October 9, 2011 - Dunia tak pernah begitu terang!!

Lepas da berape lame bertangguh semalam aku gigihkan jugak gi buat eyeglasses...
Rabun dah tahap kronik!
Hari tuh kene buat induction tergagap² aku sebab tak nampak white board!

Dekat sejam gak ar aku duk pilih frame...
First time kan...
Tak tau lagi frame yang camne yang ngam dengan muka nih...
Aku try dari yang branded sampai yg aku tak pernah dengar brand nyer...
Sudahnye aku berkenan dengan plastic frame yang aku tak pernah dengar brand nye...
Aku fikir ni baru first time nak pakai spec...
Kalau beli mahal² kang kalau aku tak reti jage, sesia je...
Pastu da budget nak pakai spect jejarang je pun.
Nak pakai contact lens je!
Actually tak kire aku beli murah ke mahal sebab bukan duit aku...
Boleh claim dengan company!
Nak tengok camne rupenyer aku pakai spec?
Tunggu la spec aku siap hari Isnin or Selasa nanti keh...
Qis cakap 'macam budak sekolah ma...' Kurang asam sungguh anak ini...

Masa buat eye test tuh, dia pakaikan spec bulat kaler hijau...
Pastu ade 2-3 layer lens kan?
Sebijik da macam Mrs Magoo...
Tapi aku lupe plak nak snap gamba...
First time aku pi kedai ni sebelum raya ari tu...
Tapi da bertangguh sampai hari ni...
So bila buat eye test tu dia kata naik lagi power aku!
Huhhh
Kalau macam ini boleh buta la sayaaa...
Tamau ooo!!

Lepas da settle order spec, kitorang pi jalan Ampang Point..
Sebab da malam and Daddy malas nak jalan jauh...
Lagipun nak layankan si Qis je nak beli menan ke hape bende...
Masuk² je aku angkat lagi contact lens plak...
Buy 2 free 1... RM120
(Kalau tak silap aku, dari zaman sbelum aku rabun lagi sik buy 2 free 1 manjang kan?)
2-3 kedai pi kene order dulu...
Aku jenis tak penyabar. Nak on the spot!
Finally ade gak rezeki aku...
Tapi power .25 ade kaler grey dengan pure hazel je...
Aku pun sebab tak penyabar nyer pasal main amik je la...
Terpaksa amik yang free tuh takde power.
Dah takde stock! Ko pun tak sabar² kan... ;P
(Dalam otak da plan nak beli dengan Cik Ailebiu since da tau power nih... Ngee)
Balik umah tak nyempat² try terus...

~ Nampak tuh... dah jadi 2.25 huhu ~

Dan... Oh! doniaaa tak pernah ko begitu terang begini!
Aku suka!
Nasib baik grey kaler tak buat aku nampak kelakar...
Cam hindustan mari kate Daddy... (kuang asam!)

Korang rase camne?
Kelakar tak??
Ha? ha? ha??
Sila jujur keh!


So untuk entry nih aku akhirkan dengan gambar budak comel...
(Bukan aku lah of coz!)
Gambar budak puas hati dapat toys, baju sekolah baru and payung pink! (ye la kan musim hujan nih...)


XoXo

No comments: