November 3, 2010 - Ballet Slippers

Actually Qis dah lama nak tutu...
And I wanted to sew a tutu for her but changed my mind...
Besides, jahit ballet slippers ni tak perlu nak jahit-jahit tepi bagai.

I followed 'this' tutorial.
Sangat senang!
Kecuali masa nak jahit tapak, and masukkan getah...
Maklum lah amatur...
I use felt and cotton as the lining...
Ape-ape je yang ada... ;P
And kalau nak buat lagi lainkali maybe saya akan jahit tempat masukkan getah tu dulu sebelum jahit tapak...
Lebih senang!









Not bad for an amatur eh?
Qis pun sangat suka!
Dia sangat suka sampai menyanyi2 kat belakang aku sekarang...
Dari lagu 'rasa sayang' sampai ke lagu 'mak dia pakaikan bedak'
Don't ask... I have no idea myself. ;P

Nanti boleh buat untuk baby kecik!
:D

2 comments:

illafira said...

jelesnya.. aku ni x pandai nak menjahit

Hanie Ly said...

Safira: Lor kalau ade minat sme bleh buat... ;P aku pun sbenanye bukan reti pun...saje cube2... ;P