Dec 15, 2010 - Hilang??!!

Tengah aku sebok merebus cili kering, nak buat cili kisar tetibe sorang kawan Qis datang bertempek kat beranda...
(Nama je apartment, tapi duk Lower Ground Floor... tu yang kengkawan dier sesuke je mai dan bertempek... aku cukup tak berkenan la... -_-' )
Tetibe aku dengar Qis cakap:
Ade kat bawah tempat ikan tu... Tak ada ke?


Aku pun suspek maybe dia nak bagi kawan dia tuh pinjam something.
Toys ke ape ke, kat luar umah aku bersepah dalam kotak.
Nak bagi kawan Daddy la kengkononnye... Last² penat jek aku kemas, tak mai amik pun...
Semak.
So, aku pun tanya Qis, ape die??
Qis cakap basikal dia, dah takde.
Aku pun keluar tengok memang dah takde...
Kereta kecik dia pun dah takde...

And this is not the first time, barang letak depan rumah tetibe ghaib.
Aku pun tukar seluar katongku, ajak Qis pergi Guard House.
Kot² dorang ade nampak orang bawak keluar ke...
Pastu budget nak marah maintenance la... Rumah guarded tapi barang asik laaaa hilang!

Sampai je Guard House aku pun tanya bangla tu.
Dik, you ade nampak basikal warna pink tak? A pink bike? (kot² dia tak paham bahasa melayu)


Yang sorang tu terus bangun and kata:
Bila hilang? Sekarang mau report ka?


Aku:
Entah la. I pun baru perasan la.


Guard:
Mari.


And dia bawak aku gi ofis maintenance.
Dalam kepale aku dah siap susun ayat nak complain nih!

Nasib baik ada dalam dorang punya store.
Cerita nya bebudak sini memang nakal. Main ambik pastu letak merata.
Beskal Qis tu dorang tinggal kan kat parking near the guard house.
Ada lagi satu dorang tinggal kan kat area swimming pool!

Tapi aku lega OK sebab tak hilang!!
Thank you God!

~ Beskal ni dari Qis tak boleh nak naik dah beli... Sayang! Duduk la korang kat beranda tuh! ~

Takde maknanya aku nak belikan yang baru.
Tapi kesian gak kat Qis kalau hilang... Dia baru je belajar bawak basikal tu beroda 2...
Hari tu ajak main kan aku malas nak temankan...
Tetibe hilang.
Kalau betul² hilang rase bersalah gak aku.
;P

Tapi aku still tak puas hati, nakal nye la hai bebudak skank ni...
Bebudak skank ke? Bebudak memang nakal kan?
Suka² je nak guna barang orang, kalau reti letak balik takpe!
Tapi anak aku takde pun nak guna barang orang sesuke hati.
Macam² hal bila cuti sekolah!
Takkan la umah apartment pun aku nak letak CCTV kat depan umah.
Tak koser!!
Ari tu abih pintu rumah kene conteng.
Gamba penis plak tuh!
Saba je la aku!

Pengajaran: Barang² yang elok jangan la nak letak kat luar umah yea... Walaupun depan pintu je. Bukan orang kat dalam perasan pun kalau ape² jadi!

On another note, tadi aku ajar Qis cara² nak kapur kasut...

Sudahnye aku yang kapur kan OK...
:P

Sekarang nak tulis nama atas buku tulis dia.
Mak nenek ni dah monyok dari tadi duk suruh aku tulis!
:S

5 comments:

Fitrihadi said...

adeh bikin hal ar budak-budak zaman skang ni.. sabau je la..

Hanie Ly said...

tu la psal... klu ku tau sape punye keje... ku sekolahkan mak bapak dier... :S

IxoR@ said...

budak2 skank... tak makan saman!

huisshhh sabau je la.

Iz Yahya said...

heeee.. cutenya basikal pinkkkk!!!

Hanie Ly said...

Ixora : Tu la psal nye... sabau je la...! ;P

Iz Yahya: Sib baik tak hilang beskal tuh...! ;P