Feb 14, 2011 - Sup ayam and susu badan...!

Ape kene mengene sup ayam and susu badan?
Takde kene ngene pun...
Pasal aku nak citer pasal 2 topik nih dalam satu entry, saje aku letak subjectnye gitu... ;P
Jangan marah ey...

Aku nih tengah dalam pantang, makan sme bedal...
Tapi bile suruh masak, tak larat la kengkononnye sebab dalam pantang...
Haha bleh?
Paling kuat pun aku goreng ayam jek...

Agak nye Daddy dah boring makan ayam goreng, semalam ketang keting ketong dier keje kan dapur aku...
Rupenye masak sup ayam... (ayam lagik...!)
Tapi orang tuwe ops! darling I neh kalau masak memang aku pun kalah...
Walaupun mende yang dier masak tuh sesimple nasik goreng...
:P~
That's why lah you have to cook for me everyday darling...!
(naik lemak plak kan)
Anyway sup ayam cincai dier memang besh...!

~ Encik Daddy in action... seksi you... tergode ai... (bleh??) ;P ~


Okeh skank Qaiser tengah tido...
Aku nak gi pam susu...
Here's a TIP FOR NEW MOMS:
Sape kate dah ade baby tak bleh nak tido puas²???
Sile la pam susu dan simpan dalam freezer!
Since esok cuti, malam ni boleh la mintak encik husband sekalian jaga anak...
Baby tuh bukan baby I sorang okeh...!
You pun ada share!
Jangan nak bagi alasan kejut mama sebab baby nak susu yea...
Susu dah ade dalam freezer, sila panaskan!
Tapi jangan la ko plak yang kejam...
Laki nak keje, hari² ko suruh jaga anak shift malam...
Sile bertolak ansur yeh...!

Kalau nak senang beli la breast pump...
Tapi aku pakai tangan je...
Dapat gak sebotol...
Ade orang beli pam yang harga sampai beribu hengget!
Motif?? entah.
Kalau pakai pam tu bleh dapat susu satu tin kagum gak aku kan...
Tapi terpulang la hak memasing..
Kalau ko mampu ape salahnye...
Kalau nak save time untuk orang bekerja tu boleh la pakai pam... senang!
;P

The only challenge is to teach your baby to drink from a bottle...
Kene sabar skit la...
2-3 kali try pandai la dier...
Alhamdulillah so far Qaiser can drink milk from both!
Esok kalau aku dah start keje, tak yah nak risau²...
As long as stock susu cukup, everything will be fine... ;P
InsyaAllah!

Selamat mencube yeh?

Roger and out!

4 comments:

nurulhudaresad said...

haha....dilarang tergoda sehingga 100 hari ok...tp derang neh kalo sesekali masak mmg kalah kita kan....cam best je mkn hasil masakan somi...

Hanie Ly said...

ehheeh kedai tutup selame 3 bulan... ehehhe ;P gaknye best sbb dpt rase skali skale je kot... tu yg wat special! ;P cube kite masak skali skala... best tak gaknye? ;P

IxoR@ said...

agak2 incik hubby tu lepas masak, dapur berkecah tak?

orang laki tak reti kemas dapur la lepas masak...

huaarggghhhh tensi!

"tapi tak pe, nasib baikk abg masak sedap!"

Hanie Ly said...

betul... konfem kelecah! tapi semalam reti pulak dier ngemas siap! ;P ehhehe