December 1, 2011 - Di sebalik boot itu...

Aku tak citer pun pasal Cowboy Night tu kan?
Sebab for me I have nothing much to tell...
While other people complain about this and that I was busy running around making sure everything is in place.
But anyway, this is what I wear for that night...
Tak prepare ape² pun untuk diri sendiri until the very last minute...


Cool kan Red Indian tuh?
He was the center of attraction... and he won the best dressed...
I was hoping to won myself an iPad but I got JJ voucher worth RM200 instead... jadilah...
Upah penat wat keje... ;P

About my outfit, last minute baru aku cari ankle boots tuh...
Ingat nak pakai sneakers je tapi kang orang kate apela HR nih duk sebok suh orang dress up tapi dier sendiri tak de effort nak dress up!
So aku fikir dari aku beli boot koboi yang da tentu aku takkan pakai lagi pas malam tu, baik aku beli something yang aku boleh pakai sampai bebila...
So oleh kerana nak buat RM129.90 worth it, aku pakai je boot nih buat gi keje hari²...
;P

That checkers shirt, ialah untuk budak berumur 12-13 tahun ok!
Aku pinjam anak buah aku punye...
Hahaha boleh?
Kak ipar aku cakap 'bertuah budak ni, boleh muat plak baju anak aku...'
;P

They nominated me as one of the Best Dressed...
Tapi aku tau best dressed kene berjoget kat depan tu so aku nominate orang lain....
Tak kuase ok!
The power of HR... Shhh jangan btau orang len! hahaha

Again, saje nak cari mood nak bloggin balik...
Esok Friday... aku nak pi tengok bf kesayangan aku dalam Breaking Dawn!
Last week nak pi tengok tapi masa tak mengizinkan...
So you tunggu I datang esok ok darling!
;P

XoXo

November 30, 2011 - Addicted to these...

3-4 minggu nih aku sik beli kasut je...
Seriously!
Aku rase this month je ade la dalam 4 pasang.
Gile ke ape kan?
Memang aku gile kasut pun...
;P

Charles & Keith tengah SALE weh!
Up to 60% kot?
Kalau normal price bape ce btau sket?
Kalau tak sampai serat stengah...
Tu sebab la time tengah Sale nih aku rembat je 2-3
*excuses*

Anyway layan je la gamba...
Saje nak cari mood bloggin balik...
I should find some space... for myself, sometimes...
Kan?



XoXo

November 5, 2011 - Meh sini kain basah tu...

Nak lap blog ni ha...
da berhabuk...
;P

Busy la...
Dengan preparation Annual Dinner tuh...
Balik rumah da lewat...
Terus tido!
Seriously... kekadang kul 9 aku da tido!
Name je ade 3 committee...
Tapi cam semuanya aku yang buat...
Dari decoration, door gift, hotel, invitation, prizes... etc etc...
Hebat tak?
Wah puji diri sendiri... saje nak cool kan hati yang kebengangngan nih,,,
Helloo.. aku pun ade keje nak kene siapkan okeh...
Menyampah je dengan orang yang tanak buat keje pastu bila aku da buat ko lagi nak banyak bunyi, itu ini...
Gi la buat sendiri...
bab nak mark up² harga bagi kat ko...
Pastu beli satu barang pun terkial² sampai sekarang pun tak settle...
Lantak la lu... lu jawabla sendiri dengan mem besar yeh!

Ops..terlepas geram plak kat sini...
;P

Okeh la... nak pi tesco beli barang...
Sok nak raye da ni ha...
Samat hari raye haji!

Pastu nak gi kedai buku... kandang koboi aku tak siap lagi...
*cry*

XoXo

October 27, 2011 – Bersopan santun menghantar orang…

Semalam tuk kali ke-3 dalam seumur hidup aku gi menghantar orang nak pergi Haji…
First time mase aku kecikk dulu, menghantar arwah atuk and nenek gi Haji…
Yang aku ingat time tu aku da lewat malam… Pastu main² sik la jatuh sampai berdarah² lutut…
Pastu sebok da nangis² nak balik…

Pastu kali ke dua, gi hantar kak long Daddy tahun lepas…
Mase tu Qaiser still dalam perut…
Dengan serabai nye… alaaahai…

So malam tadi, aku sopan la skit gi antar orang nak gi haji kali ni…
Sib baik ade satu tudung emergency yang aku beli dari Sab nih…
Haa… amcam? Okeh tak aku pakai tudung?
Hahaha



Alkisahnye hari ni boss aku takde…
So boleh ler update blog dengan ebrsenang lenang dari ofis ni ha…

Alrighty tu saje…
;P

XoXo

October 26, 2011 - How I answer Qis's questions

Qis is growing up...
So she asks a lot of questions...
And this is how I answer her question;
Example 1
When I'm in a good mood:
Qis: Ma, kenape saye kena belajar rajin²?
Ma: So that you can have a good future, you boleh keje bagus², and buy whatever you want and have a good life! *smiles*

When I'm not in a good mood:
Qis: Ma, kenape saye kena dapat markah tinggi²?
Ma: So that you don't have to be a slut to get what you want!
Qis: -_-' ape tu slut?
Ma: Lintah yang isap darah orang untuk hidup
Qis: Euw
Ma: Exactly

;P

XoXo

October 22, 2011 - I seriously need to stop...!

