March 16, 2011 - Dalam dilema...!

Entri luahkan perasaan...
Bukan la masalah ape pun...
Cume nye kalau korang tau, aku ni memang tengah cari keje...
Dah biase keje kan? Bile duk umah lama² jadi sakit otak pulak...!

Alkisahnye masa pregnant kan Qaiser dulu aku malas nak keje...
So Daddy pun bagi benti, duk umah jaga bebudak katenyer...
Bila dah 4 bulan duk umah mula la datang angin gatal aku, sakit kepale otak, tak bleh nak duduk rumah diam²...
So sebok laaa cari keje...

Cari punye cari punye cari, nak dapatkan interview punnn susah!
Agaknye salary aku demanding sangat ker?
Sme nak carik fresh grad je... sebab gaji rendah kot?
Bank pun offer rendah ko! Nak carik yang 2K pun susah!
Giler ke ape... 2K orang nak makan ape weh zaman sekarang ni??

Nak jadi citernye dilema aku neh, Tuhan nak duga kot...
Dapat lah satu offer...
Gaji yang di offer pun memang ape yang aku carik la...
TAPIII first few weeks dah nak kene travel...
Kalau within Malaysia ni OK lagi la...
Nih within Asia...!
Aku ni nak tinggalkan Qaiser tu pergi interview pun dah serba salah...
Tak sampai hati aku nak tinggalkan dia dgn Qis pergi jauh² pulak.
Sehari dua takpe... nih seminggu!
1 country, 1 week!
Alaaahaaaaiiii...
Tak sampai hati nak tinggal anak² yang dua² pun manja mama...!
Tak sampai hati nak bagi adik yang baru 2 bulan tu susu tin...!

Jadinye memang dalam dilema la aku nih!
Orang kata rezeki tak ke mana...
Mungkin ke ini bukan rezeki aku?
Atau ini ke pengorbanan aku demi masa depan anak² dalam dunia yang semakin demanding sekarang nih??

Bile fikir² gini mula la buat aku serabut!
Allaaaalaaaaaa!!!

9 comments:

mama iris said...

mmm...susah jugak yaaa..kalo Nurul pon dlm dilema....tapii..nurul penah tolak 1 offer tau.....after did the istikharah,automatik u will with your choice....sometimes $$ is just a figure...kebahagiaan and ketenangan that are really count....=)

mama iris said...

**automatik u will believe with your choice...

Hanie Ly said...

betul tuh! tu la.. terfikir gak nak buat istikharah ni... insyaallah ade jawapan kan?

IxoR@ said...

selalu ke nak kena travel?

memang dilema betul la sy yg nak bagi komen ni... heheheheh....

buat la pilihan yg tepat supaya tak menyesal kemudian hari... berdoa lah....

;)

Hanie Ly said...

ye cik pora... manager tu awal² da kate first few months kene flexible... next week! da kene travel...! tu la kan... harap² dapat buat keputusan yang tepat... amin! ;P

yurn said...

make your own choice..kalau kiter dalam dilema..maknenyer Tuhan nak uji kiter..kuat maner kiter..tabah ke diri kiter..

Hanie Ly said...

noted... nak kene fikir dalam² baru bleh buat decision! :) mekasih singgah..

Iz said...

Babe, fikir betul-betul demi anak-anak :)

Hanie Ly said...

masa yg dibagi pun sgt la pendek! harap² dpt buat keputusan yg betul ni...