August 18, 2011 - Rezeki Ramadhan...!

Pagi tadi celik mata je terus tergerak nak check email...
Check² email je terus menjerit kegembiraan!
Ade offer! Yessss offeerr!!!
It's not like I hate staying at home looking after my 2 kids,
tapi, aku da biase bekerja...
Mesti ade kan kengkorang pun yang tak boleh duk kat umah lelame?
Confirm hati tu menjerit² nak keje!

Dulu aku fed up dengan boss office lame...
Bukan pe, berat sebelah!
I just can't imagine, zaman skang pun ade gak orang yg racist!

Then gegatal duk apply² kat Jobstreet...
Bile WP panggil interview aku sangat soka hati!
Sebab WP bukan company local...
AKu memang tak penah keje dengan local company... so memang aku harap² aku takkan perlu bekerja untuk local company...

Lepas da interview mula la satu penantian yang menyiksakan...
Sebab nye HR dier jenis takde call² punyer...
Nak tanye psal bende kecik pun dier bagi email je... 1 email 1 minggu plak tuh!
Tengokla... offer letter pun send via email jek...!
Ye la.. aku tau la ko bz menghandle bape ratus nye employee sensorang...
Haaaaa tunggu aku masuk nih aku tolong ko sehabis²nye okeh!

Sementara tuh aku malas je nak gi interview tempat len...
Aku gi satu je lagi interview.. tu pun aku da postpone banyak kali and dorang insist aku gi gak...
Mase interview tuh aku cakap kat mamat tu, 'to be frank, after I read the JD I dont think it suits me,'
And lepas tu kitorang beborak kosong pasal shared services...
Interesting!
;P

Lepas kekire 5 minggu(yang menyeksakan) aku dapat offer tuh!
* lompat lompat * yeayy!!
:D

Ni sumer doa orang² yang salu kate aku nih jenis senang dapat keje...
Terime kasihhh banyak²!
Aku tak perasan pun sampai Mak Long yang bitau...
Bersyukur je la... Tuhan nak bagi rezeki anak², aku terima!

Lepas da dapat good news tu terus form nak buat keje umah!
Settle baju bebudak dgn dapur² aku kejekan!
Sekarang da kepenatan...

So, beraye la pepuas!
Seminggu lepas raye da nak masuk office okeh!
Go Hanieee~~!!

Note: saje nk berkongsi kegembiraan nih... ;P

Roger & Out!

2 comments:

illafira said...

mmg jeles.. ko mmg sng dpt keja.

Hanie Ly said...

haiyoh... jgn la gitu ma pren... ;P