August 16, 2011 - Cepat cepat cepat!!! Dah nak raye!!!

Semalam aku pun promote lah Suria FM kat Daddy...
Dah banyak da lagu raye kat sini...
Tapi memula aku dengar tu cam tak berape teruje la sangat...
Japgi tetibe Qis jerit 'Eeeeiii!!!! Tak sabarnye nak rayeeeee!!!!'
Daddy cakap, 'You je yang tak rase sebab you tak keje... Qis tu okeh je...' pastu gelakkan aku... bleh?
Ye lar... salu aku nak beli hape ke, nak shopping sakan ke lantak ler...
tahun ni sumer stock nak kene gesel² kat Daddy, picit² sket, bodek² sket... Letih!!!
Hahaha Aku lagik rela kerjaaa!!
;P
Jangan sentap Daddy, I lap u! tenkiu for everything! hahahaha

Anyway, semalam Daddy dah bersuara...
Dier stock takde tanye² punyer... Ayat baik punyer bagi arahan.
This is an order!! gitu...
Dier kate 'Da boleh da buat kuih raye ni ma. Buat la 2-3 jenis, yang len tu nanti kite beli je la...cam beser' kater dier
Aaaade lagi! 'Lagi 2 minggu je nak raye ni! Tup tap tup tap sok lagi seminggu da tak sempat ni'
Cecehh cam la buat kuih raye tu memakan mase berbulan² kan...
Alahai Daddy...

Lagi satu dier bersuara pasal baju melayu Qaiser...
Dah kate dier, cam seluar tido kan ari tu, aku pun terus la stop.
Lagipun ukuran yang first tu da salah. So baju Qaiser jadi kecik sket.
Nak potong kain balik mood aku tak sampai²...
Anyway Daddy kate, 'kalau da siap cantik tu kain tu.... Baju Qis tu tambahkan manik² takde la cam baju tido...'
Haaaa motif? nak suruh aku siapkan baju melayu Qaiser!
Kalau tak sah² dier akan ter-paksa bawak aku gi Jalan TAR untuk carik baju raye dorang nih...
Dah sah² dier kene mengharungi traffic jammed dan crowd yang mengiler babi kat Jalan TAR tuh kan?
Confirm dier tanak...tu yang dan² je kate kain tu cantek...

Oleh kerana mood Daddy nih kalah pompuan nye PMS,
aku rase baik aku siapkan jugak baju bebudak tuh...
And prepare untuk buat kuih raye (esok kan sekolah cuti Nuzul Quran... malam nih boleh bukak kilang dengan Qis!)

Pagi tadi kelam kabut aku potong baju Melayu Qaiser nak hantar pi jahit tepi.
Kalau aku pegi esok confirm orang ramai.
Kat sini satu je kedai amoi jahit tepi tuh... maunye tak ramai orang esok? Cutii!!
Beli manik sesiap...tuk baju kurung Qis.
Pastu gi la beli bebarang buat kuih raye...

Haaa I da beli okeh Daddy! Nanti you tengok I buat semua kasi settle! Tetau da siap jee...
I kasi transform itu baju tido jadi baju raye... :D
Tapi jangan jangan you pikir you boleh mengelak dari membawa I ke Jalan TAR!
Hahaha
Nak la rase kemeriahan raye kat sinun...!

Okeh, Qaiser dah tidur!
Time untuk buat keje...!

P/S: Happy 7th Birthday Qistina! Ma loves you baby girl...! Muaxxs! ♥

Roger & Out!

2 comments:

Fara said...

kalau lah i ade semangat mcm tu nak buat kuih raye, jahit baju.. tapi ni tak de huk huk. sume beli, rase mcm best lak nak buat kuih raye dgn jahit baju sendiri. tp keje dah 8 hours ni, manenye lah nak buat kan. pegi keje gelap, blk pun gelap gak. eh nnt kasi load satu pic si qaiser ngan bj melayu, auntie nak tgk.... ngeeee :D mesti comeiii

Hanie Ly said...

haa tu la fara... klu i keje, i pun tak koser nak mnjahit...! blk keje da penat... klu takat cuti buat kuih raye tu kire ok lg la... tu pun sbb i ade ank dare, dier yg rajin nk buat pun... ;P