Semalam pas habis keje aku pi Sg Wang...
Tak masuk pun...
Semata² nak gi Maybank dengan Hong Leong bank je...
Bayo utang!
Utang 30 tahun tak tau biler nak habis... (demi sekeping bumbung atas kepale...) *sigh*

Pastu dah alang² ke situ aku pun roger² la Dayang, kot² dier nak melepak ke ape...
Dier ajak tengok Real Steel plak kat Pavi...
Since aku malas nak balik awal, Daddy pun bagi balik lewat so kitorang pun gi la layan Real Steel kat Pavi...

Real Steel, tajuk cam ganas je kan?
Aku budget cam Iron Man ke ape la...
Ko tengok poster tuh mane de gamba budak kecik kan? kan kan?
Sekali citer cam Nim's Island la...
Citer pasal anak dier yang berusia 11 years old...
OK la layan...
Tengok encik Jackman punyer b*tt yang bergegar tuh mase dier tengah practise boxing dengan bot tuh...
Fuuuhhh... bergegar jantung aku...
;P
* google *

Pastu, tengah jejalan, aku ter-beli plak kasut nih kat Charles & Keith...
Pastu bile da sampai umah termenung sat...
I was thinking, OMG! I really need to stop buying things!
I've been doing dat for the past few weeks, non-stop!
Ko hengat ko orang kaye ke hape kan??
Kwang kwang kwang...

Tapi, alangkah susahnye nak menahan diri dari melakukan perkara itu!
Jadi aku berazam, minggu nih aku takkan ajak Daddy gi mane²...!
Kalau setakat nak reward Qis coz she studied so hard for the exam pun maybe aku akan just bawak dier gi ke tempat yang aku tak de peluang nak shopping...
Macam Zoo Negara ke ape?
Haaa

Wish me luck weh!
Coz aku dah tak sanggup!
Haaaa..

Sebelum tuh meh tayang kasut baru,
Cantik tak?
Hahaha Cam *toot*!


XoXo

October 18, 2011 - Kenape aku tak suka...

Baca surat khabar or tengok berita?
Sebab dunia sekarang dipenuhi dengan orang gila...
Dengan orang yang takde akal...
Tak berhati perut...!

Sebab dunia bukan sekadar cerita indah...

Sebab aku tak sampai hati nak tengok budak kecik kene langgar ke ape...
Sebab aku tak sampai hati nak tengok bayi kena bunuh...
Sebab aku tak sampai hati nak tengok binatang kene seksa...

Bila manusia pun da jadi macam binatang... mungkin dunia pun dah nak kiamat?
Wallahualam...

And for that reason, you will not see me watching any horrible videos on YouTube... EVER!

*big sigh*
Untuk pengajaran?
Cukup la sekarang dengar orang bercerita...

One can only be too careful, He will be the One who determine everything...
We can only pray and hope for the best for our family...

Tadi aku click 1 video out of curiosity,
I saw a little kid in the middle of the road... then ade van laju...
Terus aku tutup video tuh...
I can guess what happens next...
Terus hati aku tak senang sampai sekarang!
Bad video...
Stupid curiosity...
Hope I wont have nightmare tonight!

Not so XoXo

October 17, 2011 - Weeeee! It's Monday!

Seronok ar ari nih...
Sebab semalam da pi shopping!
:D

Tapi takde ler aku nak pakai baju baru terus ari nih...
Cam bebudak excited dapat baru baru plak kang...
Mebbe next week!
lagipun sebelum kuar semalam aku da siapkan baju tuk minggu nih...
Sumer dah ready!

Budak kecik ni je excited dapat beg exam baru...
Walaupun beg plastik yang berharga RM5 aje...
Baru aku tau DIY shop nih ade jual macam²!
Tu pun sebab secare tak sengaje ter-pergi ke Jusco AU... Salu ke Jusco Wangsa Maju...
Entah camne Daddy ter-pergi ke Jusco AU plak...
Bagus gak, tak ramai orang!

So budak kecik ni gi sekolah hari ni dengan beg exam baru...
Selamat menduduki peperiksaan akhir tahun sayangku Qistina...
All the best!

