Feb 27, 2011 - Si Katak bertukar menjadi Princess (no.. this is not the movie princess and the frog)!

Meet Encik Katak...
Encik Katak ni ialah bantal busuk Qis since dia 3 tahun...!
Nenek dia yang belikan.
Entah camne terus jadi bantal busuk dia sampai sekarang...
Isi Encik Katak ialah bijian polisterin(agaknye lah) putih yang kecik² tu... so Encik Katak takde lah berbau sangat... (kalau tak dah lama aku buang!)

Tapi lepas di makan dek usia (4 tahun), kulit Encik Katak dah tak secantik dulu...
Dan akibat dari di tarik, di pintal dan sebagainya oleh cik Qistina (dan mama), kulit Encik Katak dah jadi lebaaaarrrr...!
Not to mention tompokan hitam air liur basi... euww! ;P
~ Encik Katak ~

Jadi hari ni aku ajak Qis buatkan 'kulit' yang baru untuk Encik Katak...
Pagi² dah pegang mesen antik aku tuh...
Aku korbankan baju tido yang di beli di pasar malam, sebab licin macam Encik Katak jugak...
Alah baju sepuluh hengget je pon...
Jangan la ko potong baju brand Barbie's betul... nanges ok...

Dan selepas sesi transformasi...:


~ Operasi menutup jahitan ~

Encik Katak pun bertukar menjadi Princess yang cantik...
Qistina pun suka hati dapat 'kawan' baru...


The End.

10 comments:

nurulhudaresad said...

alalla.....somel....tibe je mcm ada aura nak menjahit gak la...*serius nih....heheh

Hanie Ly said...

ape lagi nurul! cepat carik mesen jahit dan kain! ;P 1001 bende bleh buat...seronok tau...! ;P

Bro Fit said...

haha rajin sungguh menjahit ye.. lepas ni boleh bukak butik lak..mesti laku habes...

Hanie Ly said...

hoishh tadek le smp nak bukak butik... tak layak lagi... melayankan si kecik ni je... hehehe

..nOj.. said...

bestnye. mcm2 leh wat kan. nak wat gak tapi kena tunggu sikenit ni besar sket. besar cam qis ok la. takde la dia nak ganggu sgt

Hanie Ly said...

alahai tu la pasal... sok bile bb ni da pandai jln susah la skit i pun nak menjahit! ;P

Fara said...

awww.. mmg sungguh encik katak bertukar jd princess.. syahmie pun ade, tp bukan bantal busuk, blankie busuk.. since baby smp skrg tido pun dgn blankie tu, 7 tahun dah!nasib baik die bg basuh, dulu first time basuh smp tak le tido sbb tak de bau asal masam2 baby tu kan, haha

Hanie Ly said...

adoi parah... sampai bile la gaknye anak bujang u nak pakai blankie... same ler dgn si qis nih... da 7 thn stil ade bantal busuk...! sib baik dier bagi tukar baju terus! ;P

IxoR@ said...

huh... rajin! kreatip plak tu...

tak bazir $ dah.... Qis mesti happy sangat2 tu...

Hanie Ly said...

hehee mama dier pun hepiiiiiiiii! tak ayh tgk mr katak yg dah buruk benar tuh lagi... ;P