October 29, 2010 - Akhirnya... :P~

Hari ni rajinkan gak diri ni membaking...
Malam ni ada invitation to a friend's son's Birthday Party.
That's why la macam terajin skit...
Tapi tak sempat nak bawak OK, Qis dah habiskan 3/4... huhu
;P

Got the recipe from 'here'.

Aku tukar skit sebab takde penimbang.
1/4 cawan butter
1/4 cawan gula
Sebiji telur
1 cawan tepung naik sendiri / tepung gandum + 1 sudu teh baking powder
25g serbuk koko
50g cooking chocolate - melted
2 tablespoon of warm water

Method ikut website tu.
I bake 190 degree dalam 7-8 mins je.
;P
Tapi tak sempat nak ice dah habis...
Takpe esok kite buat lagi! Double! ;P

Jadinye... Walla!
Setelah berape lame aku tak bake cupcake, inilah hasilnya...
OK what do you call cakes in cup without the icing?
Ape ape je lah pun... ;P
Janji yum!




And here's my fav photo of the day:

~ Budak comot yang telah melicinkan pemutar dan mangkuk mixer dan cupcake cupcake tu sekalli ~

3 comments:

Dda Ly said...

sedapnye maklong....sob sob..

Hanie Ly said...

iyeaaa setappp... kalau saye letak ckit choc chip/almond lagi setappp.... nanti nak mai btau ye. saye buatkan! ;P tapi kene bawak kuah kacang la sebagai sistem abrter! bleh? eheheheheh

Dda Ly said...

hampeh siap ado system barter...yea, saye akan ke sane soon mak incik...tlg doakan agar my life will move upwards semula cepat yea??