~ neh mode apekah neh?? ~

As for me...
This is what I'm gonna wear this week!
Bright Monday, as usual.
Red and Magenta are not made for each other?? I could care less! :)
Top: MNG Basics, Pavilion
Cardigan: Agenda, Jusco
Clincher: Wholesale shop, Jalan Pudu/Hang Tuah
Pants: Sg Wang

Simple Tuesday:
Top: Nichii, Times Sq
Skirt: Comma, Wangsa Maju
Clincher: Wholesale shop, Jalan Pudu/Hang Tuah

Wednesday:
Top: Nichii, Times Sq
Cardigan: Sg Wang
Skirt: Thrifted for RM5!
Clincher: Times Sq

Thursday; I'm out of Baju Kurung! :S
Top: Arcadia, Jusco
Pants: Couldn't remember

That's it.
I'm thinking of going to SOGO or Sg Wang again to shop this Friday.
Join me? ;P

Owh anyway, sesape yang nak free contact lens,
click here to join the contest!

XoXo

October 16, 2011 - Sape nak FREE gift??

Saje nak test dapat sambutan ke tak...
So sebab ni testing round, gift nye pun takde la vouge de vast gitu kan...
:)
Ape kah barang nye?
Ni haa...

Kalau kat kedai 1 pair RM60...
Yang aku nak bagi ni color brown, 0 power...
Kot² tak pernah try pakai contact lens bleh la cube², dah dapat free kan?
Kalau da biase pakai pun boleh join juge, buat tambah koleksi.... ;P

Camne nak join?
Senang aje...
Tak yah folow², link² bagai...
Cume buat entry pasal contest ni kat blog korang. Dalam entry tuh mesti mention SATU perkara yang korang tahu tentang aku.
E.g aku nih suka buli anak² aku ke... contoh buli bla bla bla...
aku nih suke merayap ke... contoh bla bla bla...
aku nih sik tuka keje ke... contoh bla bla bla...
Gitu
Info sme ade dlm blog aku InsyaAllah!

Haaa kacang goreng kan?

Oh ye, pastu jangan la lupe plak nak inform aku yang korang join contest ni ye?
Kalau tak camne aku nak tau?
Pemenang akan di pilih based on entry yg aku rasa paling best.
Tarikh tutup 2 minggu dari sekarang, October 31, 2011.

Good luck all!

XoXo

October 14, 2011 - Gila koboi!

Alkisahnye boss aku suruh aku arrange Company Annual dinner dengan theme Wild Wild W*rley!
Dah tu, tarikh nak buat nye Nov 11, 2011...
That gives me less than a month to arrange the whole thing...
Yea, of course there will be a few more people that will be helping me out with this...
By a few I mean 2 more people... -_-'

Mane aku nak cari topi koboi sampai 100 bijik in 2 weeks time weh?
Dengan nak buat sheriff badges lagik...
Scarfs... props... lucky draw gifts...goodie bags...
*sigh*

Jadinye selama 2-3 minggu nih aku akan sebok meng Google Cowboy, Cowgirl and Wild wild west!

Daddy kata kat Petaling Street ade topi koboi tuh...
Betul ke??
Sesape yang tau mane aku bleh carik barang² ni tolonggg la btau...
Aku akan sangat² menghargainye!
Haaaa sampai begitu sekali...

Jap lagi ni aku nak gi G-Tower tengok banquet hall and food testing...
Lepas tu misi shoppingmencari props, costumes and gifts...
List hadiah dalam proposal tak hengat²...
Plasma la, LCD tv la, iPhone la, Ipad la... sapooo yang nak kene gi beli tuh sumer tuh???
Akakkk jugak...
Haihh
sabo je la ye...
Experience baru...
Lagi mencabar lagi best! :D

Weekend nih pulak nak ajak Daddy gi Petaling Street and Central Market(lame tak gi tempat² nih) untuk cari supplier topi koboi tu dengan metal badges...
Heharap la sumernye selesai dengan baik!

At least they have approved all of the games suggestion!
If everything works out, it's gonna be a blast!
I know it!
I'm hoping for it!

This will be the first big event that I have to arrange for this company...
Kena bagi good impression kan?
(Camne gaknye tu? Nak arrange event kat umah sendiri pun tak pass???)
* sigh * think positive Hanie! YOU CAN DO IT!

*** googled
~ koboi melayu pakai baju ape eh? ~

XoXo

October 13, 2011 - Masa untuk jadi ulat...!

Ulat buku daa...
But not me ok...
Qistina!
Sebab next week dah exam!

And rutin biasa bila nak exam aku akan bagi dia latih tubi!
Memang latihan bertubi² pun!
Time ni la baru nak visit kedai buku, beli buku latihan banyak²...
Satu subjek satu... And I will make sure that dia habiskan satu buku tu by the exam day!
Start after dinner sampai la time dier nak tido... 10pm or 11pm ke...

She's considered as lucky ok...
Time nak exam je aku push dia buat exercise...
Kalau tak, paling kuat pun aku tanye if dia ade homework ke tak...
Which she rarely have!
Sebab kat sekolah dia dah siapkan cepat² katenyer...

