Part 1/∞ : Pengsan dalam lift

Dia masih lagi marah dengan Dino gara-gara MySpace.
Boleh bayangkan tak? Sepasang kekasih bergaduh disebabkan MySpace??
So she gave him a silent treatment.
Nota: Satu tempat kerja dengan si dia memang menyusahkan! Bila tengah bengang macam ni, kalau tak nak tengok muka dia pun terpaksa jugak tengok sebab satu office...

So the only thing she could do at the moment is ignore him.

Lepas lunch, dalam lift nak naik ke office, Dino still tried to make a conversation with her.
She ignored him.
Tiba - tiba Dino rebah ke lantai. Macam nangka busuk.
Mata nya terpejam rapat.
Si dia panic lalu bersuara "Dino? Dino?? You ni kenapa ni?"
Tak de response.
"Dino? You ok tak??" Dino masih tak bergerak.
Panic.
Tiba di tingkat 16, pintu lift terbuka.
Dino pun bukak mata sambil tersenyum.
Kemudian tergelak.
"Bodoh" bisik dia dalam hati. Tapi tak dapat menahan diri dari tergelak sama.
Memang bodoh mamat ni.
Boleh pulak berlakon macam ni!
Dalam hati masih geram!
"Ah, lu bangun lah sendiri!" katanya...

Rasanya lepas tu tak menjadi lagi silent treatment dengan mamat ni.
Entah stunt ape pulak yang dia nak buat??

- Out -
for now...

No comments: