tuh agak² la...!!!
:S
Tak kisah ler.
janji sempat camwhore.




Nak pi makan pun sempat amik gamba ke?
Hahaha aku nak amik gamba ade mood...
Kalau Kak Ana nih (aku panggil paparazi sebab dier memang suke amik gamba) kat memane pun jadi...
So hari ni aku telah terjebak... ;P

Pastu merayap ke Sg Wang and Times Sq...
Susah tul nak tahan nafsu dari shopping...
So tuk cukup syarat aku beli satu legging in grey je...
And satu lagi bahan eksperimen rambut ngeee ;P

Pompuan, kalau berjalan cuci mate je memang tak sah!
;P

Saje nak cari mood bloggin...
Even though it's just an everyday crap.

XoXo

February 8, 2012 - Dah lulus...!

Tadi tetengah tension buat keje kat ofis (maklum ler, 4 hari cuti...)
Giler busy sampai tetau central air-cond dah off - maknenye dah pukul 5 petang... and keje aku masih lagi melambak²...

Anyway, tetengah kusyuk buat keje tetibe ade orang call handphone...
Orang tu nak inform yang Qis and anak buah aku Dina dah di shortlisted...
And maybe next week dorang dah start shooting...!

Wah mama dier pun excited ok...
Walaupun tak tau rancangan ape and ape role yang diorang ni kene buat...
Kalau cam rancangan Tom Tom Bak tuh ke best jugak...!
At least tercapai la jugak permintaan Qis...
Dari dier umur 3 tahun sebok mintak aku bawak gi tengok Tom Tom Bak tuh live...
Tapi aku mane la layan mende² gini...
Pergi casting ari tu pun sebab adik aku rajin ajak...
Alhamdulillah lah anak...
Rezeki you nak rase camne bebudak gedik² depan camera tuh!
Just go and have fun!
Peluang camni tak dapat hari²...
Esok boleh ingat sampai dah besar ye!

Lagipun...
You memang drama queen pun!
;P


XoXo

February 7, 2012 - Experience baru untuk budak - budak...

Hari Sabtu baru ni aku and adik bawak bebudak gi casting tuk rancangan kanak-kanak...
Aku tau pun sebab dapat text dari kawan lame...
Tetibe je text after 2 years mendiamkan diri...
Well at least it feels good to know dat someone actually saved your handphone no till now... :p

So kitorang pun pegi la around 5 ish (jalan kat depan ISKL nih manjang la jammed!)
Nasib baik casting kat Taman Melawati je...
Sesampai kene isi borang...
Then bebudak tu dibawak ke bilik lain...
Parents x boleh ikut ye...
Yela kan bebudak ni kalau depan parents lain perangainye...
So aku dgn adik tunggu la kat ofis tu...
After about 30 minutes or so the girls came back...
Excited!
Citer pasal how they put some make-up on them...
How they asked them to sing, dance and act...
Tapi anak buah aku yg sulung, abang Danial segan sikit...
But at least he went on with it and do what they told him to do...(mak long is so proud of you abang!)

Kawan aku cakap 'petah betul anak ko bercakap!'
I take it as a good sign...
Our hopes are on the girls...
We hope to hear good news from them.
If not it's ok too.. Niat nak bagi bebudak new experience je...
And yg paling penting they had fun!
Couldnt stop singing all the way back home! :D

Nanti aku tempek gambar...
Sayang Qis... Sayang Dania... Sayang Danial... Sayang Danish and Sayang Damia...

Xoxo
<3

February 3, 2012 - Oh my Poppy love...

Nope... it's not a typo error...
It IS Poppy love...
Coach Poppy Love...
:D
Kenape tak beli yang signature?
Aku berkenan yang ni...
Color dier cantek... punch pink...
Tapi dalam hati dah ade yang berkenan dengan satu Signature Coach...
Camne nih?
hmm ;P

Madison yang baru pun lawa gak...
Eii jangan ikut nafsu weh...!!

~ Poppy and Bubu: Ma saye pun nak beg macam nih jugak...! -_-' ~


No more shopping!
Simpan duit untuk signature plak...
Pastu esok Daddy cakap tido je la dengan beg tuh! Hehe

XoXo

January 31, 2012 - Eksperimen Rambut

Rambut aku nih jenis lurus yang degil...
Kalau aku perm kene perm kat kedai pun kene buat 2 kali...
Sebab lepas sekali perm, aku balik rumah je pastu dier lurus balik...
So amoi saloon tu memang menyampah la tengok muke aku kalau nak buat perm... Sebab charge nye untuk sekali je...tapi dier kene buat 2 kali... ;P
(rambut da lurus gatal nak bagi krinting...)