Aku pun considered as lucky coz dia memang jenis rajin buat latihan² gini... (cecita no.2 nak jadi cikgu kan?)
So tak yah la aku nak paksa² ke ape...
Dia tengok buku baru memang dia akan semangat nak buat!
Ganbatte Kadasai Qistina!
I know you can do it!

P/S: Whoever said standard one is too early lah... baru darjah satu tak yah nak push sangat la... or stuff like dat memang ketinggalan zaman ok! Bebudak masuk je standard one they expect them to know how to read already! Kalau tak start sekarang bila? Melentur buluh biar dari rebung kan? ;P

~ OOOooOOOOOO seronok dapat buku baru ye??? Seronokk??? ~

~ Buat keje cepattt!! Habiskan satu buku malam nih jugakk!!! :P At her favorite study spot... right next to the TV... Tatau la camne dier bleh concentrate gitu... ~

XoXo

October 12, 2011 - Weird people day!!

Semalam ialah hari yang paling pelik!
First masa aku gi lunch dengan Nicole kat San Francisco Cafe...
Tetengah tunggu food, ade la 2 orang ni walk-in nak order...
Sorang kakak pakai tudung and one guy.
Aku duk membelakangkan dorang so bila Nicole cakap 'Dude, check that out!'
Aku just toleh and seriously at one glance nothing was wrong with those 2 people ok...

Then Nicole kate 'check out his shoes!'
Then aku macam... OK... and tengok...
That guy is wearing High heels ok!
He is wearing a pair of pumps!
Aku pun ape lagi... suruh Nicole snap photo la...
But damn this stupid low resolution handphone camera!
Tak berape clear...
:(

~ Dat's me laughing... I told Nicole Dude, bebuat la amik gamba I... but I couldn't stop laughing... jahat kan? I know... Sorry Dude... whoever you are! ~

Then on the way balik dari keje,
In the LRT...
I had to stand up almost half of the way towards the end...
But as soon as I get to sit, I know why the girls who sat at my place were whispering and giggling...
Cube teka kenape?

* click to enlarge

Yeap... His fly is open!
He was clearly drunk...
When he got up to leave, I was praying that he won't fall on me!

This kinda things you only get to see in LRT ok...
And maybe in San Fran Cafe if you're lucky!

XoXo

October 11, 2011 - Adik keledek, Huda duda, orang zaman batu tu...

Dulu aku salu ejek adik aku mase kitorang kekecik...
Dier panggil aku plak kakak ketot, Nanie keding etc etc (this post is not about me ok)

Today she turns 28!
With 4 kids...
A degree,
And a big bungalow, a Mercedes Benz and maybe another baby (in 10 years time... Amin!)

Happy birthday Kuda!
Semoga panjang umur and murah rezeki!
Air dicincang takkan putus!


~ Uhh yes, as much as I hate to admit this but she IS taller than me ~

XoXo

October 10, 2011 - Orang lain yang pindah, rumah aku yang semak!

Petang semalam kawan Daddy dari blok sebelah call,
Suruh Daddy tengok kalau² ade barang dier yang Daddy nak amik sebab dia nak pindah rumah...
So kitorang pun pergi la...
Mane nak tau dia nak bagi semua perabot dia yang tinggal dalam umah tuh!
Ade la set bilik tido budak...
Memang rezeki Qis la.. sebab anak dia pun pompuan...
Set bilik tido kayu...
rak buku yang besar tuh... aku try tolak...skit pun tak bergerak!
(rezeki aku sebab aku memang da lame nak beli rak buku camtuh tapi tak nyempat² nak pegi carik...)
Pastu 2-3 pieces lagi wood furniture...

Berat dier tak yah la cakap...
Camne hazab nak angkut turun dari umah dier, pastu turun lagi ke rumah aku kat block sebelah ni Daddy je la yang tau...
Nasib baik ade 2-3 orang kawan dier yg roger² je dorang boleh sampai...
Kalau tak nganga laa...

Tapi aku dapat tau yang the reason dia nak pindah rumah tuh is a bit sad...
Baru duk sebulan...
Sian kat anak dia...
Baru darjah 2...
Tapi tak perlu lah aku nak citer kesedihan orang len kat sini...
Tak tau la pulak aku ape hukumnye tuh...
So baik jangan...
But for that reason aku hulur la gak skit tuk barang² nih...
Kat junk sale pun tak dapat okeh furniture banyak cam nih dengan duit yang aku hulur kat dier tuh...
Baik nyer hati manusia nak bagi kat orang gitu je barang² dia nih...
Memang rezeki kitorang...
Pape pun aku doakan yang terbaik tuk dorang...
And satu lagi contoh untuk Daddy hargai ape yang dia ada depan mata dia...
(Ops da melencong plak)

Anyway ni la dier bebarang tuh...
~ Almari baju... yeay! I have more space for my clothes!~

