Dec 21, 2010 - Bile rase cam dah berjanggut tak keluar rumah

Aku rasa last aku kuar 2 minggu lepas dengan si Dayang.
Lame tuh...!
Itu pun gi karoke tetengah malam.
Kalau setakat gi kedai kat umah ni tak kire la walaupun kene start enjin kete...
Pakai suar pendek pun sampai!
Daddy pulak dah 2 minggu takde cuti. Semalam cuti dia habiskan sehari suntuk kat hospital for a Medical Check Up.
Medical Check up ape sampai satu hari suntuk?
Wallahualam... Malas aku nak tanya lebih²...
So tak jadi la nak bawak Qis gi jalan².
Sian Qis cuti sekolah kene duk umah jea...

Aku nih mane boleh terperuk kat umah lame²... Sengal aku jadinye!
Hari² ngadap PC je...
Nak buat keje umah, ape je la sangat kalau stakat basuh baju, vacuum skit sana sini, masak...
Sejam dua dah settle...
Dah, takkan nak basuh baju hari²?
So tadi aku ajak la Mine gi Carrefour Ampang nih.
Jadila... Janji kuar umah!
Lagipun memang niat nak beli beg sekolah Qis...
Pejam celik, Jumaat depan dah sesi Orientasi.

Aku salu gi Tesco, hari ni baru aku tau dekat giler je rupenye Carrefour Ampang nih!
:D
Bawak keter 5 minit dah sampai!
Kitorang gi makan dulu... then masuk Carrefour terus jumpe beg sekolah.
Qis pun tak banyak songeh.
Nasib baik ade beg Swan gamba Powerpuff Girls.
Tu le yang dier pilih.
Janji boleh tahan lame...

Lepas tu tengok barang baby skit...
Aku angkat baju lagi 2 pasang, mittens & booties and baby binder.
Kalau ikut aku memang aku takkan beli baju baby yang baju SAHAJE dah RM20 hengget. Aku akan carik yang sepasang RM10... paling mahal pun tak lebih RM15...
Sebab nye baby cepat besar... pastu takde makne aku nak bawak gi jalan sangat pun kecik² nih... so akan habiskan masa kat rumah je...
Esok nak gi jalan baru boleh cari baju yang comel² sikit!

Lepas tu, tak yah la nak beli barang² baby yang branded² bagai...
What is the point? Takde maknanya orang nak belek brand ape ko beli...
Janji baby aku comfortable. Sihat.
Baik aku save duit untuk education dia lagi 3 tahun.
Itu time ko nak gi International School pun takpe!
Qis tu baik elok je membesar... Cerdik pandai pun! Pakai baju pasar malam je mase kekecik.
Pakai botol seploh hengget je mase baby dulu.
Janji education dier tak ke laut.
3 tahun dah aku hantar masuk Smart Reader Kids.
RM10k setahun pun berbaloi².

Lepas dah settle , beli barang umah skit...
Then balik!
Puas hati janji dapat kuar dari kawasan perumahan tuh!
:P

~ Dari kecik sampai dah tuwe nak duk dalam troli ~


This is the closest Qis could get to a Christmas Tree this year I think!
Sian dia tak dapat tengok Christmas tree yg besar tahun ni...
1 - aku da tak larat nak jalan² sangat... kalau tak dah ku bawak dier gi Pavilion ke memane...
2 - Daddy sangat busy! :S

Kalau sempat ma bawak OK darling! Kalau tak there's always next year... InsyaAllah!

Here's the happy girl dapat beg sekolah baru! Terus² nak pakai...! ;P


~ Angkat tangan cam kat sekolah kate dier... -_-' ~

Lepas ni sesi orientasi next Friday...
Maknanya next week dah nak masuk 2011!
Time really flies!
I have to go think on a new resolution now that I have quit smoking...
Hmmm... Ape eh?

6 comments:

Fitrihadi said...

wuu dah nak masuk 2011.. tak bestnya.. cuti pun dah nak abes.. adehh..

oh ada tips beli barang baby ar kat entry ni.. bagus gak.. dapat belajar something kat sini heehee

P/s: besarnya beg Qis tu.. larat ke dia nak galas?

Hanie Ly said...

cepat je mase berlalu kan? nak buat camne... klu bleh stop kan masa da lame akak buat dulu! ;P

Klu lagi kecik confirm tak muat nak masuk buku sekolah~

akubiomed said...

Dapat beg power puff girl senyum sampai ke telinga. Sejuk hati bila melihat senyuman anak :-)

Hanie Ly said...

btul3x! ;P

Iz Yahya said...

beg ni boleh tarik2 jugak tak? At least Qis boleh heret je, hehe. Believe me, barang dalam beg sekolah diorang nanti banyak gilaaa.. berat kalau nak pikul camni..

Hanie Ly said...

Takleh tarik² sbb beg roda² tu berat je dah 2kg kot? I suruh dier carik beg yg takde roda... kelas nye da lah tingkat 3 nun...!