March 24, 2011 - Gilerrrr!!

Crazyyy craaaazzzzyyyyyy!
Baru 2 hari keje dah terasa macam woah giler hectic life schedule cam ni!
Sebabnye:
1- demi ke tidak sanggupan nak meredah jammed, aku sanggup kuar umah pukul 6.30 pagi hari²! Kul 5.30 dah bangun...! Tu pun kalau Qaiser tak kejut aku pukul 4.30 pagi... Sebabnye, aku tidur awal, dierr pun tidur awal! Hamekk kul 4.30 da bangun...

2- Again, demi ke tak sanggupan aku meredah jammed, kul 7.30pm baru aku gerak balik dari ofis... kalau nasib baik stengah jam ke 40 minit tu dah sampai rumah...

3- Balik tak sempat la nak tukar baju ke mandi ke buat keje umah pape yang patut...

4- Oleh kerana dah penat giler, perut pun tak rasa lapar... kul 10.30 ke 11mlm da masuk tido!

Nasib baikkk laaaaaa ade atuk boleh tolong jaga Qaiser dengan Qistina...

Sebab semuanye berlaku terlalu pantas, mane aku nak menggagau carik maid??

Bersabarlah semua ye? Biar kita bersusah² sikit pada permulaan nih... mana tau besar hikmahnye esok hari... InsyaAllah!

Im flying to Singapore on Sunday... Will not be back until Friday.

I have no idea how I'm going to sleep without my babies...!
:(

Terlalu penat!
Nak upload gamba pun malas!

Roger and out...!

March 18, 2011 - Kalau bukan ego ape??!



Many times I clicked on her name...
Many times I wanted to type : Pe kabo? Saya rindu kamu la...
But I always end up closing back the window.

Kalau bukan ego mungkin aku takut dia takkan reply.
Hm.

March 16, 2011 - Dalam dilema...!

Entri luahkan perasaan...
Bukan la masalah ape pun...
Cume nye kalau korang tau, aku ni memang tengah cari keje...
Dah biase keje kan? Bile duk umah lama² jadi sakit otak pulak...!

Alkisahnye masa pregnant kan Qaiser dulu aku malas nak keje...
So Daddy pun bagi benti, duk umah jaga bebudak katenyer...
Bila dah 4 bulan duk umah mula la datang angin gatal aku, sakit kepale otak, tak bleh nak duduk rumah diam²...
So sebok laaa cari keje...

Cari punye cari punye cari, nak dapatkan interview punnn susah!
Agaknye salary aku demanding sangat ker?
Sme nak carik fresh grad je... sebab gaji rendah kot?
Bank pun offer rendah ko! Nak carik yang 2K pun susah!
Giler ke ape... 2K orang nak makan ape weh zaman sekarang ni??

Nak jadi citernye dilema aku neh, Tuhan nak duga kot...
Dapat lah satu offer...
Gaji yang di offer pun memang ape yang aku carik la...
TAPIII first few weeks dah nak kene travel...
Kalau within Malaysia ni OK lagi la...
Nih within Asia...!
Aku ni nak tinggalkan Qaiser tu pergi interview pun dah serba salah...
Tak sampai hati aku nak tinggalkan dia dgn Qis pergi jauh² pulak.
Sehari dua takpe... nih seminggu!
1 country, 1 week!
Alaaahaaaaiiii...
Tak sampai hati nak tinggal anak² yang dua² pun manja mama...!
Tak sampai hati nak bagi adik yang baru 2 bulan tu susu tin...!

Jadinye memang dalam dilema la aku nih!
Orang kata rezeki tak ke mana...
Mungkin ke ini bukan rezeki aku?
Atau ini ke pengorbanan aku demi masa depan anak² dalam dunia yang semakin demanding sekarang nih??

Bile fikir² gini mula la buat aku serabut!
Allaaaalaaaaaa!!!

March 14, 2011 - Cari - cari tak jumpe...!

Mood yang hilang tu entah dah gi mane...
Kalau layan kemalasan ni langsung bersawang blog...
Twitter lagi tak yah cakap...
Nak login pun malas!
Kalau masuk facebook duk layan game je isi masa lapang yang banyak giler nih...!

Hari Sabtu baru ni aku gi berurut!
Traditional massage ye...
Aku memang tak reti nak gi spa² bagai!
Muke aku ni facial memang langsung tak pernah!
Sebab aku tak reti.