~ kepala katil... dengan hanger² skali dier bagi... hanger overload dah umah aku... serious! ~

~ dressing table... dengan Qis's wardrobe ~

~ lagi pieces of the bed... dengan some plastic pop up playhouse... ~

~ Pieces of Qis's bed frame dengan pieces of book rack ~

More pieces of Qis's bed frame and dressing table ~

Sudahnye rumah aku macam kapal karam...
Tu I leave it to daddy to clear!
Aku penat! Sok nak keje...
Jawabnye semalam da takde energy nak amik photo baju pe aku nak pakai this week... (cam la korang kesah ek? ;P)
Esok la ye... (statement nih untuk yang peduli aje... :) )

Tapi biar lah satu rumah macam kapal karam ke ape yang penting hall tuk Qaiser main clean and clear...
Da la dia meragam skit hari ni...
Coz no one paid attention to him...
Sumer sebok ngemas...


So tenkiu ye kawan...
Semoga nasib yang baik menyebelahi you and family lepas ni...
InsyaAllah!!~

XoXo

October 9, 2011 - Dunia tak pernah begitu terang!!

Lepas da berape lame bertangguh semalam aku gigihkan jugak gi buat eyeglasses...
Rabun dah tahap kronik!
Hari tuh kene buat induction tergagap² aku sebab tak nampak white board!

Dekat sejam gak ar aku duk pilih frame...
First time kan...
Tak tau lagi frame yang camne yang ngam dengan muka nih...
Aku try dari yang branded sampai yg aku tak pernah dengar brand nyer...
Sudahnye aku berkenan dengan plastic frame yang aku tak pernah dengar brand nye...
Aku fikir ni baru first time nak pakai spec...
Kalau beli mahal² kang kalau aku tak reti jage, sesia je...
Pastu da budget nak pakai spect jejarang je pun.
Nak pakai contact lens je!
Actually tak kire aku beli murah ke mahal sebab bukan duit aku...
Boleh claim dengan company!
Nak tengok camne rupenyer aku pakai spec?
Tunggu la spec aku siap hari Isnin or Selasa nanti keh...
Qis cakap 'macam budak sekolah ma...' Kurang asam sungguh anak ini...

Masa buat eye test tuh, dia pakaikan spec bulat kaler hijau...
Pastu ade 2-3 layer lens kan?
Sebijik da macam Mrs Magoo...
Tapi aku lupe plak nak snap gamba...
First time aku pi kedai ni sebelum raya ari tu...
Tapi da bertangguh sampai hari ni...
So bila buat eye test tu dia kata naik lagi power aku!
Huhhh
Kalau macam ini boleh buta la sayaaa...
Tamau ooo!!

Lepas da settle order spec, kitorang pi jalan Ampang Point..
Sebab da malam and Daddy malas nak jalan jauh...
Lagipun nak layankan si Qis je nak beli menan ke hape bende...
Masuk² je aku angkat lagi contact lens plak...
Buy 2 free 1... RM120
(Kalau tak silap aku, dari zaman sbelum aku rabun lagi sik buy 2 free 1 manjang kan?)
2-3 kedai pi kene order dulu...
Aku jenis tak penyabar. Nak on the spot!
Finally ade gak rezeki aku...
Tapi power .25 ade kaler grey dengan pure hazel je...
Aku pun sebab tak penyabar nyer pasal main amik je la...
Terpaksa amik yang free tuh takde power.
Dah takde stock! Ko pun tak sabar² kan... ;P
(Dalam otak da plan nak beli dengan Cik Ailebiu since da tau power nih... Ngee)
Balik umah tak nyempat² try terus...

~ Nampak tuh... dah jadi 2.25 huhu ~

Dan... Oh! doniaaa tak pernah ko begitu terang begini!
Aku suka!
Nasib baik grey kaler tak buat aku nampak kelakar...
Cam hindustan mari kate Daddy... (kuang asam!)

Korang rase camne?
Kelakar tak??
Ha? ha? ha??
Sila jujur keh!


So untuk entry nih aku akhirkan dengan gambar budak comel...
(Bukan aku lah of coz!)
Gambar budak puas hati dapat toys, baju sekolah baru and payung pink! (ye la kan musim hujan nih...)


XoXo

Part 7/∞ : Tak sempurna hidup kalau...

Alkisahnye aku mula menjinakkan diri dengan rokok masa aku 16 going to 17 years old.
What triggered it?
Kengkawan aku tak ajar...
Ex-bf aku waktu tu pun tak bagi...
Entah la? Cool ke maybe?
Or was it just an act of rebellion...
Aku dah tak ingat!

First time aku smoke, aku dapat rokok tu dari ex-bf adik aku.
Pastu gatal gi lit dalam toilet...
Tak rasa ape pun..
Cam natural je, takde nak batuk² ke ape...

