August 31, 2011 - I love raya : part 1

Boleh tak aku bermati-matian ingat raya hari Rabu???
Nasib baik Ahad da beli barang² masak.
Isnin tuh start kul 2 petang aku da start masak...
And nasib baik gak aku takleh nak puasa... kalau tak tah ape la pulak rasenye kan?
Start masak awal sebab cam biase, malam raye da nak gi umah Tok Ma kat Serendah...
So anak² pun tolong la mama dengan Daddy kemas umah...


~ Qaiser pun nak tolong! ~


And I'm telling you, I'm so lucky to have this anak dara!
Walaupun tolong yang kecik² je... Still tolong mama save time!
Kalau sumer aku nak buat sorang... * cry * memang sampai raye pun tak siap keje aku...

Raya memang la meriah kat Serendah...
Adik - beradik Daddy 5 -5 orang mesti balik!
Tapi tahun ni abang ke-3 tak dapat balik... Turn umah mertua kat Melaka...
Malam raya dalam kul 10.30 mlm baru kitorang gerak Serendah...
Sejam camtu da sampai...
Terus tido!
(pandai ngelat tak buat keje umah... ;P penat owhh)

~ I nak balik kampung oowwhh! Sape mau tumpang? ~

~ Encik Qaiser's 1st Raya ~

~ Kakak Qis boleh raya sakan coz puasa penuh tahun ni! ~



~ Cucu - cucu beratur nak beraya dengan tok ba and tok ma... ni pun ade 4 orang tak balik... ~

~ Aku dengan acik.. Acik ni bibik Kak Long.. da baper tahun beraya dengan kitorang...! Sangat trustworthy and reliable... Tapi sayang bulan 10 ni da nak balik... da lame sangat katenyer... ~

~ Selamat hari raya mama and baba... kalau ada tersalah cakap, terkecik hati tu mintak maaf banyak² *cry* ~

~ Lepas tu Qis demam kejap sampai petang... sian dier... demam terkejut nak raya sakan kot... Nasib baik by malam da baik... ~

~ Cubaan tuk ambik family photo gagal.. nampak Daddy tengah lari kat kanan tuh? Tak sempat sampai camera da snap! Pastu dengan bebudak nangis, 1001 pe'el terus lainkali je la ye... ~

~ Ambik gambar tugether-gether dengan I plak Darling! Pegi kat bawah bunga tuuu Ayah Long kate... ;P ~


~ Dah malam... time untuk main bunga api and balik ke KL... huhu ~

So there... Our first raya!
Haha semangat kan raya² pun nak update blog!
;P
Okeh nak sambung beraya nie...!



XoXo

No comments: