June 21, 2011 - Pada suatu masa dahulu...

Memang aku tergila - gilakan earrings!
Atau gila membeli earring... same thing...!
Dulu kan bersepah - sepah earring 3 for RM10 kat Sg Wang tuh...!
Pastu keje pulak kat Lot 10 mase tu...
Hari - hari aku duk beli earring!
Rajin la tukar hari - hari...
Sekarang, dah tak kuase!
Ape yang aku pakai tu la sampai dia ter-hilang ke... ter-cicir ke ape...

So,cuti wiken ari tu tetibe terpandang pulak multi purpose box tempat aku simpan earrings tu...
I guess, it's time to pass them down to Qistina...
Anak dara tu kan dah pandai melaram...
Sekali sekala bila time cuti sekolah, datang la mood dia nak melaram!
;P
Tak bleh nak cakap ape...
Children see, children do! Kan..?
;P

Hah amik la anak...
Tapi simpan elok² okeh...! Mama sayang!

~ Cantik tak ma? ~



~ Dah kemas! ~

~ Saye suke yang ini! ~

Anyway hari ni aku cuti...
Sebab nak gi interview lagi...!
Harap-harap dapat la...! So that I can concentrate on work and stop hoping to another place!
* sigh *
When your heart is not at work...
Wish me luck!

Roger and out!

June 20, 2011 - Dah tak tahan...

Doakan rezeki aku ada kat tempat lain...!
I'm going to work everyday feeling like a ticking time bomb that could explode anytime...!
I hope I don't have to tho.
:S

June 19, 2011 - A perfect day for..

Qaiser's first swim!
;P

Selalu aku la orang paling malas nak gi swimming pool...
Tapi sebab terlalu eager nak tengok Qaiser in his swimming suit for the first time, aku ter-rajin plak hari ni... ;P

Elok je dier duk diam dalam air yang sejuk tuh...!
Good boy!
Next time daddy can take you for a swim again...
Count mama out! (Aku ni tak reti berenang!)
I don't mind swimming with you in a bath tub tho... With warm water inside!







~ Ms Qistina Nadhierah & Alia Qistina... our neighbor's girl ~

P/S Happy Father's Day daddy & Atok!
Daddy request lauk udang...
Ape la yang nak aku gorengkan dengan udang neh... -_-'

June 15, 2011 - My ulat beluncas and rama - rama...

I started this entry without a title...
Still thinking what to put...!

Saje, da lame tak citer pasal putera and puteri aku...
Asyik mengarut pasal bende tapape...

So anyway, Qaiser is 5 months old yesterday!
Selera da besar okeh!
Susu tak miss 7 oz every 5 hours... I started to give him solid food a week ago (Heinz for 4 months and above)... Once a day...
Alhamdulillah berak sme ok!
Kembung perut pun tak de...
:D


Sekarang dah boleh meniarap and menyondol ke depan...
Dier angkat bontot dier, tolak badan dengan kaki and sondol ke depan...!
Cam ulat beluncas!
Hehe

Kalau nak susu dier buat la bunyi uuuUu uuu UUUu uu...
Bila aku tunjuk botol kat dia, dia mula la kayuh² kaki sambil tersengih²...
Tu tanda nak susu la tuh!
;P



Alahai budak baik mama... sama macam Qis masa baby...
Tak banyak bunyi...
Senang nak jaga!
Atuk pun suka jaga Qaiser...
;P

Caaayang budak buruk mama! ;P

~ melaram nak pergi mengaji ~

Qistina pulak, dapat all As for the mid term exam!
Still, I told her it's not good enough...
Actually I am so proud of her...!
Aku dulu pun tak dapat all As in standard 1 kot?