Lepas tu aku belajar beli² sendiri.
Aku beli Gudang Garam!
Haha believe it.
Sebab rokok tu je yang murah...
Masa tu kan sekolah lagi.
Time asal arwah acik aku pun isap gudang garam so asal parents aku tanye je aku cakap 'Tak tau, Cik Katik kot?'

Then, upgrade ke Sampoerna...
Hijau OK... cool, halus and manis... :D
Oleh kerana aku smoking secara haram, so aku selalu smoke kat tepi tingkap dalam bilik bila parents aku da tido...
Pastu puntung rokok tu aku buang dalam botol tauchu.
Sebabnye kalau aku buang kat luar tingkap nanti jatuh ke laman...
Ibu pulak hari² sapu lawn tuh... so confirm akan kantoi....

Nak dijadikan cerita, satu hari tuh aku kelam kabut nak keluar...
So aku letak je botol tuh bawah bantal, dengan keadaan bilik yang bersepah...
Pastu aku pun keluar...

Japgi biler aku balik, parents aku relax je tengok tv kat bawah...
Bila aku naik kat bilik aku tengok bilik aku da kemas...
Bersih!
Dalam hati aku nih 'alahai... kantoi sudahhhh,'
Jap lagi abah aku ketuk pintu bilik...
'Kak.. Oo kak,'
Aku pun bukak la pintu...
Redha je la nak kene marah ke ape...
Abah: Kak isap rokok ye?
Aku sengih je... mintak simpati...
Abah: Kenape kakak buang dalam botol? Lenkali pakai ashray ni ye? (Sambil bagi sebijik ashray kat aku)
Lepas tu aku terbodoh jap dalam bilik...
Tersengih...
;P

Since incident tuh ibu selalu ejek² aku...
'Kak, tak sempurna idup takde Sampoerna!'

Bagi parents aku, it's OK to smoke... just don't do drugs...
Maybe dorang allow and let me smoke depan² dari aku buat benda² tapape belakang²
Kan?

;P
I have quit now friends...!
:)
Better late than never kan?

-Out-
for now

October 8, 2011 - Keadilanku yang Berseri...

Maksud nama Qistina Nadhierah...
Actually nama anak aku dua² ada Nik... tapi aku tak suka... so most of the time I would just omit that...
Kalau orang tanye name anak, aku akan cakap Qistina Nadhierah dengan Qaiser Nasr je...
Nik dengan Bakti tu aku tak mention.
Malas.

Anyway entry nih aku nak citer pasal anak dara aku, Qis...
Dia memang sorang yang ceria gila!
Berseri² macam nama dia gak...
And adil...
Camne dia sayang aku, camtu la dia sayang ayah dia (even though I know she loves me more! ;P)
Camne dia treat kawan² dia, sama rata...
Adil, like her name...

Tapi, kekadang aku kesian kat dia...
Sebab kalau aku marah dia kekadang sampai terover!
Walaupun jarang² tapi everytime aku ter-over(macam cubit ke or slap her) aku akan beristighfar pastu vow that I will never do that again!
Then I would tell her I am sorry...
Macam hari tu.
Padahal bukan la sebab ape pun.. kecik je hal nye...
Tapi aku terlampau geram sangat sampai aku cubit² and slap dia...(I feel terrible every time I type this)
Pastu suruh dier duk dalam bilik air...
Masa dia kecik memang aku suruh dia duk dalam bilik air je...
Takkan pukul or rotan coz that is just not the way to teach kan?
Bila da tuwe nih lain macam lak barannye...
Anyway, pastu aku macam tersedar pastu terus hug dia and cakap
I'm sorry...
I'll never do that again...
Next time you tell me that it's not good to be angry like that OK?
Dalam tersesak² tu dia still boleh angguk and cakap OK mami...
Haiihhh

And after that, I never scold her like crazy again...
beristighfar aku bebanyak ok...
Cam orang hilang akal nak marah anak sampai gitu...
She's just 7!

Pastu Qis takde la nakal mane pun...
Bukan puji anak sendiri... tapi dia since kecik memang budak baik...
Kalau gi mane pun ikut je cakap aku...
Kalau aku cakap duduk diam, dia duduk diam, walaupun bebudak lain da berlari² sana sini...
If she wants something and I said No, dia takkan throw tantrum, hentak² kaki tangan, golek² kat shopping mall tuh...
She would just kept quiet pastu dalam diam tu meleleh je air mata dia...
Camtu...

I'm so blessed to have her kan?
Now I have to teach her the right way...
Haihh

Sayang Qistina!


Her birthday is 5 days after mine...
That makes her a Leo too!
And aku tak nak dia berperangai cam aku!
Bad leoooOOoo!
Seram ok...
Oleh sebab itu(skema gler) aku kene berubah jadi yang lebih baik untuk dia...
I pray that her life will be much² than mine...
And I'll make sure that she will have a better life than mine...
InsyaAllah!


