Dec 11, 2010 - Bengong!!

Kepala otak aku blank. Malas nak fikirkan tajuk.
Dan cerita² aku hari ni kebanyakkannya berunsurkan orang² yang bengong, kalau tak aku yang bengong.
You judge.
Macam² yang aku nak citer sampai kepala otak aku jadik lagging dek menyusun citer² tu sumer.

Semalam hari ape Qis??
Hari emmm Jumaat... What day? Emm Friday.

Qis agak slow on this so hari² aku kena tanya dia hari ni hari apa so that she'll be able to memorize every single day of the week.

OK. Semalam hari Jumaat. Pasar malam day.
Dari celik mata Qis sampai la aku mandi akhirnya at 7.30PM dier duk sebok nak inai and fresh milo (Haa?? ape ke jadahnye fresh milo bie?? marshmallow rupenye... :S Ko pakai taram je ye..)
So aku pun bawak la Qis gi kedai, stock up some groceries.
Then singgah pasar malam beli inai...
Oleh kerana nak cepat, aku terbeli yg kaler hitam.
Yes black.
Bau nye cam dakwat and kaler dia memang hitam betul.
Cam tattoo... So aku pun lukis skit je la kat tapak tangan die.
Qis pun tau kaler hitam tu tak cantik!
;P


~ Janji dia diam... buat masa sekarang ~

And then, on my bitches.
Tengah syok aku layan FB tetibe si Dayang comment kate dier de kat Bangsar. Ajak mai.
Dalam sejam lepas tu baru message die balik.
Saje ar nak menyebok.
Padahal aku da siap landing atas katil, bersedia nak melelapkan mata.
Aku tanye dier pi dating dengan sape sampai ke Bangsar tuh?
Katenye dengan si Am, Myn pun ade.
Aku pun agak tersentap skit. Saje mengade².
Padahal rumah Myn dengan rumah aku takdela jauh pun.
Kalau aku pi umah die, tak luak pun minyak keter aku.
Aku pun tanye la, sampai ati ko amik Min tak amik aku skali...
Dan excuse yang di bagi adalah salah dan tak boleh aku terima.
'Bukan, aku tanak kacau ko la...t kang laki ko marah pulak hehe,'
Bile mase yang laki aku pernah marah kalau aku kuar dengan dorang?
Kate je la aku ni dah macam belon nak meletup ke, aku nih kalau kuar rajin bawak Qis ke, takut hilang ke 'vogue' kan ko yang tengah 'single' ke...
Ape² je yang masuk akal.
Mungkin hormone aku yang tengah tunggang terbalik ni buat aku tak bleh nak terima excuse² bodoh buat masa sekarang.
Tapi memang excuse takut laki aku marah memang tak masuk akal.
Hello, laki aku marah??
Aku kuar gi clubbing dgn ko pun dier tak marah weh.
Bile yang laki aku penah marah??
Entah.
Padahal bukan aku nak kuar sangat pun.
So sampai hari ni aku masih fikir, patut ker atau tak patut aku nak sentap.
Oleh kerana aku malas nak layan, aku ignore je panggilan dari cik Dayang tadi.
Sebelum keadaan jadi buruk disebabkan hormon aku yg tak seimbang ni.

On my other bitch, si Kay.
Hari tu aku bagi dia pinjam. PINJAM OK! Baju kebarung aku.
Tetibe kat FB dia kata nak bayar aku RM50 untuk baju tu.
Aku macam haa?? Terbangang 5 saat then, aku nak balik baju aku weh. Bile mase pulak aku jual kat ko?
Pastu bleh pulak dier kata aku buruk siku??
Tu la, lain kali jangan baik sangat nak bagi pinjam barang kat orang.
Da bape kali terkena pun tak reti² lagi ke cik Hanie?
Sorang pinjam terus buat harta.
Yang ni terus nak beli pastu boleh kate aku buruk siku pulak??
Entah bila masa aku kata aku bagi/jual kat dia pun aku tak tau.
Persoalannye, adekah aku yang tak betul? Atau pun dia yang mental??
Ape pun. AKU NAK BAJU AKU BALIK DOL!!!

Full stop.

Now, Daddy oowwwhhh Daddy...
Semalam OT sampai kul 2 pagi baru balik.
Bergigih aku tunggu.
Alih² dia balik, cranky, terus masuk bilik, tido.
Sepatah pun tak kate ape.
Aku macam WTF??
Siapekah yang pregnant dan mempunyai hormon yang tak seimbang nih?
Maybe dia penat. Fine.
Tapi aku nih memang perangai, orang layan aku macam toot, aku pun akan layan orang macam toot.
Al kisah, pagi ni dia kena keje. OT di hari Sabtu.
Elok je pulak nak gi keje, kiss aku kat pipi, dahi dekat 10 kali.
Mood ceria gila, macam nak gi menikah lagi satu (ops, touch wood! Kalau ko berani ko buat!)
Aku just pandang. Diam. And sambung tido.

Bila aku di kelilingi oleh orang² yang buat aku pening kepala macam ni, memang aku rasa macam nak pi duduk berhibernasi dalam gua.

5 comments:

Farah Rahim said...

hibernasi dalam gua nanti macam beruang...beruang suka mengaum..KAKUT bak kata Syasya he he he

Life's like that...nasib baik ada blog nak lepas tantrum kan?

Dda Ly said...

tak ape lah maklong, bia org wat kite...saba aje kan??urmm emosi kamu juge tgh tak stabil tuh..better jgn di layan perasaan sgt..tp kalau gue pon, hahaha siyesly bengang org buat cemtuh ok??hikhik..
saba lah naaaa?:P :P

Hanie Ly said...

Kak Farah: kakutt...? hahaah kiut... ;P tu la sib baik ade blog tempat lepas geram neh ha... ;P

Maksu: Ye sangat bengang! Ade kengkawan pun kekadang sewel... saba je le ye... adoi...

akubiomed said...

Macam tak seberapa kena segala perbuatan :-)

Hanie Ly said...

Betul! Tapi err... I ataupun dorg²? ;P