October 31, 2010 - Mandi sungai!

Today is family day out...
Since abah kene check sound equipment kat Bukit Tinggi for functions next week so we thought wattaheck, we might as well spend the day kat sana.

Destination: Puncak Rimba, Bukit Tinggi
Purpose: Lepak and have fun!

So hari ni pukul 10 dah bangun.
Memandangkan aku ada sindrome tak bleh tido malam dan bangun di waktu petang, this is a very big progress for me!
It's 9.40PM and I am still up!
Bagus! Harap-harap kang bleh tidur awal and esok boleh bangun pagi.
;P

Anyway, we had breakfast then terus gerak ke Bukit Tinggi.


Tempat ni uncle built from scratch.
Dari hutan.
Sekarang dah selesa.
Ada chalet, kitchen, toilet and bathrooms, surau...
In progress: More chalets and swimming pool!
But for now only open for family and his close friends je kot...
Hijau... Sejuk je mata memandang.

Sambil2 abah set up sound system, kitorang layan Astro dulu (Sambil cam whoring).
Takde la boring...

~ The Daddy ~


~ The Mommy ~


~ The budak kecik ~


~ The atok ~


~ Layan The Ghost Whisperer ;P ~

Aktiviti pertama, lepas abah dah set up sound system ialah ber-karaoke!
Daddy dengan Qis je la yang lepas geram..
Aku tak larat. Mengah.
Dari kul 2 sampai kul 4 petang...

Thank you for entertaining mama darlings! ;P
I was entertained indeed.... Hehe


~ Daddy sang Iris sambil perasan Awie (Best daddy...walaupun off key) ~


~ Qis nyanyi Rama-rama sebelum merajuk cause lagu tu cepat and dia tak sempat nak baca lirik ;P ~


~ Pompuan pegnen 7 bulan yang syok sendiri ~

Lepas tu budak kecik ni duk 'nyanyi' kat telinga aku plak...
Lagu 'ma, nak main sungai...'
So kitorang pun turun bawah gi sungai.
Sungai pun dah cantik...
Dah di tembokkan(ke di tambakkan?) dengan batu sungai.
Toilet pun sebelah je.
Sangat convenient!

~ Qis and Daddy kat sbelah toilet... nampak tu sungai? ~




~ Sempat! ~


~ Kalau nak main pasir kene pi bawah sana sikit.. Tapi tak syok! Takde air terjun! ;P ~


~ Haa tengok... manyak syok woo ade air terjun ketot! Kalaulah aku ni tengah slim! Dah lame aku join! ~


~ And bebetul kat sbelah kiri dia ada tempat cetek. Qis bleh main diam2 kat situ ~


~ Aku celup2 kaki dalam air je la...Malas nak tukar2 baju bagai ~


~ Jangan la Dy!! Sejuk!!! Ngehngehngeh ~


~ Atok the lifeguard ;P ~


~ Manyak sujuk wooo ~

Daddy jadik 'tarzan'... sangat kelakar (and sexy)...
Sebab dier tak bawak seluar or baju or anything.
Ehehehe nasib baik tempat ni not open to public.
;P
Sejukkk giler air sungai tu...
Celup kaki pun cam celup dalam air batu...
Camne Qis dengan Daddy bleh tahan mandi.

Lepas dah mandi, cam whoring.
Qis la jadik model...
Aku jadi tukang amik gamba.
Tempat ni da cantik sangat compared to masa uncle baru buat a couple of years back.
Dengar nye dier order staff bagi siap semua by December...
Anak sulung nak kawin.
;P

~ Kat bawah tu ade fountain, a chalet, a small kitchen, toilet and bathroom ~


~ Tu ade canvas roof, tempat makan etc. ~


~ Kat belakang ni ialah surau and a few more chalets ~


~ And kat sbelah main hall tempat kitorang tengok TV tadi, ade kolam mancing ikan ~

P/S Motif la budak kecik ni skank amik gambo tanak tengok camera... perasan model gaknye. *sigh*

Memang aku sangat relax.
Janji dapat spend time dengan Daddy and Qis.
Pukul 6PM camtu kitorang pun balik.
Dah sampai umah memang mata ni ngantuk sesangatnye tapi masing2 kebulur.
Sempat goreng macaroni chinese style tadik...
Then layan mendealah ni.
Semangat nak adjust time tido nye pasal.

Photo of the day ialah gamba daddy yang seksi jadi biar aku je lah yang tengok sorang... ;P

October passed dengan gemilang (accept for that part where aku malas nak gi keje)
Kami gi taman tasik, Qistina graduated from kindergarden, kami gi berlibur kat kaloke, Kak Long and Pak long selamat gi Mekah, Pergi Wedding...
Harap2 bulan2 yang mendatang akan di selangi dengan agenda2 yang menceriakan lagi...
:)
3 more months before I pop!
Can't wait to see the newest member of the family!
Harap semuanya baik2 belaka...Insyaallah!

Fun October!

2 comments:

Dda Ly said...

benchiiiii!!!! saye nk ikottttt!!!:P:P

Hanie Ly said...

da abih exam tu bleh la gi release tension! ;P Qis balik, mlm terus demam... mandi air sungai nye psal la tu...