Ni masa sambutan hari raya kat sekolah dia hari tu...
Cikgu dia mekap mak aaiihhh teball!!
Qis suka menari...
So kalau kat sekolah ade ape event pun cikgu akan panggil dia dance...
Kekadang kat rumah pun tetibe je dier akan berjoget², goyang bontot ke ape...
That's just how she makes me laugh sometimes...
:D


Qis paling boleh di harap kalau suruh jaga adik...
Kadang dia lagi ingat pukul berapa adik dia susu dari Daddy...
Sayang betul dia dengan Qaiser!
Walaupun gap 7 tahun!
Cuma ada certain² benda yang aku still tak galakkan dia buat...
Macam carry Qaiser tinggi²...
Or nak suap makan ke...
But I have a strong feeling that she will be the one who takes care of him when they're older...

Ya Allah,
Lindungilah permata ku ini dari musibah dunia...
Sesungguhnya hanya kepada Mu tempat aku berserah...
Amin~!


Sayang bubu mama sorang nih!

XoXO

October 7, 2011 - Masalah hari Jumaat

Senjak keje kat tetengah KL nih aku ade masalah baru!
Every Friday je mesti aku kene hadapi masalah nih...
Masalah ape?
Masalah tak reti nak balik terus lepas da habis keje...

Last week aku gi Sg Wang.
Asalnye nak balik...
Dan dan je sampai Chan Sow Lin LRT boleh down plak, dorang suruh tukar...
Aku pun tukar la.. tukar haluan terus ke Sg Wang!
Hehe
Pastu Dayang call plak ajak teman pi The Mall...
Dier nak tengok bed untuk Spa baru dier kat MagicBoo...
Sambil nyelam minum air, aku pun angkat satu hair iron nih...
Cute giler! Kecik molek je size dier...
Nak simpan dalam handbag pun bleh!
RM50 je...!

~ comel kan? Duk sbelah C3 pun katik je... ~

Mase kat Sg Wang tu sempat gi FOS...
Ternampak plak cekak...
Kalau beli satu RM10... kalau beli 2 RM16...
Dalam kepale otak instantly teringat kat Qis.
Mesti dier suke... So aku pun belila...
Satu yang tak berape cam bebudak sgt so aku pun bleh pakai...
Lagi satu memang ngam tuk Qis...siap ade bear kecik kt tepi dier...
Tambah koleksi...
Koleksi cekak nih pasar malam mari pun ade tau!
Janji mate aku berkenan...
;P


~ Koleksi cekak Qis and Mama... berderet je kat cermin! ~

Pastu tadi pas habis keje memang niat nak pi ke KWSP...
Submit Pengeluaran mengurangkan pinjaman perumahan tuh...
Kan boleh buat sekali setahun...
Tahun ni aku tak buat lagi, hari tu da dapat surat bank so hari ni baru aku ade chance nak gi submit...

Pastu termelencong plak ke Sogo...
SOGO nih memang manjang je SALE!
Tak pernah aku pergi yang tak SALE...
Tadi handbag Guess sampai 60%! Tapi takde yang berkenan di hati...
Ade satu dalam butik dier tu aku berkenan giler...
Bucket style...
Ingat sebelum balik nak beli... tapi da rushing nak balik sebelum hujan, terus tak sempat...
:( lenkali ye beg... tunggu aku tau!

Tapi, sempat gak la aku beli satu lagi cardigan...
(Ye, aku memang giler cardigan! :P in case you havent noticed yet!)
50% kat Elle...
Suke suke suke! :P
Sebab aku takde cardigan labuh lagi...
Next week bleh pakai pi office!




Then sbelum balik sempat singgah Vincci...(Kan sbelah² je)
Niat nak beli satu heels ni,
Cun, aku tengok kat Sg Wang minggu lepas...
Tapi takde plak kat sini...
Takde rezeki la tuh... :(
Demi mengubat hati yg terluka nih aku rembat sepasang heels...
50% tau!
Baru RM40!
Giler kan Vincci sekarang harga da naik!
Zaman tok nenek dulu normal price baru RM50!
Sekarang da double...
Huhu

~ cam makcik tak? ~

Haih... tula kelebihankeburukan keje kat dengan LRT stesen...
Next week ni mau sampai ke Jusco Wangsa Maju plak aku nih...
Haihhhh

XoXo

October 4, 2011 - This is NOT a good week...!

** thanks Google!

Aku sangat sangat sangattt stress giler sekarang nih!
Stress yang terlampau sampai walaupun benda kecik je pun aku da sampai tahap bleh makan orang!
1st aku tengah berperang dengan banjengDaddy sebab da berani angkat tangan semata-mata dengarkan cakap orang.

