November 24, 2010 - Lawak pagi

Bencila iklan² TV yang boleh membawa kepokaian pada mama!
Benci!
Gara-gara tengok iklan Nutrigen tu, Qis duk tanya aku bile nak gi pasar malam so that she can buy a 'dadu yang boleh pusing-pusing'...
Aku fikir apeee la dadu yang boleh pusing-pusing?? Rupenye rubix cube tuh...
Motif ajak gi pasar malam?? Ade ke mende tu kat pasar malam?
Entah.
Anyway, udah ku belikan nutrigen tu semalam...
Sib baik 3 hengget 90 seng je...

~ Ni la mendealah tu ~

Haa bile da beli dier duk pusing² bende tu sampai boring, pastu merungut sebab tak reti buat...
Tengok la muke dier tu ha...
Last² tersadai jek bende tu gathering dust.
Lagi ade guts nak mintak aku beli lagi satu... ewahhhhh.
Memang tak dapat la anak oi!



Anyway, that is not the joke...
This is:
This morning she woke up cheerful gila!
Her Daddy nak hantar gi sekolah,
So instead of spending an hour on the school van, sempat la dia gurau² dulu dengan mama dalam bilik...
Pastu tak bleh duk diam.
Ade je bende yang dia nak buat...

Today, she played with the comb.
Lepas tu dia gi gulung sikat tu kat rambut dia sampai stuck!
Mula² aku comfort la dia...
Da lama, tak bleh tahan nak gelak...
Ahahaha
Geram pun ada! Ye la buat benda bukan²!
Pastu aku cakap 'Gasak la, sikat tak nak keluar, gi la sekolah dengan sikat macamni. Kalau tak pun kite potong je bagi botak sebelah rambut dia,'
Terus dia nangis...
Hahahaha lawak, lawak...
Tengokla sikat tu tergantung je kat rambut dia tu ha.
Pastu bayangkan die gi sekolah gitu.
Mane aku tak gelak!



Last² dengan berkat kesabaran dan kepakaran(iyolah tu), lepas aku blow dry rambut dia and tarik sesikit baru sikat tu keluar...
Habis la dia kene gelak dengan aku satu hari ni...

Oh yea, dah la semalam dia tidur mengigau.
Tetibe duduk, speaking. Ntah ape yang dia ngarutkan aku pun tak tau.
Aku dengan Daddy duk gelak je...
Sampai hari ni duk gelak kat dia...

Macam² la gelagat anak.
Tu baru sorang!
;P

10 comments:

Dda Ly said...

gue gelak guling² dkat opis ni haa..hhehehe lawak la mcm nenek kebayan!hihihi

Hanie Ly said...

hehe jadik bahan mama la dier satu hari ni... ;P

akmafaizal said...

hehe..anak pompuan sowang.nak bergaya la tuh..ekeke :)

Hanie Ly said...

akma: hihihi bukan nak bergaye pun dier tu... gatal tangan sangat... padan muke dier... heehehhe

Betta sp said...

walaupon ngantok tp msih mampu gelak sorang2 pas baca entry nie :)

Hanie Ly said...

bagi hilang ckit ngantok tu yea... ;P

Jun said...

hehehe...tetiba x leh tahan tgk gambo dia nanges..pastu kesian plak..sabo j la..u will miss this moment bila dia dah besar..masa tu mama dia plak nanges..keh3...acah j!

Hanie Ly said...

ehheeh betul tu jun! nanti bile dier da besar i'll miss the silly things mcm ni la... sementara these silly things still happens, i'll try my best to capture every moments! ehhehe walaupun sedikit kejam... ;P

..nOj.. said...

heheh lawak muka qis. dia tak marah ke ambik gambar time dia nangis ni

Hanie Ly said...

Die marah sbb tunjuk kat org... ehheheeh mama dont care~~ mmg lawak... alala cian kene buli... hehehe