August 24, 2011 - Kasi bulat² lepas tu tekan...!

Tadi aku pi sign offer kat bakal ofis baru...
haha is there such thing as bakal ofis baru? ;P
The HR seems to be eager to pass all of her work to me!
Tak kisah lah! I'm all excited!
This IS what I've been praying for anyway....!
Thank you God!

Actually aku nak citer pasal kuih raye... Takpele...
update kisah hidup skit jer.. ;P

Semalam tetibe datang pulak mood aku nak buat kuih raye...
Memula ingat nak terap... pastu cam malas je...
Sudahnye aku bulat²kan pastu tekan pakai sudu...
Budget kul 6 da siap, sempat masak tuk buka poser...
Memang la kul 6 siap tapi dengan pinggang² aku out! ;P
Kalah orang tuwe!
Daddy beli nasik ayam je buat bukak poser...
Tenkiu Daddy I lap you!
;P

Biskut ape?
Biskut nestum je pun...
Hahaha sampai sakit pinggang bagai... kecoh je lebih!
;P


Nih resepi kalau nak try okeh?
Gak² lembik tambah tepung skit, tambah nestum skit lagi...
Confirm jadi...!

Bahan-bahan
250g butter
100g kismis
3 cawan tepung gandum
4 1/2 cawan nestum
1 1/2 cawan gula halus
Telur 2 biji

1.Pukul butter dan gula hingga kembang.
2.Masukkan telur esen vanilla, pukul lagi.
3.Masukkan tepung dan nestum, gaul.
4.Masukkan pulas kismis dan uli adunan ikut bentuk yg digemari.
5.Bakar pd suhu 150 selama 10 minit.

Okeh itu saje tuk hari ni...
Nak buat kuih ape pas ni?
Hmmm

Roger & Out!

No comments: