October 13, 2011 - Masa untuk jadi ulat...!

Ulat buku daa...
But not me ok...
Qistina!
Sebab next week dah exam!

And rutin biasa bila nak exam aku akan bagi dia latih tubi!
Memang latihan bertubi² pun!
Time ni la baru nak visit kedai buku, beli buku latihan banyak²...
Satu subjek satu... And I will make sure that dia habiskan satu buku tu by the exam day!
Start after dinner sampai la time dier nak tido... 10pm or 11pm ke...

She's considered as lucky ok...
Time nak exam je aku push dia buat exercise...
Kalau tak, paling kuat pun aku tanye if dia ade homework ke tak...
Which she rarely have!
Sebab kat sekolah dia dah siapkan cepat² katenyer...

Aku pun considered as lucky coz dia memang jenis rajin buat latihan² gini... (cecita no.2 nak jadi cikgu kan?)
So tak yah la aku nak paksa² ke ape...
Dia tengok buku baru memang dia akan semangat nak buat!
Ganbatte Kadasai Qistina!
I know you can do it!

P/S: Whoever said standard one is too early lah... baru darjah satu tak yah nak push sangat la... or stuff like dat memang ketinggalan zaman ok! Bebudak masuk je standard one they expect them to know how to read already! Kalau tak start sekarang bila? Melentur buluh biar dari rebung kan? ;P

~ OOOooOOOOOO seronok dapat buku baru ye??? Seronokk??? ~

~ Buat keje cepattt!! Habiskan satu buku malam nih jugakk!!! :P At her favorite study spot... right next to the TV... Tatau la camne dier bleh concentrate gitu... ~

XoXo

2 comments:

Fara said...

syamie pun start exam sek kebangsaan jumaat ni. minggu depan 2 minggu exam jugak utk sekolah agak pulak. mamanye yg ni pun same lah, bile nak exam suh die buat buku latih tubi. bile hari sekolah, die mmg tak sempat nak buat, dgn keje sekolahnye lagi. smlm tetengah buat keje sekolah BM, tertidur atas kerusi. haaa.. nasib baik tak jatuh. daddynye suh masuk tidur terus. baru kul 9.30. tp mmg die tidur time tu pun hari sekolah. kul 6 dah dikejutkan. kagum dgn Qistina bleh tidur jam 10 or 11. syamie tu kalau weekend pun kekadang kul 9 dah terlelap. semoga Qis dapat jawab dgn baik ya! ;)

Hanie Ly said...

Lahh siannye sampai tertido! takpe janji ade semangat nak study! all the best syamie! Qistina bleh tido lambat coz everyday bangun pun kul 11! Sekolah petang kan... Doakan yg thebaik tuk anak²! :)