Dec 23, 2010 - Freaky Friday! But it's not Friday yet~!

Semenjak dua menjak nih Qis suka buat Notes dalam handphone aku jadi macam SMS...
Dia type message untuk aku kat dalam notes tu, save then suruh aku baca dan reply...
Boleh improve dia punye ejaan yang tunggang terbalik tu! ;P
And petang² aku suke ajak dia main 'guling²' atas katil...
Main 'guling²' tu maksudnye kitorang akan main ape² je sambil baring² atas katil... handphone ke, amik gambar ke, bergurau ke, tell stories ke...(sampai aku or dia terlelap... taktik nak suruh dier tidur! ahhaha)

So semalam kan aku bersedih kengkononnye...
Kene marah di pagi hari, terus emo satu hari...
Last² Daddy kate takde ape pun... dier tension kat tempat keje je...
(Takpe la darling... kan you dah nak tukar keje tempat baru... sabar skit okeh! ;P)
Anyway sebelum tido Qis ajak guling² sambil main Notes...
Aku: Abie cuk geng kentut!

Qis: Ama tu pung geng kentut jugak lah (:S Dier yang suke kentut...)

Aku: Kenapa daddy awak tak sayang mama? Dia nak suruh mama lari kot?

Qis: Mamaade lah jangan fiker bukan bukan lah (Yang dia nak type sbenanye 'mana ada lah, jangan fikir bukan² lah')

Qis lagi: Mama ni ape lah

Aku: Habis kenapa dia suka marah mama pagi pagi?

Qis: Dadde memang lah die maca tu lah perangai die tu (Daddy memang lah dia. Macam tu lah perangai dia tu)

Aku: Kenapa anak mama ni cakap macam orang tua lah.


Pastu Qis cakap, memang lah Daddy tu macam tu... Dulu kalau saya kejut Daddy bangun pun dia marah².

Hahaha Sekali dia balas sebijik macam orang tua lah...
Baru aku tau Qis ni perangai je macam budak² sebab dia memang budak² tapi pemikiran dia mature kalah aku...
Daddy pun kata Qis lagi faham perangai dia dari aku... Tu sebab kalau Daddy marah Qis buat dunno jek... (Betul gak) :S
Ala... ye la... mama ni kan tengah begini. Hormon tak stabil.
Sensitif. Nak manja lebih² sikit...
Kene marah skit dah rasa cam orang tak sayang...
;P

OK la~ Aku nak tido...
Tadi subuh² dah bangun nak gi check up. Budget ade parking la pagi²... Aku kan suck skit parking² nih...
Kalau Qis tak teman memang jangan harap aku nak pergi...
Terus gi hospital bersalin je esok!
Tapi amik ko, sampai kul 8.15AM pun dah penuh klinik tuh...
Terus dapat no 36!
Berjanggut.
3 jam jugak la kat sana...
Nasib baik adik yang duduk sebelah aku tuh siap layan PSP.
Qis tengok takde la bosan sangat...
Tapi balik umah je dia terus membungkang atas katil.
Mana tak, tido pukul 4 pagi, kul 7 dah bangun...
Thank you temankan mama girl!
Love yah~!
;P

6 comments:

Fitrihadi.com said...

sabar lah.. hidup berumah tangga ni kena bertolak ansur dan saling memahami..erkk cakap macam saya ni dah kahwin je heehee apa2 pun all the best.. don't worry lah.. everything's gonna be ok.. bertuah dapat anak macam Qis yang comel dan 'matured' tu :)

Hanie Ly said...

Lumrah hidup ade ups and downs kan... sib bek ade blog neh tempat meluah perasaan...ok lah dari bercakap dengan dinding! ehhehe ;P

mama_iris said...

olorr.....sweet la Qis ni...tp anak perempuan sulung mmg cepat mature...dia fhm....ada 1 citer nih...ada skali tu nurul majuk dengan hubby....lari bilik sebelah nanges....sekali my Khayra dtg...duduk kat tepi....siap mengeluh lagi..."haaiihhh....nah...yap..yap.."dia amek kain nak lap air mata....pastu nurul sambung nanges lg...dia leh ckp apa tau..."dah...yam...yam....apa uat ke?yam..yam.." (dah diam2..papa buat ke?diam..diam...)
hehhehe...sweet je...baru 2 tahun tu....Qis dah besar...sure feeling dia lebih....=)

Hanie Ly said...

Hehehe untung kite kan...ade anak pompuan... Qis dulu pun gitu... da besar nih dier men hug hug je terus klu tgk org nangis... alahai...
sib baik ade princess² pengubat duka... ;P

Iz Yahya said...

Hahaha pandainya main sms. I pun kalau texting dengan anak buah, kena tulis penuh-penuh, tak boleh pakai shortform. Karang takut dia terbawak-bawak buat karangan kat sekolah pun pakai shortform hehe

Hanie Ly said...

ehheeh masalahnye nnt dier buat shortform dier sendirik...i pun tak pahan! hehehe :S