September 18, 2011 - Macam² je..

Khamis ari tuh aku half day (baru keje da half day ye??)
Mase Daddy call banyak² kali aku tengah buat Portfolio and training assessment... Phone pulak aku tinggal dalam drawer...
By the time aku baca msg dier da kul 12 lebih...
Kate dier mami da meninggal...
Macam tak caye je, sampai aku baca message tu 2 kali baru bleh absorb dalam kepale otak aku yang orang yang meninggal tuh ialah kakak kepada abah...
Innallillah...
Yang terkilannya, dia di Putrajaya je tapi masa raya tu tak sempat pun nak jumpa... sebab tak tahu...
Sempat jugak jumpa dia December lepas masa tu pun she looked ill...
Then sebelum kebumi pun tak sempat jumpa...
Sampai² je Putrajaya semua orang da balik...
Zaman moden pun benda² gini stil lambat dapat berita... *kecewa*
Anyway, semoga Allah mencucuri rahmat ke atas arwah Mami...
Jadi tinggal la Abah 2 beradik je...

On another note, Public Holiday on Friday... Hari Malaysia,
Aku bangun pagi je tengok bebudak tengah layan perarakan kat TV...
Semangatt... Aku je yang takde semangat patriotik...
So it was just another day to me, yang aku perlu penuhi untuk pergi ke rumah terbuka....
;P
1st we went to Encik Shahrin's house...
Aku tak kenal pun (ye ler baru keje bape hari kan...)... but since dia invite via email (I ignored) then dia bagitau lagi face to face... then boss aku lagi kate bagus jugak kalau pergi bla bla bla... so aku pun tebalkan muka and pergi je...
Even though the only 2 people I know there were the GM's secretary and my boss...
Makan, gerak sudah...
;P

Pastu ke Kajang pulak...
Rumah kawan sekolah... since sekolah rendah ok...
Habis high school terus tak jumpe dah...
Tenkiu to facebook je la... kalau tak memang da lost contact!
Safira, tiap kali aku tengok gamba kat bawah ni confirm aku tingat mase kite amik gamba kat Melaka tuh... hahaha
Tak tau la pesal?

Anyway Qis kate sedappp name ko... bleh tak dier nak tukar nama jadi Safira??
Hehe sesuka je ko ye anak?

* pic courtesy Safira's camera...

And then semalam, takde buat ape...
Gi rumah jiran² je beraya...
Sempat!
;P
Malamnye Encik Qaiser jatuh buai...
Elok je da jatuh tak nangis... kebal ke ape budak nih?
Aku pulak yang terkejut and terus buat dier nangis..
hahaha

Ok ler.. aku sbenanyer tak berape ade inspirasi nak tulis entry...
Jap lagi nak gi open house lagi...
Esok keje... Wee! ;P

Till then~

XoXo

2 comments:

illafira said...

hahaha.. kelakar la bila tingat time amik pic kat Melaka tue.. aku ala2 tomboy time tue..

Hanie Ly said...

ahahah aku pun ingat lagi rambut pendek ko tuh... ;P bulat gulung² cam koko jelly... hahaha