October 7, 2011 - Masalah hari Jumaat

Senjak keje kat tetengah KL nih aku ade masalah baru!
Every Friday je mesti aku kene hadapi masalah nih...
Masalah ape?
Masalah tak reti nak balik terus lepas da habis keje...

Last week aku gi Sg Wang.
Asalnye nak balik...
Dan dan je sampai Chan Sow Lin LRT boleh down plak, dorang suruh tukar...
Aku pun tukar la.. tukar haluan terus ke Sg Wang!
Hehe
Pastu Dayang call plak ajak teman pi The Mall...
Dier nak tengok bed untuk Spa baru dier kat MagicBoo...
Sambil nyelam minum air, aku pun angkat satu hair iron nih...
Cute giler! Kecik molek je size dier...
Nak simpan dalam handbag pun bleh!
RM50 je...!

~ comel kan? Duk sbelah C3 pun katik je... ~

Mase kat Sg Wang tu sempat gi FOS...
Ternampak plak cekak...
Kalau beli satu RM10... kalau beli 2 RM16...
Dalam kepale otak instantly teringat kat Qis.
Mesti dier suke... So aku pun belila...
Satu yang tak berape cam bebudak sgt so aku pun bleh pakai...
Lagi satu memang ngam tuk Qis...siap ade bear kecik kt tepi dier...
Tambah koleksi...
Koleksi cekak nih pasar malam mari pun ade tau!
Janji mate aku berkenan...
;P


~ Koleksi cekak Qis and Mama... berderet je kat cermin! ~

Pastu tadi pas habis keje memang niat nak pi ke KWSP...
Submit Pengeluaran mengurangkan pinjaman perumahan tuh...
Kan boleh buat sekali setahun...
Tahun ni aku tak buat lagi, hari tu da dapat surat bank so hari ni baru aku ade chance nak gi submit...

Pastu termelencong plak ke Sogo...
SOGO nih memang manjang je SALE!
Tak pernah aku pergi yang tak SALE...
Tadi handbag Guess sampai 60%! Tapi takde yang berkenan di hati...
Ade satu dalam butik dier tu aku berkenan giler...
Bucket style...
Ingat sebelum balik nak beli... tapi da rushing nak balik sebelum hujan, terus tak sempat...
:( lenkali ye beg... tunggu aku tau!

Tapi, sempat gak la aku beli satu lagi cardigan...
(Ye, aku memang giler cardigan! :P in case you havent noticed yet!)
50% kat Elle...
Suke suke suke! :P
Sebab aku takde cardigan labuh lagi...
Next week bleh pakai pi office!




Then sbelum balik sempat singgah Vincci...(Kan sbelah² je)
Niat nak beli satu heels ni,
Cun, aku tengok kat Sg Wang minggu lepas...
Tapi takde plak kat sini...
Takde rezeki la tuh... :(
Demi mengubat hati yg terluka nih aku rembat sepasang heels...
50% tau!
Baru RM40!
Giler kan Vincci sekarang harga da naik!
Zaman tok nenek dulu normal price baru RM50!
Sekarang da double...
Huhu

~ cam makcik tak? ~

Haih... tula kelebihankeburukan keje kat dengan LRT stesen...
Next week ni mau sampai ke Jusco Wangsa Maju plak aku nih...
Haihhhh

XoXo

6 comments:

Wana Owen said...

hehhe....saya pun gile shopping!dapat beli baju harga rm10 pun dh ok untuk lepaskan gak hajat nak shopping..hhehe...

Hanie Ly said...

tul tul! sbb tuh la sampai je kaki nih kat Sg Wang nun... hehehe

mama iris said...

tu la bestnya keje kat tmpt mcm nih...dulu takat dekat dgn subang parade je pon boleh habis duit....kalo dok tengah2 KL or SOGO tu mmg x sampai tengah bulan la gaji hagaknya.....

eh,wana....kamu pon lepak blog hanie ehhh....hhehehee

Hanie Ly said...

tu ler psalnye cik nurul... nk kene buat budget 2012 tuk diri sendiri nih! ;P

Wana Owen said...

hehe..cik huda..eh puan huda..aku lepak gak sini..best baca pasal hidup org len..hehe...haha..aku yg kilang dekat gile ngan sunway pyramid ni ha,,,setiap kali lunch hour adalah merayap ke pyramid.macam ape kes?????

Hanie Ly said...

terharu nye saye... ade gak org sudi bace selain kengkawan regular cam cik nurul tu ha... ;P mekaceh ye... ;P moh le kite share² citer! hehe