September 14, 2011 - Kasi lawan...

Hari ni masuk hari ke-3 aku bekerja...
Kalau korang nak tau, senjak aku keje ari Isnin post² nih sumer aku draft memalam and schedule tuk di publish kan pada tengahari esok...
So maknenye post yang ini aku draft malam tadi.
;P

So far everything went just as I expected...
I enjoy working in this environment...
Kat sini aku boleh choose whether nak keje 8 hours a day x 5 hari, Monday to Friday OR 9 hours a day Monday to Thursday + 4 hours on Friday...
Janji cukup 40 hours a week...
Cube teka aku pilih yang mane?

Since it's an Aussie's company so kebanyakan expat ialah Aussie...
OK, I could care less...
Yang best tu, this is the first non-local company yang kebanyakan staff ialah melayu!
Yeay...! Go Malay! ;P
Kalau tak da sah² kaum you-know-what yang conquer...
Sedangkan local company pun depa yang conquer...!
Pbth!!

Yang tak best is part nak menggagah kan diri bangun pepagi and mandi sesejuk tuh...!
Adoi terseksa sungguh!
Maklumler da bape lame duk umah...
At least Daddy nak anta aku gi keje (sebab dekat) so aku tak yah nak drive!
Yippeee!
(Tengok ler sampai mane mood dier nak anta aku gi keje tuh bleh bertahan... ;P)

Aku punyer idea nak bercerita pun cam ade takde je nih sebab kepale otak da fikir ke bantal...
So.
Sorry ler.
Aku sendiri pun tak tau ape motif citer aku kali nih...
;P
Saje je tanak miss 1 post/day

XoXo

3 comments:

Fara said...

of coz la ai pun pilih yg 9 hours mon-thu, friday keje 4 hours haha.. heaven ok :P eh keje kat ne tu yea? ermmm ade vacancy tak? nak beralih arah ni *wink*

Hanie Ly said...

hehehe vacancy tuk post engineer ade le syg... nak apply ker? :P

Fara said...

aiseh, engineer.. tak dapek la :P