Feb 26, 2011 - Projek paling senang!

Setelah lame giler mesin jahit antik aku tak bergerak digerakkan,
semalam aku tolak tepi kemalasan aku yang melampau² tuh and buat satu projek untuk Qaiser...

Jeng jeng jeng... baby booties!


Sebenarnye senang giler nak buat kalau takde gangguan, sekejap je dah siap...
So pagi tadi bile aku bangun tido, Qaiser tengah tido lagi, cecepat aku siapkan lagi sebelah!
;P

Tu yang bila dia celik mata jek terus aku pakai kan, nak tengok muat tak?
~ Adoi la mama aku neh... Mama! I baru bangun tido neh... tak hensem laah! ;P ~

~ Apehal pulak letak kasut nih atas I ma~~ ~

~ Not bad la haa... tuk orang yang tak reti sangat menjahit! ~

Anyway, kalau korang nak try buat,
tutorial dier kat sini...
Kalau ade printer lagi senang, kasi potong je pattern tuh...
Aku nih takde printer jadik aku tiru jek pattern tuh ikut ukuran agak²...

Kalau korang try buat, share la tip² ke ape² ke gamba ke...
Selamat mencube eh?

8 comments:

nurulhudaresad said...

OMG......jeles nya pandai menjahit....nurul baru nak belajar...sbb baju kurung ingat xnak anta upah kedai...mahal la skrg...buat sendiri je senang....mak pon dh x larat nak jahitkan....

Hanie Ly said...

hesh tadek la pandai... mende² gini buleh la sesikit... baju² tu tak berape minat sbb nak kene hanta kedai jahit tepi... nnt mood ilang... hari tu try buat baju kurung utk Qis, last² i yang muat...fail! ehhhe

Bro Fit said...

apsal muncung je qaiser tu.. dapat kasut baru pun monyok je hehe

tak sangka pandai gak akak menjahit ek..susah nak jumpa perempuan zaman sekarang yang pandai menjahit

Hanie Ly said...

Hobi dik... pandai tu takde le...bleh la sesikit...! duk umah tade mende nak buat, kene la carik hobi...! ;P

..nOj.. said...

wah. boleh wat sendiri ek. tak tau plak. heheh. tahniah berjaya wat sendiri. nanti nak try tgk la tutorial tu. i ni kalau bab2 makanan rajin sket. menjahit2 ni fail betul

Hanie Ly said...

cube try! senang sangat nak buat baby booties nie...! ;P

IxoR@ said...

Sekurang2nya... pandai la juga mengendalikan mesin jahit tu...

Cik Pora? hampeh.

Memang tak la.... rasa bangga la bila tgk kawan2 pandai jahit even mende yg simple2 aje...

=)

Hanie Ly said...

sebab minat kot... i kalau masak mmg out cik pora... klu jahit ok...!
Arwah nenek dulu pun tukang jahit.. adik pun ske menjahit... mak pun reti menjahit...sbb tu la kot? :P