Kalau aku perm sendiri pakai curling iron tu memang jadi...
Tapi kene hold lame skit... so memang confirm la rambut aku rosak...
Pastu confirm la pas 2-3 jam dier lurus balik...
Haaa begitulah degil nye rambut aku nih...

Tapi kalau lurus cantik halus cam rambut amoi² tu takpe gak...
Ni lurus degil pastu kembang...
Kekadang bengkang bengkok sini sane sebab aku selit kat telinga...
Rimas bile nak buat keje...
Frust je...

So hari tu aku buat eksperimen...
I saw on youtube, dorang perm pakai paperbag punye kertas je...
Basah kan rambut, gulungkan pakai kertas pastu ikat...
Camtu...

Erk. Tak koser aku nak potong paperbag bagai ok...
So aku carik alternatifnye...
Bende alah ni aku beli kat Mr.DIY Jusco AU... RM1.90 je... ade 6 pieces.

Aku basah kan sikit rambut...
Pastu gulungkan pakai bendealah nih... Cam ni ha...

Pastu, dengan muke aku cam yg kat bawah ni aku gi makan kat food court...
Tak cukup dengan itu Qaiser bagi aku mandi air laicikang kat situ...
Kalau korang ade kat situ time and tertanya² badut mane kah dengan span pink kat rambut dier dan bermandikan laicikang tu aku ler tuh... -_-'

Haaaaa lepas tu, tido sekali dengan span² tuh...
Im SERIOUS. Tido dengan span tuh, esok pagi baru bukak.
Nasib baik span... kalau kertas boleh ko tido camtu?

Dan esok nye.... memang aku kagum OK...
Rambut aku da gulung² kat bawah...
And tahan dari pagi sampai la ke malam...

Rambut pun tak rosak...
I laike sepan nih...
Esok aku nak borong banyak²! ;P
Asalnye nak beli sponge yang macam bebola bulat² tuh...
Tapi out of stock gaknye...
Raye cine, kilang tutup seminggu... ;P
So cube korang try plak...?

XoXo

January 29, 2012 - Coach... real or fake?

Nah aku copy dari sini
Kalau nak tengok gambar gi kat website dier okeh...
Kalau korang macam aku ni, kalau nak beli branded things biar yang authentic...
Kalau fake, baik beli yang takde brand langsung!

Camne bleh terjebak dengan branded things?
Mase aku sekolah dulu, kire anak² orang kaye yang pakai barang² branded ni ialah kengkononnye sangat cool...
Aku ni bukan la anak orang kaye...
Tapi sekarang aku mampu okeh...
Hasil titik peluh sendiri.
Bukan duit mak bapak aku...
So... pengaruh tu dah terbawak sampai ke besar... dah keje...
Dah kawin... dah ade anak...

If I buy things, I'll go for the branded ones...
Pernah gak try beli barang biasa... tapi pastu masuk dalam kotak or bagi kat org sebab aku takkan pakai.
Daddy pun dah tau... So kalau tetibe aku ajak dier gi Petaling Street tuh memang dier cukup angin...
Buang mase, buang duit kate dier... Bukannye pakai pun!
So baik spend lebih sikit tapi berbaloi... ;P

Tapi barang branded pulak aku tengok jugak...
Kalau beli sekali pastu tengok tak tahan lame, lepas tu memang jangan harap aku nak beli dah brand tuh...
Contoh macam Guess... Kalau handbag memang OK...
Tahan lame...
Tapi Wallet dier memang aku takkan beli dah...
Baik Charles & Keith ke, MNG ke... murah sikit tapi tahan lame...

Habis kenape nye tetibe nak tengok² Coach nih?
Nak beli ke?

Jeng jeng jeng...

XoXo


Tips for authenticating Coach:

Coach Cs:

SYMMETRY! Symmetry is very important in most Coach bags (I say most because some bags – like certain hobos – purposely have mismatched Cs). The Cs should always be symmetrical from the center of the bag to the outside seams. If the bag has a center seam, the Cs should be symmetrical along the seam.


