September 12, 2011 - Nostalgia bagi aku...

Dulu mase aku kecik² arwah makcik aku selalu beli majalah Gila²...
Aku pun tumpang bace..

Sekarang dah tak de kot?

Lepas tu biler aku da besar sket tetiap bulan mesti mintak abah belikan majalah Doraemon...
Sampai aku pun siap create majalah sendiri ok...
Mingguan Kami name dier... siap jual kat sekolah dengan adik...
Singgit satu kalau tak silap...
Ade plak tu orang nak beli okeh...
Abah la rajin bawak kitorang gi kedai photostat kat town...
Buat copy tapi tak banyak la...
Mula² 5... lepas tu 10... lepas tu 15...
:)

Lepas tu bila dah naik sekolah menengah aku suka baca majalah Ujang...
Lawak ok...
Kalau nak compare dengan majalah lawak yang lain memang aku prefer Ujang...
Semalam gi kedai mamak dengan Qis nak beli roti sekali ternampak plak Majalah Ujang...
Aku tak sangka Ujang is still around weh!
Memang aku beli la.. nak pass the traditiontradition konon kat Qis...
Pastu aku belikan majalah Kuntum satu kat dier...
Mase aku sebaya dengan dia majalah tu ler yang aku baca...
Korang ingat tak?

Ye ler.. bile da tuwe² ni mane nak cari Ujang... nak cari majalah Female ke... Cleo ke... kan?
Tapi pasni aku berikrar! aku akan beli Ujang tetiap keluaran...!
;D
Majulah Ujang untuk aku!
OK wat... buat release tension kan? (since da tak merokok nih...)


XoXo

3 comments:

illafira said...

ko ni sk tul mengimbas kisah2 lama kan.. dulu kan kita tukar2 cite doraemon.. n majalah korang tu .. aku la yg tukang support.. hahaha...

Hanie Ly said...

hahaha ko pun ingat lg eh? ;P

illafira said...

hahaha.. mane leh lupa..