Accept for Pendidikan Islam... tu pun sebab tak boleh score bahasa Arab...
I cant be too hard on her on that one, coz aku pun tak tau nak ajar camane??
Zaman aku dulu mane ade Bahasa Arab??
Maybe I'll send her to tuition for that subject if I have to.
Sekarang every Monday and Tuesday memang aku hantar tusyen Pendidikan Islam and mengaji kat area rumah...
Tengok next exam ada progress tak subject Pedidikan Islam!
Insyaallah yea Bie?
Anak mama kan budak pandai!
Cayang baby girl mama... ;P

Kalau tak start dari Darjah Satu, nak tunggu sampai umur berape ye?
Kids today are brilliant ok!
Don't ever underestimate them!
That's why I am pushing her from now...
My parents made a mistake by not pushing us hard enough when we were little (although we turned up pretty good ;P)

(Baru dapat idea untuk title sekarang!)

Tu jea... kot...
for now.

Roger

June 12, 2011 - Meleleh air liur...

Oh maybe sebelum tu aku patut warning kan kat sini yang entry ini ada unsur menunjuk² and mungkin akan buat orang yang tidak memahami ketagihan aku ni meluat.
Tapi sebenarnye takde la pun niat nak menunjuk² cuma tiba² ter berahi plak tengok kasut² yang mengancam nieh...!

Those who know me well would know about my addiction to high heels...!
Right now I have almost 25 pairs ... dun believe me?
Check them out here
I think it's time to throw away the old ones and make way for the new ones...!
Gara-gara baca blog Hanie Hidayah...
She bought 4 pairs of lovely loveeelllyyy shoes from Agape Boutique and now I'm tempted to buy a few for myself...
* sigh * if only my shoe rack is big enough...!

Sebelum tu sile berangan dulu dengan yang ini...


ini...


dan yang ini...!

** all photos belongs to Agape Boutique

Favorite brand, Charles & Keith of course...
Tapi kalau aku takde anak 2 orang and a house mortgage to fulfill every month, memang selambe je tetiap bulan aku beli 5 pasang!
;P
And I have been loyal to Vincci ever since the first time I know how to wear high heels... (like 10 years ago) ;P
But this! This is suupeerr dooperrr cheap!!!
Well aku tak pernah lagi nak try and test quality dier camane...
Tapi semata² untuk memenuhi nafsu kasut aku yang membuak² ni, I am willing to try!
(not to mention they're the only shoes I could afford right now)
Hmm nanti kite test and review yea?
Kalau nak join aku sile ke sini and order!!

OK aku nak pi lap air liur yang da meleleh leleh ni skank.
:P~~~

Roger!

June 11, 2011 - Naughty naughty...

The only thing that make my Saturday (other than my 2 kids) is this Korean drama...
Naughty Kiss...



Tapi bila aku google dier jadik Mischievous Kiss (same meaning, different words)
Citer dier sweeeett sangat! ;P
Every Saturday 6.30pm to 8.00pm... Sejam setengah ni la aku dapat berangan jadik Oh Ha Ni...
;P
Kan dekat tu name Hanie... Ha Ni... (hehe perasan jap)
Tapi aku rasa tadi ialah last episode...
Sebab ending dier cam ending yang tak de sambung² dah...
But aku dengar mebbe ade 2nd season?
Waaahhh kalau ade aku tak saba nak tengok!!

Kenape aku boleh tertarik tengok citer ni?
1 - Sebab hero Baek Seung Jo tu sangat la henseeemmmmm....
2 - Heroin dier si clumsy Oh Ha Ni sangat laaa chumellll!!!
3 - Jalan citer dier sangat la sweet...

Ha Ni ni tergila² kan Seung Jo tapi Seung Jo buat dak je... Tapi Ha Ni tak give up I'm telling you...
Tebal je muke dier follow Seung Jo ke mane²...
Tu yang buat citer dier jadi menarik...

Anyway sebab aku tak puas tengok so aku akan tengok kat sini.
At least kat sini comel je dengar dorg cakap Korean...
Kat 8tv tu rasenye dah di alih bahase kot... cam Mandarin je...
Kureng skit...
Tapi tetap menarek demi Seung Jo and Ha Ni...
;P

Kalau korang tak caye... cube le tengok! :P~

June 10, 2011 - Hey dad!