Gi berurut ni pun pasal dalam pantang hari tu sme aku langgar...
Orang relax ko pi buat keje berat²...
Pastu rasa badan tak best.
Dalam pantang tu ada lah urut tapi acik tu sengkak aku tak tahan...
Bukan sebab ape, sebab kuku dia tajam!
Pastu mahal la... sehari RM100! tak termasuk ubat okeh!
So aku pun bergigihla cari acik yang urut aku masa bersalin kan Qistina 7 tahun lepas...
Google nye google, Alhamdulillah jumpa...
Dunia dah maju kan?
;P
Acik ni urut memang best!
Kalau dia bengkung tu kemas giler!
Tu yang da 7 tahun pun aku tak bleh lupa...
So aku gi urut sengkak dengan dia balik baru badan rasa tiptop! ;P
Kalau nak try call ler Makcik Saniah ni duk kat Kg Pandan, No 0392818564
Takde ler dier suruh aku letak no dier kat sini...
Saje nak share... Bende baik pe salahnye share kan? ;P

Panjang plak citer pasal ngurut...
Aku nak citer pasal Qaiser sbenanye...



He is 2 months old today!
Kalau tido tu, siang tido memang tak lame... sejam, paling lame pun 2 jam...
Tapi memang aku tak bagi sangat dia tido siang... so that malam dia senang tido...
Kalau malam tido dalam kul 12 ke 1.30 tu sampai la subuh...
Kalau aku tak kejut dia bagi susu, dia tak bangun sampai siang.
One thing yang aku perasan, asal azan je confirm dia bangun!
Gaknye sebab tanam uri dia kat masjid? I dunno...
Hm.

Pastu dah kenal orang...
Kalau dengar suara or nampak aku, memang mengada nak suruh angkat...
Dengan atuk dia pun camtu... atuk dia rajin angkat! ;P
Kalau dengan aku memang aku biar je le dia buat bising...
Unless kalau dia nangis betul baru aku angkat...
So far kalau dia nangis pun sebab nak susu or sakit perut or nak tidur...
Kalau tak de hal, dia senyap je...
Good boy!
(puji anak sendiri ler takkan nak puji anak orang kan... ;P sebenarnye takut je nak membesarkan anak lelaki nih... tak tau lagi 2-3 tahun perangainye camne... Qistina tu Alhamdulillah senang nak bentuk...! )

Qaiser suke relax atas aku sambil tengok tv...
Memang dia senyap je kalau landing atas perut aku...
Kalau terbalik kan dia tido atas orang, aku ke daddy ke, memang dia lena habis...!
Manje la tuh... tido nak peluk orang...! ;P Letih...
Tengkuk dah kuat... Alhamdulillah...
Kalau kita pusingkan dia memang syokla dia angkat kepalaaaa je...!

Saje je aku citer pasal Qaiser masuk 2 bulan kat sini...
So that esok² aku sendiri boleh baca balik perkembangan anak sendiri...
Kalau dedulu tuh rajin gak la tulis diary... Skank tak koser.
Taip je senang...!



Qis pulak gigi ketiga baru tanggal...
Dia goyang² sendiri... dia tanggal kan pun sendiri...
Memang dasyat ar anak aku sorang neh...
aku dulu kalau nak tanggal gigi siap kene pujuk baru bagi arwah atuk cabutkan!
Dia ni buat sendiri jek... aku tengok pun seram!
:S

Cukup la citer pasal anak²...
At the moment I'm trying to enjoy being a fulltime housewife...
Belum ada rezeki...
When your job is your pride, you get kinda lost without it...!
Maybe that's where my mood went!
Tapi Daddy suka aku duk rumah jaga anak²...
At least sampai Qaiser besar sikit!
Tak sampai hati nak hantar orang jaga...
Kalau mintak atuk nenek jaga kank di kata kita buat dorang cam orang gaji pulak kan!
I'm in the middle of a project anyway... harap² menjadi! :P

I'll update about it later!


~ My strength ~

March 9, 2011 - Joy and happiness (But not mine)

Mine is incomplete... Hence the long hiatus.
Nothing personal...
I just feel like something is missing so I've been busy trying to fill the gap.
But this entry is not about my incompleteness (if there is such word as incompleteness... too lazy to think of another word right now)
I'm sure you are not interested to hear more about my boring bullshits.

Anyway, hari tu masa Min bersalin aku dapat tengok dier kejaaaap je kat hospital...
So today Dayang and Am fetched me and Qaiser and kitorang gi lepak rumah Min.
Dapat lepak lama² sket...
Pegang the newborn puas²... tapi aku tak berani la sangat...
Sebab Putra tu sangaaatt lah halus orangnye!
Aku rasa Qaiser baru lahir dulu pun tak halus gitu!
Sadly Qis couldn't join sebab dia kene pergi sekolah.
Tengah exam - Ujian Fasa 1... (Banyak betul exam kementerian zaman skank nih! Sian kat bebudak tapi bagus gak sbenanye!)

