Jan 10, 2011 - Masih...

risau!
Hari ni Qis gi sekolah dengan beg yang berat!
Aku rasa sama berat dengan dia sebab dah kene bawak buku teks...
Dah la kelas kat tingkat 2...
Sian Qis... 60 kali aku pesan jangan lari² and hold the handrail masa naik turun tangga/van...
Moms can never stop worrying I think!
:S

Tadi pagi bukak je FB dapat good news!
A friend yang due date sama dengan aku dah selamat pun melahirkan baby boy petang semalam...!
Alhamdulillah dah selesai dah dia...! Aku nih bilaa???~~
Qis pun dah tanya² bila adik nak keluar...
Haha nanti adik keluar, you tolong ma jaga lah! boleh sayang? ;P

So far contraction ni masih bergurau dengan aku...
Kejap² dia mai selang 10 minit pastu hilang...
Tengah tidur dia acah² pastu hilang...
Tapi alhamdulillah baby masih bergerak...!
Alah, esok bila Dia kata keluar, keluar lah anak ni kan?
Tapi aku subconsciously dah standby aje...

Tahniah Intan! Comel baby awak!
Dapat jugak bersalin normal! :D


Hari Sabtu bermalam kat Serendah.
Lama tak balik... dapat la restkan otak dari fikir nak masak ape, dari kemas rumah, dari fikir nak buat apa...
Balik umah MIL memang relax... tolong buat keje kat dapur pun sikit² je... cuci pinggan ape yang patut...
Kalau ikutkan Tok Ba ape keje pun dia tak bagi buat dah!
Perut dah besar katenye!
Hahaha
Tok Ma masih sebok jahitkan quilt untuk cucu yang bakal lahir ni...
Walaupun ni cucu yang ke berape belas entah aku pun dah lost count!
I'm blessed to have these people in my life actually... Syukur Alhamdulillah!

Layan je la photo² random neh... bukan blog aku la kalau takde gambo kan? ;P

P/S: I don't mind if you wanna share the same birth date as mama, adik! 11th is just perrfeecccttt! Hahaha ;P

~ Sesi guling² ~

~ Hari ni nak ikat rambut cam gini... semalam aku dah potong lagi fringe bagi pendek! Kalau tak serabai jek! ~

Photo of the day:
~ On they way back home from Rawang.. Suh tido tanak tido... last² hamek... posing maut nye tido dier bagi ;P ~

8 comments:

Iz said...

Hahaha keletihan siap tido ternganga

Fara said...

owh dah bwk dpt buku teks, jadual dah dapat ke? syamie blm dapat lagi.. even tak de buku pun, tgk die galas beg tu dah mcm ninja turtle dah haha.. arini pegi sekolah rehat sendiri sbb I dah start keje, muke sedih je mase drop gi school tadi, 2x hug mama *syahdunye* hopefully he will be OK ;)

Hanie Ly said...

Iz: tu pun dier duk thn mate smp tertdo! tu yg jadi gitu!

Fara: dahh... 1st day dah dapat buku tp minggu ni baru start blaja... sian je tgk bawak beg berat... he'll b fine... dun worry! jmp kawan confirm ok!

mie said...

tu dia!!!
letih benar sigadis..
ehehee

Hanie Ly said...

Hehehe tuhh diaaa... ;P

Fitrihadi.com said...

hoho penat btul Qis tu ye.. gaya tido mengalahkan model

woah camna hari ni? bila nak sampai masanya ni? tak sabau nak tengok baby comel hehehe

IxoR@ said...

baby tak mo kuar 11.1.11 kew?

ikut doc. bila due dear?

doakan semuanya selamat ye...

;)

Hanie Ly said...

Fitrihadi: Qis kalau disuruh tido memang die takkan tido smp die tertido... tu yg posenye jadik gitu... ;P

Ixora: baby lum puas duk dlm perut ma dier.. due date 23... kalau dier ikut kakak die, awal 3 hari... mane² pun boleh... i da tak larat! hehe