August 26, 2011 - Misi menyerang

Sbelum aku citer pasal misi menyerang Jalan TAR semalam, aku nak citer sket pasal projek menjahit raye aku ye... ;P
Siap sudah baju kurung and baju melayu mini,
Cushion cover tuk raye,
Cukup projek menjahit tuk masa sekarang.
Tu pun cushion cover aku kene jahit pakai tangan sebab mesen jahit antik aku da nak kene pi servis...
Nasib baikkk la sempat siapkan baju bebudak tuh.
Nampaknye pas pas raye la baru aku pegang mesen tuh balik.
Nak pi servis kat Ampang nih aku taktau kat mane... dulu beli pun kat Serendah..
Till then, I'm gonna mish you mesen... :(

Owh anyway ni la cushion cover tu...
Bright skit kan?
Kain tu aku da beli lame giler dengan Qis...
Time tak keje nih baru bleh transform jadi cushion cover...

Okeh what kan? Kalau beli kat luar satu kusyen tuh pun dah seploh hengget...
Nih aku beli kain ari tu RM16 2 meter...
Pastu isi kusyen seploh hengget...
Dah dapat 6 bijik!



OK. Back to the main story...
Semalam dalam kul 11mlm tetibe je Daddy ajak pi Jalan TAR...
Owh betape gumbiranye hati aku!!
Hahaha tapi muke maintain cool okeh...
Tanak tunjuk sangat yang sebenarnye dalam hati aku nih da melompat² cam beruk!
;P

Kitorang tak pergi solo...
Qis dengan Qaiser² sekali kitorang bawak...
Nasib baik Jalan TAR tak pack giler...
Ade gak la ruang² tuk bernafas!
Bleh gak la kitorang jalan dengan melenggang...
Gaknye sebab malam keje, orang tak ramai...
Malam nih aku tak tau...

Dalam mase 2 jam kitorang sempat beli spasang lagi baju untuk Qis...
And baju sedondon untuk aku and Daddy...
Yeay! Kalau tak Daddy nak recycle baju lame dier... boleh?
Owh no no no...
Not on the first of raya ok darling pleassseee...
;P
Nasib baik dier OK!

Dedua baju kitorang beli kat satu kedai (CR kot?)
Less almost 50%...
Daddy punyer style, biar mahal skit takpe... janji da less tu berbaloi...
Kain pun ok...
Dier puas ati...
Kalau ikut aku memang tak beli la baju memahal weh!!
Baju memurah pun jadi... janji cantik...
Kalau dengan Daddy... hmph...
Aku tak berani nak bukak mulut.. kang tak pepasal berperang...
Baik ikut je...
;P

Aku beli baju embroidered... Sebab manik² da ade satu...
Embroidered nih jugak yang berkenan di hati...
Dapat jugak baju colour cream!
Yeay!

Nak tengok baju raye tunggu raye la...
(ceceh macam la korang heran nak tengok baju raye aku kan?)

Anyway aku tau ramai di antara korang yang dah start bercuti hari ni...
Last day bekerja...
Kalau balik kampung tuh bawak keter lek lok...
Don't SMS and drive ok...

Till we meet again after raya...
Kalau rerajin tuh update la blog...
Kang bosan je aku tengok korang tak update blog...
Beraye sakan sampai lupe kan blog.. huhu
(ko ingat org sme cam ko? freak?? reraye pun nak bukak blog? ;P)

So, Selamat Hari Raya Aidilfitri!
and Selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke-54!
Kalau ade kata² aku kat sini yang ter-menyakitkan hati sesape aku mintak maaf...!
Salam ikhlas dari (cewah) Mama, Daddy, Qistina and Qaiser!
Bebudak lepas ni misi mengcollect duit raye~~! weee!
Haha motif?

Roger & Out!
♥ ♥ ♥

2 comments:

illafira said...

Selamat hari raya.. nnt aku wat open house ko kena dtg tau..

Hanie Ly said...

Selamat hari raya...! Okeh aku pi...! ;P Tunggu jemputan rasmi je... hehe