August 12, 2011 - Citta....??!

So semalam tetibe Daddy ajak buka poser kat luar...
Aku tanye dier nak gi mane?
Dier kate Citta Mall...
2 - 3 kali gak aku tanye dier, manee??? Tak penah ku dengar Citta Mall?!
Dier kate ikut je laaa...
Hampeh.

Oleh kerana Qis sekolah so dia terpaksa tinggal...
Memang confirm merajuk la dier...
Aku balik je da meleleh² air mata kene tinggal...

Berbalik kepada cerita asal...

Kitorang kuar umah dalam 4.30 petang sebab tempat ni kat Ara Damansara...
Pastu da sampai Kelana Jaya daddy da berpusing² kat Glomac nyer building tuh...
Aku agak mesti dier pun tak tau tempat tu kat mane...

Pusing nye pusing rupenyer tempat tu bebetul kat tepi highway...
Highway ape ko jangan tanye la aku nih kan memang tak reti punyer...
Dalam keter tu kitorang terfikir-fikir apesal laaa takde sign board ke hape??
Rupenye Citta Mall nih baru lagik....
Banyak kedai tak bukak...
Tapi by the time nak bukak poser tu penuh gak orang kat tempat² makan tuh!
Mane Daddy dapat tau tempat nih pun aku tak tau...
Motif bawak aku pi sana nak belanja bukak poser kat Chawan sempena besday aku...

Daddy nye style memang gitu...
Diam² jek... tapi dalam kepale dier tu ade je plan...

~ Chawan ni kat Bangsar kan ado encik Daddy... nape le bawak aku pi jejauh ni haa ~

Since awal lagi nak bukak poser, kitorang pun gi jalan ke Presto Supermarket dorang...
Beli barang sesikit + kitchen scale kecik tuk buat kuih...(yippeee! orang da lamo ado ko baru nak beli??)
So tak yah la aku men agak² je bile nak baking...
Dah tu orang pakai gram, ko pakai cawan, camano??

Anyway dalam kul 7 gitu kitorang gi la ke Chawan ni...
Rupenyer memang daddy da reserve tempat...
Qaiser pun elok je duk diam kat baby seat tuh...




Aku order nasik tomato, Daddy order nasik kerabu...


~ suap sup dal... sme belasah je budak kecik nih... ~

Lepas da order tetibe Daddy kate nak pi toilet...!
Rupenyer dier pi beli sekeping kek kat Baci...
Besday kek kate dier...
Awww... malu I! hahaha
Sedap okeh Choco Peanut... my feveret! ;P



Aku tank kan kecik... makan nasi tuh bleh habis pun da kire hebat.
Sudahnye kek tuh tapau buat sahur je... ;P

Jadi gitula kisahnye besday aku...
Pasal Qis yang merajuk tuh Daddy kate besday dier lagi 4 hari ni esok kite bawak pi tempat tu lagi...
Pastu malam tadi sogokkan dier dengan McD, settle!

Citta Mall plak, aku rase kalau kedai semua da bukak esok meriah tempat tu...
Buat mase ni kalau nak berbuka poser atau have dinner or lunch dengan aman tuh ok la...

So, thank you encik Daddy! (yang baru botakkan kepale walaupun I tak suke...! and yangg da kurus walaupun I like you chubby! sempat komplen... hampeh! ;P)


Roger & Out!

2 comments:

Fara said...

alolo, qaiser ni mate bulat. auntie gigit pipi tu kang.. happy belated besday hanie :D kesian kakak Qis kene tinggal, same lah mcm syahmie, sogok mcd senyap terus. tp kekadang akal die pjg, die ungkit gak o_O

Hanie Ly said...

Tenkiu Fara... ;P bebudak mmg gitu... bile kite sogok dorg diam..pastu esok esok confirm ungkit! hahahaha ;P