Feb 10, 2011 - Ciannye dier...

Alkisah semalam hari berpantang ke-26.
Sbenarnye pantang pun cam dah tak pantang la aku ni...
Malam tadi dah selamat Cheese Burger aku bedal. ;P

Anyway back to the story, tetibe cikgu Qistina call aku...
Qis jatuh and luka agak teruk... And cikgu pun bagi dia balik...
Since takde orang nak pergi amik, aku terpakse la drive gi skolah dia and amik dia balik...
Nasib baik sekolah dia dekat sangat...
And nasib baik aku nih dah 26 hari lepas bersalin.
Di buatnye dia jatuh 2 minggu lepas, sape la yang nak gi amik dia kat sekolah nun.

Ada budak lari and tertolak dia dari belakang...
Sian anak aku.
Dah luka cam orang jatuh motor...
Bergesel dengan tar.
Tapi lumrah la kan... Mane de budak² membesar tak jatuh...
Pasrah... ;P
So today dia tak sekolah lagi...
Tolong aku melayan Qaiser kat umah.
;P



Sayang betul dia dengan adik...
Suruh je la buat ape laju je dia buat...
Harap² sampai ke besar ye kakak? ;P

Nah amik my favorite photos of the day...
Gambar anak² aku ler... takkan nak letak gambar anak² orang kan?



Qaiser plak since malam tadi dia dah selesa tido meniarap (ke terlungkup? ape ape je la...)
Lena dia tidur gitu...
And bila dia lena, maknanya aku pun boleh tidur dengan lena... ;D
Aku soka!
Dah bape minggu tidur tak cukup neh.
Muka dah macam rakun!

Aku pulak hari ni dah start apply keje... boleh?
Tak tahan woo aku nak duk umah lelame!
Dah biase ada income sendiri...
Insyaallah ada rezeki aku ade lah aku keje dalam masa lagi 2-3 minggu neh...
Hahaha

OK back to 'berpantang'.
Chiao! ;P

7 comments:

Fitrihadi.com said...

alaaa siannya Qis jatuh.. ouh dah rajin update ye sejak berpantang ni.. moga semuanya ok dan sihat lah.. maaf lama tak jenguk blog akak hehe

Lynn Bebeh said...

sama2 pantang cik kak...

Hanie Ly said...

Fitrihadi: takde rajin la dik... jarang² sgt...pas ni baru bleh merajin² kan diri kot... nak menyinggah blog kengkawan pun tak sempat neh... huhu ni baru nak catch up! ;P

Beb: Sama²??? u pantang ape beb?

nurulhudaresad said...

huyoo tough tul kamu Hanie....baik2 sket bwk kete bonggol2 tu jgn main hentam je.....ekekke.....

*kdg2 pegi intervw sungguh2 prepare...tp tak dpt....kdg2 lak pegi dgn keadaan blur.....tibe2 dapat....thats why i have faith....Allah has the best plan for all of us....kan...=)

Hanie Ly said...

ehehee tu la pasal...ikut si degil ni belasah je bawak keter... nasib baik dekat... ;P

Betul sesangat! Allah has the best plan for us! tak dapat yg ni dapat yang lain... INsyaAllah~! ;P

IxoR@ said...

Qis kena buli ni...

hehehehe...

sian dia... anyway, maintain comel tau!

Hanie Ly said...

da ade adik makin la manje... alahai... dah jatuh gitu bayangkan la manje nye camne...cam melayan 2 baby kecik pulak! ;P