Feb 22, 2011 - Amore mio

Aku tak berapa ada mood nak update blog...
Unmotivated and uninspired.
Tapi nak update gak, bleh?
Sebelum blog ni boleh di kategori kan sebagai bersawang.

Hari Ahad lepas Mak Long and anak² gave us a visit...
Nak tengok Qaiser.
Riuh rumah.
Bersemangat Daddy gi beli bermacam jenis kuih...
Nak masak, dah petang.
Beli kuih je sempoi.
Daddy la yang buat riuh pun... Dia memang peramah.
He's a charmer like that.

Takde la gambar mak long sme... segan plak nak amik² gamba.
Gamba Daddy and Qaiser ader...
I'm still trying to figure out which part of Qaiser's face resembles his dad?
~ I still think it's his nose lah... isn't it? ~

My darling Qis pulak asal cuti jek mesti mintak nak main dengan Little Qistina, anak jiran sebelah...
Kalau tak main kat rumah dier, diorang main kat sini...
Sehari suntuk OK!
Kalau aku tak panggil balik mau dia main sampai ke tengah malam!
Yang penting Qis is also friendly like her dad...
She can get along with anyone.
So far tak pernah lagi dia main bergaduh ke ape... Seriously...
Maybe once or twice...
Kalau dengan anak² buah belah Daddy so far they get along just fine...
:)
~ Kalau dia taknak amik gamba jangan la paksa... gitu la mukenye ~

Me, as I've mentioned earlier, I've been highly unmotivated and uninspired.
Maybe I've been staying at home for a tad too long?
I wanted to sew but I need some inspiration.
Qis's new headband kinda inspired me... really...
Tunggu la sehari dua kot² ada idea muncul?

Can't wait for Thursday: bitches wanna come over and hang.
Can't wait for Saturday: Old friends wanna pay us a visit.
Till then, ♥



My strength at the moment are my loves, Daddy, Qistina and Qaiser...

I'm off watching Burlesque.

11 comments:

nurulhudaresad said...

ye la...nurul sbb haniey lama dok perap diri kat umah....nanti Qaiser dah besar sket..rajin2 jalan2 yaaa.....refreshing our mind...

Hanie Ly said...

nak kene carik keje cepat² ni nurul! da lame sgt tak jadi full time housewife... tu yang jadik slowww jek... hehehe

Bro Fit said...

wah satu family ada dalam entry ni.. eh ada sorang lagi tak cukup dalam entry ni.. mana dia?? hehe

- Fitrihadi.com -

Hanie Ly said...

sape sape?? (pandang keliling) ;P

Jun said...

ello mommy! haha...sudah besar bb..org tgk cpt j beso, yg jaga rasa..lambatbye beso..hahhaa. tgh tenung jugak, which part eh sama ngan daddy dier? hmm, give-up..too soon to tell kot!heeee. nway...tc ye hanie..

Hanie Ly said...

Dah besar... kuat nyusu... tak larat wooo...! ehhehe btul²! klu bleh nak dier berlari la ni gak... ;P

Iz said...

Qaiser kejap je dah besar..

Lynn Bebeh said...

qis tomey

nasir gomoks

baby dh besor..

and bila wanna meet?

Hanie Ly said...

Iz: rase cam lame giler! ;P
Beb: Bila nak mai umah? ;P

IxoR@ said...

Qaiser dah besar la!

geram tgk pipi tembams......

Hanie Ly said...

dah tombam sket kan... i nak dukung pun dah tak larat! baru sebulan...camne? :P