You're 60 today!
And you're still with us... Syukur Alhamdulillah...
No, we don't go to a fancy restaurant to celebrate...
No, he may not have a Bentley...or a bungalow for that matter...
It doesn't matter cause you have us!
And the best birthday gift for yourself this year is by cutting down your nicotine addiction to 70% in less than a week's time...
I'm so proud of you...
And thank you very much for that effort!

Love you always,
Your daughter...

June 9, 2011 - Watchhaaaaaaaaaa~~!

Ade kene mengene ke dengan entry ni?
Entah
Tu je yang dapat aku fikirkan 5 minit lepas.

2 hari lepas aku dengan Dayang bawak anak² dara gi tengok Kungfu Panda 2...
Excuse: Cuti sekolah
Fact: I needed to get out! ;P

Anyway, cerita baru halfway bebudak dua ekor tu da sebok tanya bila citer nak habis...
Sudahnye aku dengan Dayang yang kusyuk tengok citer katun tuh...
Dalam hati aku 'demm... sedih pulak citer katun ni... nasib baik gelap, tak nampak sangat mate aku berair...'
Hahaha motif emosi?
Sebab Po mase baby tu mengingatkan aku pada baby panda aku kat rumah...

Kalau nak tau ape ke bendenye yang aku karutkan ni, korang tengokla sendiri citer Kungfu Panda 2 tuh...
Siyes sedih... and kelakar.. la of cos...

~ Me and my baby girl ~

~ Ha ape Dayang? ~

~ Two happy girls ~

~ Little me and Little Dayang ~

Last but not least, my princess... ~


Roger & Out!

June 9, 2011 - Hey big bro...

Happy birthday~!
God bless...

June 6, 2011 - Part 2 - The main event...

Alhamdulillah, majlis aqiqah Qaiser dah selesai...
Atuk celebrated his 60th birthday even tho the actual date falls on 10th June...
He was happy to have 2 of his children with him that nite...
We chatted until 3.30 am in the morning!
I know he would be happier if everyone made an effort to come...
Oh well.

And I am so grateful to be a part of an in laws so awesome...
Never in a million years would I be able to pull this off without them!
They helped me 100% of everything!
♥s

A picture's worth a thousand words...
(p/s: more photo on my fb! ;P)

The sacrifices






Seekor buat gulai kuzi (I think that's what they call it..I dunno...Daddy's aunt help to cook it with tok ma), seekor buat BBQ... I dun eat mutton but they look so good...I couldn't resist! ;P

The convoy
More would have been merrier...
Total of 8 cars...
Off to Puncak Rimba in Bukit Tinggi...






The location






More photos of the place here.
Malas nak upload... ;P

The main event
Before the event started, budak² dapat mandi sungai...
Best giler dorang, sampai tak ingat nak naik...
Lepas Isya' baru start main event...

We started off with tahlil lead by Daddy's eldest brother in law...
Then makan²...

And then we close the night off with ape lagi... kaloke session... ;P

Lepas semua orang dah tido, abah, me kak lyn and the daddy's lepak and chit chat until 3.30 am in the morning...
Feels good to catch things up...















Kak Lyn is my half sister...
Her mom was abah's first wife...
Dun we look almost the same? ;P



~ Abah and Kak Lyn's family + Qistina ;P ~


~ My cousin Dzul ~

~ The simple feast ~

~ Qis macam biase, dah jumpe kengkawan, tak ingat mama dah ~



Tiup lilin untuk atuk's birthday...
His grandchildren brought in the cake...
Qistina and Emir
:)


~ We ♥ you atok! ~



~ Happy birthday Daddy, Dzul, Abang Chik! ~

~ The princesses - Adilla, Erin & Qistina ~

We definitely had fun...
Daddy's family is the most sporting in the world~!
And I am so lucky and blessed to be a part of them!
They're like the family I've never had...

And I am grateful to have kak Lyn and family in our lives again...
We only live once, and it might be a short one...
Make some effort to spend it with the people that matters the most!
No regrets...
♥ ♥ ♥


Roger~