~ Putra & Raja ~

Beza Qaiser dengan Putra ni cuma 6 minggu tapiiii tengok beza dorang beza ke tak?
Kussss semangat anak aku...
Alhamdulillah sihat!
Tapi Putra ni panjang (tinggi) orangnya...
cam mama dengan papa dia gak la tu esok...
Sian Putra ada kuning sikit...
Harap cepatlah hilang ye Putra!
Minum susu banyak² biar besar macam Qaiser OK!

~ My loves ~

~ Meet Am ~

Lagi satu, meet Am.
He's Dayang's cousin... cum our new BFF!
Sekarang kalau nak lepak mesti dia ada sekali...
Kalau tak macam tak cukup korum.
So lepas ni, selain Min, Dayang and Kay, korang akan selalu baca nama Am!
That's the reason why I introduce him to you guys... (macam la ramai sangat orang yang mengikuti cerite dalam blog aku kan? MODE: PERASAN)
Although dia 'berjiwa wanita' katenye, hati dia sangaaat baik!
Sangat tak lokek atau berkira sampai aku pun naik segan~!
Dia suka betul spoil kan Qis dengan Qaiser...
banyak giler belikan baju untuk Qaiser!
I owe you big Am!
Walaupun baru je kenal tapi jasa baik kau yg dah bertimbun² tu akan aku ingat and balas one sweet day!


Motif mode terhutang budi? Entah.
I'm just not myself lately.
Emosi huru hara.
Blame the hormones.

Tak berapa nak ada mood nak citer banyak²...
(or blogwalking for that matter...Ampun kawan²...! Nanti aku ganti okeh! I'll read your posts that I've missed! PROMISE!)
Till later²...


Kembali ke dalam gua~

March 4, 2011 - Another exciting Friday!

One of my good friends has safely given birth to a cute baby boy, Putra Haritz Shaffiq!
Same story as mine, semalam gi jalan sakan, makan kat Taiwan Restaurant kat Ampang Point...
Balik terus nak beranak!
Aku rasa Restoren Taiwan nih ade letak air selusuh la dalam makanan dier... Ahaha
Jangan caya... statement tu tak berasas!
Kang tak pepasal aku kene saman... ;P


Kawan baru Qaiser ni lahir pada hari yang sama dengan dia - Jumaat...
So that makes him 6 weeks younger than Qaiser!
Woh~ baru sebulan stengah yang lepas aku lahirkaan Qaiser...
Rasa cam dah berbulan pulak... ;P
Weigh 2.9kg, also normal without epi!
Congratulations Min!
Welcome to the club!


I am currently a bit busy with a new project...
Nak tau ape?
Stay tuneee~!
;P

March 1, 2011 - Keter baru...!

Lip lap lip lap dah masuk bulan 3 eh??
Giler cepat!
Rasa cam baru je semalam aku tengok bunga api tahun baru kat tepi high way!

Anyway, gempak je title tu kan?
Ar...tapi bukan aku la yang dapat keter baru...
Kalau aku dapat keter baru sebulan aku tak hapdet blog!
Confirm busy melenjan keter baru hari²! ;P

Tadi Daddy cuti... tetibe ajak aku gi jalan...!
Jawabnye ade ler tuh...
Rupenye dia nak beli stroller untuk Qaiser...

Actually Qistina punya elok lagi sebab jarang pakai...
Tapi ngam² sebelum aku dapat tau yang aku pregnant kan Qaiser, aku sedekahkan kat orang... (Habih dah 7 tahun tersadai... baik sedekah kan kat orang kan?)
Termasuk la Play-Pen, Walker etc etc...
So maknanya semua la kena beli baru...
Kalau aku orang kaye selamber je aku beli sme skali gus!
Tapi aku bukan ler orang kaye jadi beli la satu² mengikut keperluan...

Lepas beli stroller tu terus je pergi rasmikan!
Gi makan je pun nak bukak stroller...
Qaiser pun elok je duk diam dalam tu...
Tapi, motif tido dalam stroller pun nak tido melungkup dik?
:S


And I can tell that Daddy is so proud to have a son...!
Sebab nya, kali ni kalau beli barang dia tak berkira...
Mesti nak cari yang elok... Mahal pun takpe!

Ikut you lah Daddy, janji kena adil yea...
Because Qistina is a big girl now... And she can understand things...
And I don't want her to grow up like me...
Listening to negative words like 'pilih kasih' and 'berat sebelah' etc etc...
Effect nya terbawak sampai ke besar!
But that's a completely different story.

Anyway, ni la rupa Qaiser tido kalau Daddy yang jaga...
~ tak cukup bantal! ~