Nasib baik aku nih bukan jenis macam Lisa Surihani dalam Lagenda Budak Setan tuh...
Yang duk je atas lantai tu meraung while si Que Haidar duk belasah² dia...
Memang aku gerammm je tengok scene tuh!
Mase aku berperang dengan banjengDaddy, aku tendang² dier balik!
Tapi oleh kerana tak cukup power memandang kan saiz aku yang kecik nih so aku baling segala benda yang boleh aku capai kat dia...
Itu pun sakit jugak la kepale aku nih dengan lebam² skit kat sana sini...
Tapi nasib baik aku nih kulit gelap cam kunta kinte tuh so takde la nak obvious sangat lebamnye...

Aku tak sedih.. aku hangin!
Sebab ko lagi nak dengar cakap orang dari cakap aku nih...
Yang bersusah senang dengan ko...
Makanya aku lagi rela hidup dalam mode 'janda' sampai aku bebetul jadi janda!
Pergi la mampos!

Bile aku gi klinik semalam aku tanya Doc B feveret aku tuh, ade tak ubat lebam and bengkak?
Doc B tak cakap banyak, terus tanya 'who did this?'
Memandangkan Qis ade dengan aku time tu terpakse aku jeling kan aje kat dier...
Doktor tuh pun paham...
Dapat la aku MC 2 hari...
Yippeee!
Tapi siyes ubat Xanapam yang dier bagi tuk aku relax tuh sangat berkesan...
Camtu jugak dengan pain killer yg dier bagi kat aku tuh... Sorry bukan Ponstan ye..
Doc B tanyer aku 'do you think it will happen again?'
Aku cakap ' this is the first time, hopefully takde la lagi...'
Tapi doc B cakap ' ye laa... coz he has opened the key kan?'
So true!
Jantan dayus memang camtu...
Banjeng! (babi + Anjeng)
Kalau da sekali mesti nak lagi...
Lepas ni kalau ko letak tangan kat aku, I SWEAR I WILL KILL U!
Kalau bapak aku tak halang aku hari tu da pecah kepala dier kene hentak dengan batu lesung aku ingat...
BODOH!

Anyway for the first time, I told his sister...
Biar dorang tau adik dier yang sorang nih da giler!
Tak pernah aku bukak mulut seklai pun dengan family dier...
Kali nih biar dorang tau!

So sekarang ape pun yang aku buat aku buat sendiri...
Memang tak harapkan dier...

So tadi Hong Leong Bank Bandar Baru Ampang call aku...
Dorang kate surat untuk EPF tuh dah ready, boleh collect kat sana.
Aku siap reconfirm lagi, betul ke bandar baru ampang??
Sebab mase aku apply tuh aku cakap aku nak collect kat Shamelin...
Cina tuh kate 'Ye BBA punye branch,'

So aku pun pegila...
Dengan nak hantar Qis gi sekolah... Qaiser pun da tertido dalam keter...
Nasib baik bapak aku rajin nak teman...
Tolong tengok Qaiser.
Sampai bank je hujan lebat giler!
Macam nak terbang payung aku!
Sekali pompuan tuh relax je kate 'eh saye tak call ni... yang jawab phone tu pegi lunch pulak... takde la surat tuh kat I,'
Sambil belek² kertas dalam file bodoh dier tuh...
Pastu dier check application aku... dier kate 'kat sini kate nak collect kat CAC'
Haaa pas dier cakap memang aku hangin la...
Aku yang buat application tuh aku tau la!!
Dah tu yang kengkorang suruh aku collect kat BBA nye branch tuh pasal ape?
Haram jadah...
Zaman moden pun korang buat keje macam kerbau!
Memang kene la dengan aku...

Bodoh cibai!
Menyusahkan orang!

Sial je minggu aku nih...
Dugaan kan?
Dia kata aku boleh hadap dugaan yang Dia bagi ni... Tu sebab Dia bagi kat aku...
Okeh aku terima...
Aku tau ade hikmah disebaliknye.
Aku tunggu je.

Okeh da sudah la meroyan...
Penuh da kertas essay kalau aku tulis nih!
Aku nak pi call HLB tuh tanyer pe citer mak enon plak dier nak bagi kat aku...
Kejap lagi ade orang akan kena maki dengan aku...

XoXo

October 3, 2011 - Good things don't last forever...

Dah 4 jam aku duk layan lagu Skyscraper ni...
Sebab ade seekor banjeng (babi + anjeng jadian) da buat aku rasa macam lagu nih...
To hell...

Anyway, before all of the cloudy, thunder, blizzard thingy happened last night, I actually had a great time with my loves...
My girlfriends and the kids...

Kite bitching bitching...



Kite main mekap mekapp...

Kite main model model...


Kite main antu antuuu...

Kite main swim swimmm...


Kite main rebut rebuttt...




But happy things don't last forever kan?
It couldn't even last for 24 hours...

One just can't have it all...
When trust is not there...
So does the love...



You can take everything I have,
You can break everything I am,
Like I'm made of glass,
Like I'm made of paper,
Go on and try to tear me down,
I will be rising from the ground,
Like the skyscraper...


XoXo