Coach Creed:

The creed should always be centered and easy-to-read. Most bags have a stamped creed on the inside. The creed should not be “puffy” and the stitching around it should be evenly spaced, with the same amount of stitches on all sides. The leather should also be thick – not wrinkled and cracked. Some newer bags have an embossed creed with gold font. For this creed, the font should be centered on each line. Coach is no longer being made in the U.S.A., as its production has been shipped to other countries. The most common country where Coach is manufactured is China, but I have also seen some creeds with Turkey as the country of manufacture.


Stitching:

Stitching is a vital part of authenticity. Stitches should always be even and consistent. The number of stitches should always be the same around the hangtag, and stitches are not doubled up.


Interior/Lining:

The type of lining a bag will have is determined by the exterior of the bag. Signature bags will never have a signature lining. Signature lining should only be found on leather and suede bags. Signature bags will have a twill or silk-like solid lining. Some of the newer bags will have a rainbow colored lining.


Coach Hangtag:

The Coach hangtag should match the bag. For example, if the bag is pink signature, hangtag should be pink, etc. The size of the hangtag should also match. For clutches, wristlets, small bags, etc., the hangtag should be a small size. For larger bags, there should be a larger hangtag. The color of the chain should match the rivet on the hangtag as well (silver with silver, gold with gold, etc.) In addition to the traditional leather hangtag, they are also produced in brass, stitchless leather, silver, and gold. Like the creed, the hangtag should be nicely stamped, evenly stitched, and not overly puffy. The Coach stamp should have a border around it and the font should be the correct.


Coach Stamp:

All Coach items contain the Coach stamp – whether it’s on the hangtag, the side of the bag, a button, a rivet, a buckle, the inside of a wallet, a keyring, etc. See above for details about the hangtag – the same rules apply to the Coach Stamp.


Price Tag:

All Coach price tags are attached with a small plastic loop. The price tag should be a small, white, folded tag with the price perforated for easy removal. The tag has “Coach” written on the outside and the inside contains the style number, style name, color combination, and bar code. The price tag is always placed in a position where it can be tucked into the bag. If you’ve ever been to a Coach store or retailer, you’ll notice that the price tag is never visible – you always have to unzip the bag to see how much it is! Yes, this is done on purpose. The price tag should never be attached to a part of the bag where it cannot be hidden and the plastic loop should never hang down more than an inch or so.


Factory Items:

All Coach Factory items have a stamp on the creed. Most of the time, the stamp looks like a bullseye, or “Target” symbol. However, there are some creeds with an “X” stamp (if anyone has a picture, please PM it to me). Both kinds of stamps indicate a Factory item and are authentic.

Please note that Factory items are not seconds. They are first-quality and discontinued items that are produced specially for the Outlet.

January 28, 2012 - Angry...

Ok ni bukan nak citer pasal angry bird ke ape...
Walaupun aku akan tempek gambar Qis dgn Qaiser pakai baju Angry Bird yang aku beli kat pasar malam semalam...
Comel ok...
And with that price, who cares about the quality?
Pakai buang pun takpe...
But it's just too cute I had to buy it!
;P

Anyway, korang pernah tak jumpe orang yang dari muka dier pun korang dah tau yang hidup dier ni memang miserable giler...or maybe lonely ke...
Kat ofis aku ade sorang...
Memang muka dier tu tak pernah nak senyum!
Turns out memang dier tak kawin lagi and I think maybe she's around her 40's kot...
Kekadang tu rase macam I wanna be nice to her, help her with a little make over and help her get over the loneliness?
OK memang aku tak sure if loneliness is 100% the reason why she look so miserable...
I guess it will remain a mystery until she left.
I'm not gonna ask her why she never smile!

Tadi kat Tesco ade sorang Indian lady...
Dari muka dia memang da tau yang dier ni seorang yang pemarah...
Mase nak jalan tu ade satu troli and a lady tengah tengok barang...
This Indian lady just lalu je langgar troli orang tu...
Dalam troli orang tu ade dier punye son ok... isk.
Tak boleh nak kate excuse me ke ape ke..
Last² payung dier yang tersangkut kat troli orang tu...
So orang tu just amik payung dier and campak dalam troli Indian lady ni...
Serve her well..
Nak lepaskan geram kat orang tak tentu pasal...

Memacam orang kat dunia ni kan?

Yang ni muke Qis masam sebab aku tak nak tukar token...
Leceh OK!
Kalau syiling biase mama selamber...
nak tukar² token nih... puhlisss laaa... no way!
Duduk je kat situ dendiam!

