June 15, 2011 - My ulat beluncas and rama - rama...

I started this entry without a title...
Still thinking what to put...!

Saje, da lame tak citer pasal putera and puteri aku...
Asyik mengarut pasal bende tapape...

So anyway, Qaiser is 5 months old yesterday!
Selera da besar okeh!
Susu tak miss 7 oz every 5 hours... I started to give him solid food a week ago (Heinz for 4 months and above)... Once a day...
Alhamdulillah berak sme ok!
Kembung perut pun tak de...
:D


Sekarang dah boleh meniarap and menyondol ke depan...
Dier angkat bontot dier, tolak badan dengan kaki and sondol ke depan...!
Cam ulat beluncas!
Hehe

Kalau nak susu dier buat la bunyi uuuUu uuu UUUu uu...
Bila aku tunjuk botol kat dia, dia mula la kayuh² kaki sambil tersengih²...
Tu tanda nak susu la tuh!
;P



Alahai budak baik mama... sama macam Qis masa baby...
Tak banyak bunyi...
Senang nak jaga!
Atuk pun suka jaga Qaiser...
;P

Caaayang budak buruk mama! ;P

~ melaram nak pergi mengaji ~

Qistina pulak, dapat all As for the mid term exam!
Still, I told her it's not good enough...
Actually I am so proud of her...!
Aku dulu pun tak dapat all As in standard 1 kot?

Accept for Pendidikan Islam... tu pun sebab tak boleh score bahasa Arab...
I cant be too hard on her on that one, coz aku pun tak tau nak ajar camane??
Zaman aku dulu mane ade Bahasa Arab??
Maybe I'll send her to tuition for that subject if I have to.
Sekarang every Monday and Tuesday memang aku hantar tusyen Pendidikan Islam and mengaji kat area rumah...
Tengok next exam ada progress tak subject Pedidikan Islam!
Insyaallah yea Bie?
Anak mama kan budak pandai!
Cayang baby girl mama... ;P

Kalau tak start dari Darjah Satu, nak tunggu sampai umur berape ye?
Kids today are brilliant ok!
Don't ever underestimate them!
That's why I am pushing her from now...
My parents made a mistake by not pushing us hard enough when we were little (although we turned up pretty good ;P)

(Baru dapat idea untuk title sekarang!)

Tu jea... kot...
for now.

Roger

2 comments:

Fitrihadi said...

wahh dah lama tak jenguk blog akak sejak akak rehat aritu.. dah besar ye baby qaiser tu.. glad to see him sihat dan maintain comel macam mamanya hihihi..

Hanie Ly said...

Ah haaa dik... skali skala sempat jengah jengah blog kengkawan je tanpa tinggalkan jejak.. tak sempat... ;P keje ni byk makan masa kat ofis... :( ;P