Yang budak nih boleh tahan gak nih...
Ralik tengok keter kat dalam glass tu move biler dier pusing kan stereng...
Biler angkat nak balik marah tanak lepas bende alah tu...
Ni baru setahun!
Sok tak tau camne...
Qis dulu takde pun cam ni...
Haih!

OK tu je.
P/s: Petronas kat Tesco ampang dah ade Burger King! Kagum... *lame giler tak gi Tesco* - Tadi ingat nak gi Jusco AU tapi baru sampai Petronas ISKL tuh dah jammed giler... memang tak la Daddy nak meredah jammed.. demm -_-'

XoXo

January 24, 2012 - 40.2°C punye pasal... kecoh satu klinik...

Since Qaiser nye demam still tak kebah after 5 days so I decided to take him to the clinic again...
Tak tau maybe because of the heat ke ape, memang tengah hari tadi panas giler kan?
When we reached the clinic, the nurse told me, doc takde... ade House Call...
Dalam half an hour baru dier balik...
So dier suruh call dulu before datang...
OK... so aku mintak la no clinic...
Masa nak pass contact card tu, nurse tu rasa badan Qaiser...
Panas giler... So dier amik temperature...
40.2°C OK...
So cepat² dier suruh bukak baju Qaiser, and lap kan dengan kain basah.
Lepas tu they decided to give him Supp - apekah Supp?
=(paracetamol yang dimasukkan melalui lubang dubur untuk bayi) atau dalam kata lainnye, ubat bontot. ;P
Sebelum tu dorang call doctor... Doctor approve baru dorang bagi.
Sambil lap-lap badan, kepala Qaiser dengan kain basah.
Dah 40°C katenye... panas sangat! So kene turunkan temperature immediately... takut fit!
Moms' worse nightmare...
Tu sebab kalau demam je memang aku tak senang hati...
Lelagi bile da dengar banyak cerita sedih mereka² yang kehilangan bayi disebabkan benda remeh (bagi lelaki) iaitu demam...
Ye! Kalau ikutkan Daddy dier, takpe lah... nak baik lah tu... bla bla bla...
Sudahnye memalam aku yang tak senang nak tidur bila dier sedap berdengkur.
Angin!

Anyway...
Lepas dah bagi ubat and lap badan Qaiser, (mase ni memang Qaiser da melalak... sian dier...)
Dorang suruh stay coz doctor dah on the way...
Jap lagi dalam 20 minutes camtu doctor pun sampai...
Doctor check temperature Qaiser lagi sekali... 39.8°C
Doctor tak cakap banyak, terus suruh nurse tu mandikan Qaiser...
Kat sink pun sink lah. Janji panas tu turun.
Doctor pun takut fit. nanti tangkap otak...
:S
Melalak la Qaiser kene mandi air sejuk...
;P
I don't care either...it's for his own good...
So nurse tu mandikan Qaiser, bagi basah the whole body, from top to toe...
Then lap bagi kering...
While Qaiser cried non-stop...
After 10 minutes, doc check temperature still 39°C...
Doc pulak mandikan...
Sampai 3 kali mandi, baru turun ke 36.8°C...
Baru la doctor pun lega...
Dah tu camne lagi nak buat kan?
Nak bagi ubat lagi kang OD plak.
Pastu doctor asked us to wait for a while... while she attend another patient, nak tengok temperature naik balik tak?
At last temp Qaiser stays at 38°C... So doc bagi ubat...
And advise suruh datang balik amik blood sample kalau tak kebah jugak malam karang...

The doctor is an Indian lady, Doc Sumitra...
She has a sharp tongue but she is a very nice lady...
Aku gi Panel Clinic Segara kat Taman Dagang...
If not for the nurses and their quick act, Qaiser would still be sick by now...
And God knows what would have happened to him...
Sorry baby, Ma didnt know nak kene mandi pakai air sejuk!
Anyway thanks to the nurses and Doc Sumitra...
Hopefully Qaiser nye demam baik lepas ni...

Balik je rumah aku mandikan dengan air sejuk lagi sekali...
:D
Ya Allah, sembuhkan la penyakit dia... kalau tak transfer je la kat aku...
Biar aku je yang tanggung...
Amin!

And that was the longest visit to the clinic ever...
Sejam stengah baru balik...Qaiser nye pasal drama satu clinic...
;P

Esok kerja.
Haih.

Not so XoXo


January 22, 2012 - Manyak syok wooo ini macam!

Ape yang syok?
Rumah baru masuk Unifi... Download torrent manyak syok wooo...
1 Gb file download in 20 minutes...
Nak tengok movie tak yah tunggu a few days... or weeks lagi...
Memang syok!
Untuk para lanun yang tak kisah download files dari beli DVD yang ori...like me...!
;P

Hypp TV is not so interesting to me...
I'm sticking to Astro.
SO yea..I'm subscribing Unifi just for the sake of faster broadband.

The installation takes a few weeks after registration...
Aku mintak dorang terminatekan TM sekali mase register(register pun via phone je)
Then mase nak verify order, dorang call pastu btau yang aku kene gi TM Point untuk terminate TM...
So aku cakap mase register dier kate boleh terminate skali...tu sebab aku agree tuk subscribe!
Kalau nak kene pergi TMPoint tu memang aku takde mase la nak pergi.
So dier kate sekarang system problem la... ape la..
Aku tanye sampai bile system nak problem?
She said she'll get back...
After a few minutes she called back and kate dorang boleh terminatekan sekali.
Haiya... ade je nak buat hidup orang miserable sebelum senang kan? -_-'

Then mase dorang datang install I wasnt home... My abah was.
A few hours after that aku balik rumah...
Try connect to phone tak boleh.
Abah try connect to PC and tab pun tak boleh...
So I called that guy balik...
Boleh tak memula dier kate 'Samsung memang tak boleh kak... adik saya sampai jual dier punye samsung'
I was like WTH? Fine.
Tapi takkan desktop pun tak boleh?
So dier datang balik.
Then try semua boleh... Mengarut lah Samsung tak boleh connect to Unifi...
Kalau betul mesti ramai orang dah make a bad review about Unifi...
And aku pun takkan nak subscribe...
And all he needed to do was reboot the whole thing!
-_-'

But after all of that, the speed does take the pain away!
:D

On another story, 2 days ago Qaiser demam... then kebah then demam...
Today batuk pulak... and flu...
Aishhh manyak tak syok...
Today Qis pulak demam...Qaiser pun tak baik lagi... aishh...
Since last night.
So malam tadi dier duk wake me up every hour...
Haishhh... pengorbanan seorang mama kan?
Sian dier tak boleh tido...
Her temperature was so high... So i couldnt really sleep myself...
Takut fit.
So everytime she woke me up, aku lap badan dier dengan kain basah...
Hoping the temperature will come down....
Double tak syok...

I just hope lepas ni Qis and Qaiser akan diberikan kesihatan yang lebih baik...
Dan tak sakit lagi...Amin!
My poor babies...
:(

p/s: Happy Chinese New Year to those who celebrate!

XoXo

January 4, 2012 - Mane pergi...?

A month plus...
Malas giler nak udpate blog...
1- takde mase...
2- I find it easier to update about life on Facebook... Now dat it's much easier with Android...

Kalau nak update blog kene bertempek kat depan pc sambil toleh² keliling tengok Encik Qaiser tengah buat ape...

OMG he is a handful!
I'm thankful for that... but sometimes he's too much for me to handle all by myself...
Nasib baik ada Qis, atuk and Daddy around... ;P


He's a smart boy...
Kalau ajak mandi, dia nak tarik baju dier ke atas...
Kalau orang kata bye dier laju² kejar nak ikut...
His favourite thing is dancing... kalau dengar lagu confirm dier akan bergoyang!
He grow up so fast~!
That's Qaiser...

About Qis, her first day at school...
I sent her just now...
Since I couldnt make it to her report card day last year, tadi bila tengok senarai pelajar tahun 2 baru I know her position...
5A's... 92.2%... no 25 in all of standard 1...
Yes, she gets to be in the 1st class again...
But OMG... ramai giler kawan² dier yang dah jatuh kelas...
Her best friend dapat no 1 with 98.5%... how smart is dat?
And me being me of course I told her that it is not good enough...
I have to be hard on her when it comes to this...
It's for her future...
*sigh*
I know you can do better baby...


Alrighty... That's all the time Qaiser gave me...
5 mins to update my blog... ;P
I'll be back to work tomorrow...
Wish I can be a stay at home mom and watch my kids grow... ;P

XoXo